Şimdi Ara

Apartman Dış Hat Kablo Yenileme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar değerli forum insanları. 4 katlı Apt. için hali hazırda çekilmiş iç dış telefon/internet Kablosu var lakin çok fazla ek olduğunu düşünüyorum. Kapı girişindeki Telekomun kutusu var oradan direk dışardan kendim kablo çekme düşüncem var . Böylelikle bir nebze kopmaların önüne geçmek istiyorum.


    İnternet çok fazla kopuyor hızımı 30 mb kadar düşürmek zorunda kaldım. Sormak istediğim bu kablo işimi görür mü ? Ucuna rj11 soket çakılır herhalde kalın duruyor resimde. Cat 6 için fazla uç oluyor takılan soket bir süre çıkıyor. Önerilerinize açığım şimdiden teşekkürler.

    Apartman Dış Hat Kablo Yenileme







  • Cat5 veya cat6 kablolar spiral sarımlı olduğu için parazitlerden daha az etkilenir. Bu yüzden CAT kablo kullanmanızı tavsiye ediyorum. Bu da iş görür ama bunlar telefon kablosu, dsl kablosu değil.

  • 23 awg cat6 kablo işinizi görür. En azından 4 çift kablo var yedek kablolarınız olacak

  • Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler sizlerin dediğini yaptım . Cat6 kablo aldım 32 m gitti kablo . Apartman girişindeki ucu buldum soketli yapıya çakmışlar adını unuttum özel bıçağı olan . Oradan kendim modemi aşağı taşıdım powerbanka bağladım doğru ucu bulmak için. Cat6 kablodan 2 ucu yak1 boncukla bağladım modemin ucuna küçük ek yaptım rj11 çakmak için ve oldu .


    Bu arada kablolarla baya baya bilgi edindin telekomun kullandığı kablo %100 bakır olan alacaktım acayip pahalı . Cat6 %100 bakır değil kalaylanmış bakır diye geçiyor . Sizlerin dediği gibi yedek bolca ucum oldu. Soran olursa her türlü yardım edebilirim.

  • braslitov B kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam yak-1 boncuk kullanarak çok iyi yapmışsınız.

    Reçber, HES marka Cat6 kablolar da %100 bakır ama biraz fiyatlı

    Hat değerleriniz kaç mbps den kaç mbps ye çıktı ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iCrush kullanıcısına yanıt

    Paket hızım 75 mbit . Modeme ulaşan kablo çekim öncesi 50-35 arası snr marginle oynayarak stabil hale getiriyordum. Şimdiki hızım modeme ulaşan 72-73 ölçtüğüm değerler. Ve crc iki basamaklı sayılarda. Snr margini 20 den kopmadan 11 e kadar kademeli deneyerek düşürdüm. Sonuç


    Apartman Dış Hat Kablo Yenileme
    Apartman Dış Hat Kablo Yenileme
    Apartman Dış Hat Kablo Yenileme




  • braslitov B kullanıcısına yanıt
    Hocam bence snr'ı biraz daha düşürebilirsiniz tavsiye edilen değer 8 dB birçok kişi bu değer ile bağlanıyor ki 5 dB'e kadar çekip stabil şekilde kullananlar da var.

    Ayrıca 5 saatte o kadar crc bence çok değil ben şuanda milyonlarca fec,crc alıyorum altyapımdan dolayı

    Ayrıca interneti çok kullanıyorsanız fec,crc nin fazla olması normaldir genelde saate göre bakılır ama kaç GB veri aktarıldıysa ona göre değişir kullanılmayan internette crc hatası nasıl olsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pekala dediğini hemen deneyeceğim. 8 e kademe olarak da 5 kadar düşürüp sonucu akşam saatlerinde crc ve snr olarak hız testini ekleyip paylaşımını atacağım.



    Şimdi hocam sırasıyla 8 ve 5 ayarladım. 8'in aşağısına bir sayıya ayarladığımda 9,5 olarak kalıyor lakin 8 olarak ayarladığımda 8 olarak kalıyor.




    İlk defa vaadeliden hızın tamamını anlık da olsa alabildim. 50 nin yukarısını gördüğümde tamam diyordum. Vay be onca yıldan sonra yıllarca port bekle. Hızın tamamı modeme geldi. Hocam ek bilgi için teşekkürler. 10/12 saatlik crc ve snr sayılarını bugün akşam ya da yarına doğru atacağım bakalım vaziyet ne olacak kopma olacak mı?



    Apartman Dış Hat Kablo Yenileme
    Apartman Dış Hat Kablo Yenileme
    Apartman Dış Hat Kablo Yenileme
    Apartman Dış Hat Kablo Yenileme
    Apartman Dış Hat Kablo Yenileme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braslitov -- 21 Mayıs 2021; 14:46:16 >




  • braslitov B kullanıcısına yanıt

    Merhaba ben de eve yeni internet bağlattım. İş nedeniyle bağlantı için geldiklerinde evde olamadığımdan kendi modemleriyle (sipariş ettiğim modem henüz gelmemişti) ayarlamaları yaptılar. Şimdi modemim geldi ve apartmandaki kutudan yapabilirsem kendim içeri kablo çekmek istiyorum. Ancak pek bilgim yok. Hangi kabloyu seçmeliyim ve işlemleri yaparken nelere dikkat etmeliyim yardımcı olursanız sevinirim. 80 mbit kullanacağım internet. Normal bina içi hattı bizim daireninki arızalı zaten. Giriş katta oturduğumdan direkt doğalgaz boruları üzerinden kabloyu daireye götürürüm diye düşünüyorum.

  • tnuviel37 kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Giriş katında olmanızı avantaja çevirebilirsiniz. Fazla kablo gitmez %100 bakır olan cat5-6 yada telefon kablosu tek hatlı (tel tel olmayan tek damar) bir kabloyla Telekomun bina girişinden size ait uca nem vs korunaklı (yak boncuk işinizi görecektir) olacak şekilde bağlantıyı yapın. Kabloyu bulunduğunuz yerden alırsanız ucuna direk rj11 çaktırıp tek bağlantıyla modeme bağlarsınız.

    Önemli olan kablonun en az ekle modemle buluşması , ek yerinin suya vs korunaklı olması. Mesafe kısa olduğundan %100 bakır kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braslitov -- 8 Eylül 2021; 23:41:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.