Şimdi Ara

Moov Araçlarının Aküsünü Kullanıcılara Ödetiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
1
Favori
18.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
268 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok ilginç bir işlem, takviye için 850 lira istemek.. Ha derler ki araba 1 gün kullanılamadı senden sonraki rezervasyonlar senden sebep iptal oldu ona birşey denmez fakat bu başlı başına saçmalık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasan7 kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten aracı kiralarken o sözleşmeye onay vermiş oluyosunuz. Mailinize de kiralama sözleşmesi gelmesi gerekiyor. Hatta uygulama yı şimdi açıyorum ekrana moover farları kapatır dimi diye mesaj çıkıyor fiyat yüksek haklısın ama zaten aracı kiralarken o bedeli göze almak zorundasınız. Geçmiş olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Hocam ben ücretsiz öyle bir uygulama görmedim, velev ki var arabanın yattı parası istenir. Sonuçta başkasına kiralayacaktım denir.


    Kiralama sözleşmeleri çok sakat şeyler, genelde okumadan onaylıyoruz. Bak adam ispat etme yükümlülüğü olmadan faturayı kesmiş, kullanıcı tırmalıyor.

  • Hasan7 kullanıcısına yanıt

    Yarın sözleşmeye dayanarak, alacaklı tarafından gönderilen icra muhaberini kapınızda bulabilirsiniz. Daha sonra icra ve e haciz gibi işlemlerle karşılaşmamak için gerekli yasal işlemleri vakit kaybetmeden yapmanızı öneririm. Bu konuda hukuk bürosundan yardım almanız faydanıza olacaktır.

  • Cadmium C kullanıcısına yanıt

    Mailime gelen kiralama sözleşmesini paylaşabilirim. Orada böyle birşey yazmıyor. Ek hizmetler için burada yazılanlarla sınırlı olamamak kaydıyla ücret talep edilir diyor. Ek hizmet dediği şeyler de hgs, trafik cezası vs.


    Arabanın aküsünün bitmesi benim problemim değil. Arabayı ben satın almıyorum. Kiralamışım ve bana denk gelmiş. Sadece benim yaptığım bir sebepten bitmesi olanaksız. Ki kiralama sonunda fotoğrafları hep düzgün çekerim. Arabaya birşey yapmadığım resimlerde sabit.


    Sanki söktüm evime götürdüm böyle fatura mı olur. Kart bilgilerim ellerinde diye uydurup uydurup kessinler o zaman.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemican kullanıcısına yanıt

    Maile cevap attım hocam ama, bence yerine ulaşmıyor. Ben sözel olarak dile getireyim moov müşteri hizmetlerine yarın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gün geçmiyor ki ülkemizde enteresan şirket maceraları yaşanmasın. Öncelikle Renault orjinal akü garantisi 3 yıl/sınırsız km'dir. Aracın farları çık kalsın kalmasın aküde bir sorun olursa aracın garantisi varsa Renault yol yardımı çağırarak veya servise siz başvurarak aküyü kontrol ettirirsiniz. Eğer şarj ederek akü kendine gelecek ise şarj ediliyor olmaz ise garantiden akü değiştirilir. Ben daha Renault'un akü de hata olupta garantiden değiştirmediğini hiç görmedim. Biraz aküleri piyasaya göre pahalıdır ama garanti süreci gayet nizami şekilde işler.


    Eğer şirketin akü gibi sarf malzemeleri kiralayan kişinin hatasından dolayı olabilecek sorunlarda ücret talebi varsa da süreç şu şekilde ilerler. Aracı teslim etmeden önce kalibrasyonlu ve büyük firmaların onayladığı bir akü test cihazı ile akü ölçülür ve çıktısı iş emrine zımbalanır. Böylece müşteri akünün sağlıklı olup olmadığını bilir. Kiraladıktan sonra eğer akü ile alakalı sorun yaşanır ise öncelikle yine aynı test cihazı ile araç çalıştırılmadan bir ölçüm alınır. Eğer araçta akım çeken bir yer varsa zaten akü boşalır bunu da cihaz gösterir. Sonra video ile kayıta girersiniz ve aracı takviye ile çalıştırırsınız. Zaten unutulan ışık varsa o da yanmaya başlayacağı içinde firma kanıtlı olarak bu durumu size bildirir ki kiralayan kişinin de buna itiraz edeceğini zannetmiyorum.


    Gelelim işin parasal kısmına, dediğim gibi akünün garantisi 3 yıl/sınırsız kmdir Renault firmasında. 2. parti markalarında akülerinin garantileri Mutlu,İnci vs genelde 2 yıldır ( her firmada değiştiği için sormak lazım). Akü biterse genelde aracın yanına yol yardım aracı yönlendirilir ve bu hizmetinin km bazında ücreti belli olmalıdır ve bu müşteriye sözleşmede bildirilir. Genelde tek yön km başına 2-3 TL gibi bir rakam olur günümüzde. Bu yol yardım ücreti sözleşmeye göre kiralayandan talep edillebilir. Eğer kiralama yapan şirketin kiralama kaybı varsa ve kaskodan bu parayı alamıyorsa o miktarı da firma talep edebilir. Akü parası ise akünün garantisinin kaçıncı yılında, aracın kmsine göre hakkaniyet ölçüsünde talep edilir. Zaten garantisi bitmeye yakın bir akü için tam ücret talep edilmez, mahkeme dahil bunu mantıklı bulmaz. Diyelim ki 3 yıl sınırsız km var ve akü bu 3 yılın bitimine yakın bitti, genel itibari ile bir ücret talep etmemeniz lazım gibi.


