Şimdi Ara

MYSQL Kurulumda Port Hatası (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bildiğiniz üzere phpmyadmin dışında mysql diye workbanch üzerinden düzenleme yapabildiğimiz bir program var. Bu programın kurulumu sırasında port hatasıyla karşılaşıyorum. Amacım phpmyadminle mysqli ortak bir şekilde çalıştırmak. Olay şu;


    Eğer wampp serverı çalıştırmadan kurmaya çalışırsam port sorunu yaşamıyorum ancak şifre bölümüne geldiğimde şifreler localdeki şifre ile aynı bile olsa wampp çalışmadığı için locale bağlanamıyor ve ortak havuzda ileride wampp açsam bile çalıştıramıyorum.


    Wampp server açık bir şekilde kurmaya çalışırsam da direkt olarak portlar çakışıyor ve şifre bölümüne geçemeden ortak portta bağlantı kuramadan bana hata veriyor.


    MYSQL Kurulumda Port Hatası (ÇÖZÜLDÜ)




    Bu sorunu nasıl çözebilirim fikri olan var mı? Şimdiden teşekkürler...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pwniex -- 29 Nisan 2021; 18:46:31 >







  • wamp server açıkken o esnada başka bir mysql exe'si çalıştığı için tabi ki kurulmaz. mysql workbench, mysql server olmadan tek kurulabilmesi gerekli. yine de kurulamıyorsa HeidiSQL'i dene.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam amaç zaten ortak portta birleştirmekti. phpmyadminden yaptığım işlemleri workbanche otomatik aktarım yapabilmek yani onuda yaptım, 2 farklı yolu var ya mysql i kurarken port hatası aldığınızda wamp serverı kapatıp port numarasını silip tekrar aynı portu yazmak. Yada sizin dediğiniz gibi wamppı hiç açmadan kurulumu yapıp ardından workbanchin sunduğu yeni bir kimlik oluşturma olayı var daha locale girmeden. Oraya yeni kimlik oluşturup local numarasını phpmyadmindeki local portuyla aynı port numarası girmek. (Hepsi 3306 diye biliyorum yanlış olabilir emin değilim.) Sorunumu halletim sizede çok teşekkür ederim hocam.

  • Modem ayarı 🖥


    Güvenlik Duvarı=Kapalı

    DMZ Durumu: Etkin

    DMZ Host IP Adresi: 192.168.1.100

    Kaynak IP: 192.168.1.1

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.