Şimdi Ara

Yaygın kullanılan astım ilacı ağız kuruluğu tedavisinde kullanılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaygın kullanılan astım ilacı ağız kuruluğu tedavisinde kullanılabilir



    Günlük yaşantımızda dehidrate ( susuz ) kaldığımızda veya çeşitli durumlarda ağız kuruluğu yaşanabiliyor. Bu durum her ne kadar fizyolojik olsa da bazı kişiler kronik ve patolojik olarak ağız kuruluğu yaşayabiliyor. Şimdi ise bilim insanları bu durumu iyileştirebilecek tedaviler üzerine yoğunlaştı.



    Ağız kuruluğu çeşitli ilaçlardan, diyetlerden ve yaşlanmadan kaynaklanabiliyor ve bu durum diş ve ağız problemlerine yol açabiliyor. Ağız kuruluğu genelde tükürük bezlerinin inflamasyonunundan kaynaklanıyor.



     



    İnflamasyon



    Yaygın kullanılan astım ilacı ağız kuruluğu tedavisinde kullanılabilir



    University of South Alabama kurumu araştırmacıları akciğerdeki inflamasyonlar üzerinde çalışırken fosfodiesteraz 4 ( PDE 4 ) enzim aktivitesini inhibe eden ( baskılayan ) roflumilast adlı ilacın ağız kuruluğu tedavisinde de kullanılabileceğini keşfetti.



    Fareler üzerinde deneylerini sürdüren ekip söz edilen ilacın salivasyonu yani tükrük salgılarını artırdığını ve tükrük bezlerindeki PDE4 inhibisyonunuyla otonomik sinir sisteminin bu olaya sebep olduğunu tespit etti.



    Ayrıca Bkz.Yenidoğanların dışkı incelemesi alerji riskini belirleyebilir



    Yapılan laboratuvar testlerinde kistik fibrozisli fareler üzerinde çalışıldı ve yapılan çalışmalar olumlu sonuç gösterdi. Bilim insanları insan deneylerine başlamayı hedefliyor.



    Yeni araştırma Experimental Therapeutics adlı dergide yayımlandı.




    Kaynak:https://experimentalbiology.org/
    Kaynak:https://www.eurekalert.org/pub_releases/2021-04/eb-rup041621.php
    Kaynak:https://newatlas.com/medical/pde4-inhibition-mouth-dryness/







  • günlük hayatta susuz kalırsam su içerim. ilaç firmaları bayılıyor farklı hastalıkta aynı ilacı kullandırmaya kar kardır sonuçta bu haberşnde burada yer alması da ''ilginç!!''

  • xamaximax kullanıcısına yanıt
    Burada kullanımından bahsedilen kişiler hakkında yanlış anlaşılma olmuş. Bahsedilen kişiler günlük yaşamda ağız kuruluğu çekenler değil Sjögren Sendromu gibi özellikle mukozal alanlarda(göz ağız vajen vs.) hücre ölümüne veya bu hücrelerde işlev kaybına bağlı olarak çok ciddi ağız kuruluğu, göz yaşı azalmasına bağlı keratit ve körlük gibi sorunlar yaşayan hastalar. Bu hastalarda kullanılan ilaçlar şuanda çok yeterli değil ve ciddi yan etkileri var ayrıca erişimleri de kolay değil hali hazırda kullanılan yan etki profili bilinen bir ilaç eğer işe yarayacaksa neden kullanılmasın.

  • trooe199 kullanıcısına yanıt

    Allah herkese şifa versin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.