Şimdi Ara

7/24 Para Transferi (FAST) Ayrıcalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evlilik sözleşmesi kapsamına istediğiniz herşeyi dahil edemezsiniz. Evlilik sözleşmesi mal rejimine dayalıdır, başka birşeyi kapsamaz. Şu tarihte boşanacağız gibi bir madde ekleyemeyeceğiniz gibi çocuklar hakkında da kısmi tasarrufta bulunabilirsiniz. Zira ekleyeceğiniz bu tür maddelerin hukuki geçerliliği olmayacağı gibi cezai hükümlere tabii tutulabileceğinizin de altını çizmek isterim. Sözleşmeyi kendi aranızda düzenleyebileceğiniz gibi avukat tarafından düzenletebilir, dilerseniz notere onaylatabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken ve gözden kaçan en büyük husus sözleşmenin sadece mevcut mal varlığına göre yapılıyor olması, oysa sonradan edinilecek malların da kapsama alınması gerekir.


    Peki kapsam da ne tür bilgiler yer alabilir? Çocuklar hakkında sadece maddi anlamda tasarrufta bulunulabilir. Örneğin; çocuğun hangi hastanede doğurulacağı ve doğum masraflarının ne şekilde ödeneceği. Çocuğa verilecek ismin nasıl tayin edileceği. Evlilik yıldönümü veya doğumgünü gibi özel günleri unutan eşe maddi yaptırım uygulanması. Tatillerde nerede ve ne şekilde konaklanacağı, ödemelerin ne şekilde yapılacağı. Diğerleri de takdir edeceğiniz üzere mal varlıkları ve nafaka vs hakkında.. Maddiyat içermeyen olguyu (çocuk ismi gibi özel hususlar hariç) bu sözleşmeye dahil edemezsiniz.


    Peki hangi hususlar eklenemez? Şu tarihte evlenilip, şu tarihte boşanma akti gerçekleştirilecek. Eşler ayrı evde yaşayacak. Eşler birbirleri ile cinsel münasebet kurmayacak. Eğer sözleşmeye kanunlar ile bağdaşmayan bir madde ekleyip, karşılıklı olarak kabul etseniz dahi bahse konu madde geçersiz sayılacak, ilgili kanun kabul görecektir. Tıpkı bankaların kredi kullandırım sözleşmeleri gibi. Esas olan aranızda alacağınız kararlar değil, öncelikle yürürlükte olan kanunlardır.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.