Şimdi Ara

7/24 Para Transferi (FAST) Ayrıcalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çok değil geçen yıla kadar EFT işlemleri çok kısıtlıydı. Havale haricinde haftasonları ve mesai saatleri dışında para transferi yapamıyorduk. Merkez Bankası'nın bu yıl kullanıma sunmuş olduğu FAST sistemi ile artık 7 gün 24 saat para transferi yapabiliyoruz, hem de IBAN gereksinimi duymadan!


    Peki nedir bu FAST? Merkez Bankası'nın ''Fonların Anlık ve Sürekli Transferi'' adını vermiş olduğu bu sistemle 1.000 TL'ye kadar anlık para transferi gerçekleştirebiliyorsunuz. Üstelik mesai saatleri dışında da geçerli. FAST yöntemiyle ödeme almak için öncelikle interaktif banka hesabınızdan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası, telefon numarası veya e-posta adresi seçeneklerden biri için kolay ödeme tanımlaması yapmanız gerekiyor. Aksi taktirde bu yöntemle ödeme alamazsınız. Akabinde seçtiğiniz yöntem hangisi ise karşı tarafın bu seçenek ile para gönderimi sağlaması gerekiyor. Örneğin; telefon numaranızı tanımladıysanız, karşı taraf mobil bankacılık uygulamasından FAST işlemini seçtikten sonra sadece telefon numaranızı girmelidir. Hepsi bu kadar basit.








  • Gentlemans kullanıcısına yanıt
    Hocam bu tarz bilgilendirmeleri DH Haber kısmında editörler açıyor zaten. Bu başlıkta açıldı, bu başlığın konusuda var zaten.
  • Açılan konu içeriğini yetersiz bulduğum için açıklayıcı olmak istedim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.