Şimdi Ara

Arsa Dolandırıcılığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çocukluk arkadaşımın başına gelen bir olaydan ötürü buraya yazmak istedim. Kendisi insanlara çok fazla güvenen ve inanan bir mizaca sahip ve mesleği polislik. Başka bir polis arkadaşı, kendisine yatırım yapması fikri veriyor ve ona iki arsa satıyor. Arsaların gelecekte aldığı fiyattan çok daha yüksek rakamlara ulaşacağını söylüyor. Aynı zamanda arkadaşımdan düzenli olarak borç alıyor, aksatmaya başlıyor ve ödemesini de yine arkadaşımın başka eksi hesaplarından yaparak parayı dolandırıyor. Elde hukuki olarak bir anlaşma, senet vs. yok ne yazık ki. Ben kendisini alıp emlakçıya götürüp arsaların değerlerini sordurttum ve sonuç facia. Aldığı fiyattan bile düşük değerleri.


    Böyle bir durumda bu tavsiyeleri veren, arsaları sattıran kişi hakkında dolandırıcılıktan ötürü dava açılabilir mi? Böyle bir durumda paraları hukuki yollarla alabilir mi kendisi?


    Şimdiden çok teşekkürler.








  • dolandırıcılık suçu oluşmamış gibi görünüyor.

    maalesef her başarısız yatırım dolandırılmak anlamına gelmiyor.

  • Hocam hiç bir tarafı tanımayan birisi olarak yorum yazmak istiyorum..Bir sebeple alınmış yer(detaylara girmiyorum) bir yer var.Siz değerini merak ettiğiniz için o bölgede ki bir emlakcı arkadaş ile görüşmüşsünüz buraya kadar her şey normal.İşim gereği bir çok emlakcı ile görüşmek durumundayım...Bunların içerisinde işinin ehli insan da var ehil olmayan yada art niyetli kişilerde var.Size gerçek değerinden aşağı bir rakam da vermiş olabilir.Belki buraya satmak isterseniz alabilirim umudu ile girmiş olabilir.Karar sizin elbette ancak orası size hitap etmiyorsa sizi kurtaracak parayı hesaplayarak orayı satışa çıkartabilirsiniz.Ancak yinede o bölgede çok iyi araştırma yapmanızı tavsiye ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.