    Yukarıda yazdıklarım harici bir firmanın uygulaması varsa sözleşmede açıkça bunu yazması gerekmektedir. Fakat sözleşmede yazsa dahi hakkaniyet ilkesine aykırı maddeler varsa yine mahkeme ret eder. Fakat dediğim gibi akünün kiralama öncesi durumunu gösteren belge, sonrasında yine belge ve video kaydı şart. Yoksa beş kuruş alamazlar sizden.





  • İnsan bi arabaya bakım yaptırır, yedek lastik filan alırdı. Ne biçim müştersiniz siz. Kiraladığı araca yeni akü almayan müşteri de kendine müşteri demesin yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet nasıl kerizlerizin ve söğüşlerizin yeni yollarını keşf etmiş ..!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: electrun

    Tuketici hakem heyeti afaki bir durum yoksa sizden yana olacaktir. Ama sirketler yine de ya tutarsa, ya tuketici sikayet etmezde kabul ederse diye hep sansini deniyor maalesef. Karsi cikip heyete basvurmaniz yeri de olmus

    İşte bu da devletin suçu. Hakem heyeti tüketiciyi haklı buluyor ama firma başkalarına karşı aynı suçu işlemeye devam edebiliyor. Haksızlık yapana hiç bir yaptırım yok. Resmen Siz şansınızı denemeye devam edin denilmiş oluyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kugutex -- 27 Nisan 2021; 5:7:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15dk için risk alıp arac kiralıyorsanız size herşeyi kitleyebilirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Armin van Buuren* kullanıcısına yanıt

    İnsanlarin bu dediklerinizi yapmaya mecbur kalmadan da hakettigi saygiyi gormesi lazim. Yoksa sadece bu isi bilen yada bunu yapacak gucu olanlar tuketici olarak hakkini savunabilir digerleri yine kaybeder. Tuketicinin korunmasi lazim, tuketici surekli olarak sirketlerle ugrasmak mahkemelerde gezmek ekside milletten yardim dilenmesine gerek olmamali


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O olay öyle değil. Bazı kendini süperzekalı uyanık zanneden müşteriler aracın aküsünü ve lastiklerini kendi arabasıyla değiştirmek için kiralıyorlar. Adam aküyü değiştirip aynı marka model bozuk aküyü kiralık araca takıyor. Süpriz piyango sende. Kimiside kiraladıkları aracın sıfır lastiklerini kendi aracındaki bitik lastiklerle değiştiriyor. Bu sebepten artık lastik diş derinlikleride ölçülmeye başlandı. Fakat aküye hala bakılmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technical_Support -- 27 Nisan 2021; 12:44:42 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Technical_Support

    O olay öyle değil. Bazı kendini süperzekalı uyanık zanneden müşteriler aracın aküsünü ve lastiklerini kendi arabasıyla değiştirmek için kiralıyorlar. Adam aküyü değiştirip aynı marka model bozuk aküyü kiralık araca takıyor. Süpriz piyango sende. Kimiside kiraladıkları aracın sıfır lastiklerini kendi aracındaki bitik lastiklerle değiştiriyor. Bu sebepten artık lastik diş derinlikleride ölçülmeye başlandı. Fakat aküye hala bakılmıyor.

    aracın kaputunu açtıgında veri bilgisi olmalı.

  • atrix1212 kullanıcısına yanıt
    Teknik olarak mümkün ama ben müşteriyle bir sıkıntı olmadan bu detaya bakılacağını düşünmüyorum.
  • Hemen başvurun hakem heyetine. Öyle saçmalık olur mu? E sonuçta kul yapısı araba, motor yolda dağıldı diyelim size mi kitleyecekler sen bitirdin diye? Ayrıca Clio'ya nasıl bir akü takmışlar da 885TL ediyor? Benim Captiva'ya 90 amper Varta akü aldım o bile 700 lira etti kamyon aküsü mü takmışlar 40 amperlik Clio'ya?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thhye gidin hemen. ne saçma iş. itiraz edilmezse yolarım milleti kafası bir örneği de trendtyal.com

  • hakem heyetinde her türlü haklı görüneceksiniz. can sıkmaya gerek yok.

  • geçmiş olsun, 30dk ücretsiz kiralama kampanyasını duyunca kurmuştum, fakat videolu şekilde sözleşmeyi okudum kabul ediyorum şartından sonra vazgeçtim.


    twitterda belli bir kitleye ulaşmadığınız sürece ne yapsanız boş  


    umarım sonuç alırsınız

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.