Şimdi Ara

Düşük Bütçeli Dubai : İstanbul Başakşehir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
10.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
132 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaş bu nedir yahu? Burası resmen arabistan olmuş. Yüksek yüksek binalar, lüks otomobiller dolu. Nüfusun çok büyük bir kısmı arap. Her yerde arapça yazılar var. Üretime dair bir şey yok. Hep tüketime yönelik markaların şubeleri dolmuş buraya. Kafeler, restorantlar dolu. Alkol yok ama bol şerbet var. Lübnan tatlıcıları, falafelciler, vatandaşlık veren emlak ofisleri dolu. Tabelaların büyük kısmı arapça. Burada yaşamaya çalışan arkadaşları sabırlarından dolayı tebrik ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bir ara ev bakıyordum paranın para oldugu zamanlar beylikdüzünden alım bir tane dedim emlakcılara baktım sahıbınden de hepsı bir siteyi isaretlemiş ev konumlarında neyse sonra gittim bir tanesine ucuz bir ev var arkadas beni goturdu baska baska evler gezdirdi en son dedim ya su ev nerde abi gel gidelim dedi esenyurtta bir sokaga soktu beni her dilde her tende insan var gidene kadar sokak zaten bomba sonra gıttı bir apartmana girdi geldi abi evde yokmus suan ev sahıpleri dedi dedim gidip sordugun kabahat atla arabaya gidiyoruz boyle bir muhit boyle bir semt yok o taraflar iyice karıstı kım kımle ne oluyor ne zaman olur ne olucak belli değil en guzeli oglanlari yurt dısına gondermek bizde hatunla memlekete gideriz ohh miss istanbul kımlere kalıyorsa kalsın.

    saydığın 3 şehre de hatta daha fazlasına da gittim.


    elma ile elmayı karşılaştırırsan anlarım da senin durum tespiti diye yaptığın, şehirlerdeki gettolar.


    ama o gettolar içersinde yaşayanların yerel ve genel yönetimlerde kaydı kuydu var. Buradaki sorun kayıt ve yasa dışı olan milyonlarca kişi var bu ülkede.


    parası olanlarda 250 bin TL'ye bastırıp vatandaş olmuş şekilde gelenler. sen başkenti Berlin olan Almanya'nın, Başkenti Londra olan Birleşik Krallığın, New York Eyaletinin bağlı olduğu Amerika Birleşik Devletlerinin 250 bin birimlik paraları karşılığında vatandaşlık verdiğini gördün mü?


    arap ülkelerinde burada ki GYO reklamları kadar sık bir şekilde reklam dönüyor. farkı şu; evi alın tapuyla birlikte pasaport hazır.


    şimdi senin söylediğin durumla bunun ne alakası var hele bi açıklama yapta anlayalım niyetini

    bence tamamen hümanizm ve sosyalizmin etkisine kendini fazla kaptırdığın için algın kapanmış ve insanların ne demek istediğini göremiyorsun.


    hep sistemi oturmuş, vatandaşlık, mülteci, tanımlarını net bir şekilde yapmış ve bu tanımların hukuki ve asayiş denetimlerini nizami yapan ülkelerden örnek verip, bizimde buna hakkımız var diyorsun.


    arkadaşım benim mesleğim turist rehberliği, saydığın 3 şehir ve daha nice şehirler gezdim ben. mesela Dubrovnik, Mesela Saraybosna, Mesela Mostar. 15-16 yıl öncesinde millet birbirini boğazlarken, şimdi o farklılıkları bir arada ve birlikte yaşıyorlar.


    1 kere İstanbul'un çok kültürlülüğünden ziyade kendi kültürünü oluşturması gerek oradan başlamak gerekir aslında. zira son 12 yıldaki kültür, tanıtım ve turizm politikaları ile durum iyice Eski Osmanlı başkenti havasına büründü Avrupa gözünde. halbuki Osmanlı dönemine ne kadar önem veriliyorsa aynı önem ve vurgu Doğu Roma donemine de verilmeli.


    ikincisi ve daha önemlisi senin örnek verdiğin NY, Londra, şehirleri ve çok kültürlülüğün bir alt yapısı var. insanlar zamanında gemilerle gitti iltica etti Amerika'ya Çinliler China Town'u kurdu, İtalyanlar Little italy dedi vs. ama hepsi kendi ülkelerinden, kalıp, Amerika'ya gitti, kimlikleriyle ülkeye kayıt oldu, hakkını kazandı Amerikanın vatandaşı oldu.


