Şimdi Ara

gt1030 713 tl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.198
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Her ne kadar pasif soğutmalı olsa da günümüz piyasası için fena değil.

  • Alanlar full hd video için almış, oyun için değil sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ay önce 680 TL’ye alıp iade ettim. Rocket league bile düşük ayarlarda kasıyordu. GTA 5’i 30-35 FPS ile oynatıyor. 1080P oyun için değil belki 900P oyun oynatabilir.

    Ben de dahil 4K monitör kullanıpta anakartın HDMI çıkışından 4K - 60hz çıkış alamayanlar bu ekran kartını alıyor.

    Bu ekran kartı çıkış yaptığında 450 TL’den çıkış yapmıştı. Günümüz şartlarını düşününce bu fiyatta iyi ancak oyun amaçlı tavsiye etmem.

    2.el RX 460 almak çok daha mantıklı olacaktır. 750 - 800’e satılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mmucit M kullanıcısına yanıt
    Full hd video için overkill olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt

    Beklenti bu olduktan sonra sıkıntı yok, ben bununla oyun oynayacam derse işte o zaman işler karışır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmucit

    Alanlar full hd video için almış, oyun için değil sanırım.

    CS:GO falan güzel oynatıyor hocam

  • bu paraya rx 570 vardı

    gerçekti hayal oldu  

  • GT 1030 normalde pek oyun için bir kart değil. Buna rağmen mevcut stok koşulları göz önünde bulundurulduğunda günü kurtarır da. Aynı zamanda uzaktan çalışan ve yüksek çözünürlüklü monitöre ihtiyaç duyan kullanıcılar için de minimum kart diye biliyorum. Üstelik H265 kodekli içerikleri de hızlandırıyor.


    720p-900p arası bir oyun içi render scale+grafik ayarlarını youtube'da güzel optimizasyon rehberleri oluyor özellikle de hardware unboxed'ınkiler bir harika onlara bakarak akıcı bir deneyim elde edilebilir. Son 2-3 yılın oyunlarında bu şekilde takılınabilinir. Oyun içi render scale'i özellikle de önemli direkt çözünürlüğü düşürmeyle performans açısından neredeyse aynı şey olsa da sizin elde ettiğiniz görüntü kalitesi render scale ayarında çok daha net. Çünkü ekrana kullandığınız panelin native çözünürlüğü ne ise o çözünürlükte görüntü veriliyor sadece oyun düşük çözünürlükte renderlanıp upscale ediliyor. Ha normal 1080p gibi olmuyor kesinlikle ama dediğim gibi.


    Bu arada vurmayın ama geçtiğimiz günlerde Nvidia Control panel'in kendi ayarlarının oyun içi ayarlardan daha başarılı olduğunu farkettim. Hep de bu yönde okurdum üstelik.  AC Odyssey oynuyorum bu aralar. GTX 1050 ti var zaten çok yüksek fps verecek kart değil ama fx 6100 var o nedenle frametime'ta çok spike var çok dalgalanma var. Her ne kadar hardware unboxed'ın optimizasyon rehberine bakara yaptığım ayarlarla 30 üstü fps alabilsem de dalgalanma baya güzel takılma-atlama düzeyinde oluyordu.


    Demem o ki NVCP'de 3D ayarlarında oynadığınız oyuna özel profil açarak Vsync+FPS'i 30'a sabitlerseniz çok akıcı oluyor. Nasıl farkettiğini anlatamam.  

    Bu fiyatlara RX 550 vardı geçenlerde o biraz daha iyi GT 1030'dan değerlendirilebilir.




    Vay arkadaş. Çok değil pandemi başlamadan önce 2019 yılının ortalarında 800-900 civarına RX 570 8 GB alınıyordu. 2020 Ocak gibi RX 570 almaya iyiden iyiye karar verip en son 8 GB'lık modelin mevcut sistemde dibine kadar darboğaz yiyecek olsa da hem az çok frametime'a katkısı olur hem de ileride satması kolay olur diye mantıklı olduğuna karar vermiştim. Yaklaşık 2-3 ay kadar önce kartı 4000'den bir madenciye sattım. Yerine GTX 1050 Ti'ı 1400 liradan aldım 2 hafta sonra o da 2400'e fırladı. Bu ne kardeşim? Bir de Nvidia GTX 1050 Ti'ı yeniden piyasaya sürecek diye haberler vardı güya.


    Cidden üzücü. Pandemiyle zaten fırlayan talebin üzerine bir de madenciler eklenince kimse kart bulamaz oldu. Yabancı forumlarda da böyle :| Yanlış anlaşılmasın şu fiyata aldım benden sonra şu fiyata çıktı vs diye saçma bir kafa yaşamıyorum. Sadece konuyu görünce canım sıkıldı içimi döktüm.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi northwood -- 3 Mayıs 2021; 22:58:12 >
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt

    Ne diyelim günü kurtarıyorsa oyun için de alınabilir, yorumlar -okuduğum kadarıyla- video için alındığı yönündeydi.

    Dolar+madenciler sağolsun ekran kartları uçtu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.