    bizde ise kevgirden beter hale dönmüş sınırlarımızdan, oluk oluk insan geliyor. Pandemiyi kenara bırakarak konuşuyorum, hastalığı var mıydı? kendi ülkesinde ama muhalif olduğu için (mesela Suriyelidir, Esad'a karşıdır diye kaçmıştır) ama marjinal unsurlarla iş birliğindedir (Iraklıdır Ama işid üyesidir buraya propoganda eylem faaliyetlerıne gelmiştir) gelmiştir ama burada o senin iyi duyguların gibi iyi niyetle mi gelmiştir yoksa faaliyet alanını mı genişletiyordur. bunu bilemiyoruz.


    ayrıca bir ülkede ciddi bir ekononik kriz varken ve vatandaş bunu dibine kadar hissederken eğer bir sorumluluk projesi yapılacaksa bu proje yine öncelikli olarak o krizi yaşayan vatandaş için yapılmalı.


    ama sen kalk (sadece Suriye için söylemiyorum, Libya, Mısır, Yemen başta olmak üzere arap baharı yalanına kanmış buna bir taraf olmuş sonra işler istediği gibi gitmeyince ülkesinde mücadele vermek yerine, Avrupa'nın köprü başı olan ülkeye iltica olarak değil, hatta mülteci olarak bile değil, elini koluna sallayarak girerek) ülkendeki durumdan kaç, buraya gel, burayı da daimi yerin (yani o verdiğin örnekteki China Town'da yaşayanlar gibi değil) Avrupa'ya kapı atmak için burayı bir durak olarak değerlendirerek gel. Ülkende savaş varken sen burda nargile keyfi yap, falan. iş bu boyuta gelsin.


    sonra senin gibi bir pollyanna çıksın bunları boşverin çok kültürlülük iyidir desin.


    çok kültürlülük iyidir güzeldir evet ama her şeyin bir temeli, bir kaidesi olur. burada kayıt yok, kuyut yok. paylaştığın haberde bile, Suriye'den İStanbul'a tezgahtarlık yapmaya gelen var diyor mesela. ne güzel iş valla bizim burdaki gençlerimiz kendine iş bulamıyor, elin Suriyelisi ülkesinde iç karışıklık varken ülkesindeki sorunla yüzleşip, ona çözüm olması için bir nefer olması gerekirken gelip burda iş güç sahini olabiliyor.


    ayrıca yine china town örneği gibi, o Çinliler, kalktı Amerika'ya geldi yerleşti. Buraya gelen, Suriyeli, Lübnanlı, Libyalı, Mısırlı, başta olmak üzere bir çok kişi burayı yeni evi, yeni yurdu olarak görmüyor. Onlar için ilk adım kendi ülkelerinden bir an önce kaçıp, sonrasında geç kalmamak içindi.


    Buraya gelmelerinin sebebi de hem Avrupa'ya çok yakın olmaları hemde inanç bakımından mehzep farklılığı olsa da din aynı olduğundan yabancılık çekmemeleriydi yani dinin oluşturduğu Arap Kültürü sayesinde burada göze batmayacak, dışlanmayacaklardı.


    esas hedefleri ise, Almanya başta olmak üzere artık hangi Avrupa ülkesine kapı atacaklarsa o fırsatı kovalayıp, bulduğu anda kaçmak olacağı için zaten onlar burada gün geçiriyor.


    dolayısyla, senin dediğin durum için, İstanbul'da da hatta hor gördüğün Kayseri'de bile 3 kuşaktır hizmet veren Yemenli aile ve restaurantları da var bak bu kültürdür. 3 kuşak önce, 1890 larda Yemen'den Kayseriye gelmiş bir aileden ve yemek kültüründen bahsediyoruz.


    ama senin bahsettiklerinle, paylaştıklarından bir kültür kavramı çıkmıyor. sen kendi ülkesindeki durumdan bencillik yapıp kaçmış insanların, buraya gelip oluşturdukları popülasyonla geldiği yerde adeta kendilerine bir yerleşim yeri kurmaktan ve buna da kültür demekten bahsediyorsun. ha tabi birde bu adamlar daimi yerleşim yeri kurmuyor, hepsi fırsatı bulduğunda gidecek


    bu kültür olmuyor işte bu bildiğin göçebe mültecilik oluyor.

  • google haritalarda bir koordinat ata bakalım neresi bahsettiğin yer

  • Yakında her taraf yabancılarla dolacak.
    İşini evini mahalleni semtini paranı
    Herşeylerini alacaklar.
    Ruhu ayrı bedeni ayrı genişler için sıkıntı yok.
    Onlar bazı şeyler için dünden razı

    Önemli not:biz istesek mırın kırın ederler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 26 Nisan 2021; 12:33:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevcut iktidarın ülkeye verdiği en büyük zarar bu bence, diğerleri 2.planda kalır (ülkenin mültecilerle doldurulması, parayla toprak satılması- öldü pahasına vatandaşlık verilmesi vs)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omega Speedmaster -- 26 Nisan 2021; 12:34:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başakşehir İslamcı Muhafazakar kesmin yaşadığı bölge oldu.Esas tehlike Esenyurt.

  • kanal istanbul a kürek vurduğunda küçükçekmeceyi görün siz 

  • Yeni mi farkediyordunuz ?
  • Ekonomi falan hikaye, ülkenin en büyük sorunu, her renk ve milletten olan yabancılar! Hepsinin kucağında çocuk!
    Ülkeye çok yazık ettiler! Vatandaşlık verilmiş veya verilmemiş olsun, ÜLKE BU KADAR YABANCIYI KALDIRAMAZ!!!.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlam milliyetçi bir lidere ihtiyacımız var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C72FBB06E

    google haritalarda bir koordinat ata bakalım neresi bahsettiğin yer

    Başakşehir merkez camii etrafına bakabilirsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VolkanCOO

    Başakşehir İslamcı Muhafazakar kesmin yaşadığı bölge oldu.Esas tehlike Esenyurt.

    Esenyurt fakir suriyeli dolu. Burası dubai gibi olmuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samuray_x

    Yeni mi farkediyordunuz ?

    Başakşehirin böyle olduğunu yeni gördüm. İstanbulda yaşamıyorum zaten.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NuTeRX kullanıcısına yanıt
    Son 10 yıldır muhafazakar kesim için Bakırköy tarzı bir yer haline geldi. Bunun dışında dediğiniz her şey doğru. Bir tek ulaşımı zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_x -- 27 Nisan 2021; 4:12:21 >
  • Bir ara ev bakıyordum paranın para oldugu zamanlar beylikdüzünden alım bir tane dedim emlakcılara baktım sahıbınden de hepsı bir siteyi isaretlemiş ev konumlarında neyse sonra gittim bir tanesine ucuz bir ev var arkadas beni goturdu baska baska evler gezdirdi en son dedim ya su ev nerde abi gel gidelim dedi esenyurtta bir sokaga soktu beni her dilde her tende insan var gidene kadar sokak zaten bomba sonra gıttı bir apartmana girdi geldi abi evde yokmus suan ev sahıpleri dedi dedim gidip sordugun kabahat atla arabaya gidiyoruz boyle bir muhit boyle bir semt yok o taraflar iyice karıstı kım kımle ne oluyor ne zaman olur ne olucak belli değil en guzeli oglanlari yurt dısına gondermek bizde hatunla memlekete gideriz ohh miss istanbul kımlere kalıyorsa kalsın.

  • Arkadaşlar hiç Londra, Berlin, NYC'ye gittiniz mi? Metropollerin çoğu artık böyle. Kreuzberg ile övünmeyi biliyorsunuz ama.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 27 Nisan 2021; 5:46:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scientia

    Arkadaşlar hiç Londra, Berlin, NYC'ye gittiniz mi? Metropollerin çoğu artık böyle. Kreuzberg ile övünmeyi biliyorsunuz ama.

    Vatandaşlık satan emlak ofisleri mi dolu?


    Abd sonradan kurulan göçmen ülkesi. Avrupanın yabancı nüfusu ise sömürgecilik faaliyetlerinden dolayı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 27 Nisan 2021; 9:20:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 senedir memleketi ingilize verdiniz diyorlardı oysa memlekette ingiliz tek tük ama her yer 4rb. Ben şakasına demiyorum siz asimile oldunuz üstüne her yeri verdiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7EE534877 -- 27 Nisan 2021; 8:2:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VolkanCOO kullanıcısına yanıt

    Fatih çarşamba da falan bir gezin şaşarsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ElcaseJaws kullanıcısına yanıt

    Valla doğru. Para falan çözülürde bu çökerttikleri sosyolojik demografik yapı nasıl düzelir bilinmez.

    en büyük kazığı attılar ülkeye kimse farkında değil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.