Şimdi Ara

İha-Siha-İnsansız Savaş Teknolojimiz ve acabalar....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk insanı belki dünyanın en fazla düşmanlıklarına maruz kalmış millettir. Hep sineye çektik hiç cevap vermedik. Son yıllarda da Selçuk Bayraktar isimli bir yıldız parladı, birçok gelişmeye imza attı ve aslında kendisinin uzun zamandır engellenmiş olduğunu söyledi. Yani çook daha önce bunlar aşılabilirdi. Türk zekasına göre basit belki de çok basit işler. Peki şu an farkında olmadan oyalanıyor olablir miyiz???


    Dış basında savaş teknolojisindeki ilerlemelerimiz alkışlanıyor. düşman hep sonrakini düşünüp de faaliyet gösteriyor yani oyalamak ve dalga geçmek istiyorsa gelip bizi övüp methederek yayılmamızı gevşememizi sağlamaya çalışıyor... politika da bu methedilmelerden çokça hoşlanıyor olabilir...


    Yer altında olduğu söylenen robot imalat merkezlerinde, yer üstünde prototipleri ve projeleri paylaşılan savaş robotları neler yapabilir? Biz Türkler imkanımız olduğu halde düşmanı savaşmadan yok edecek teknikleri kullanmadık buna kah.pelik gözüyle baktık. düşmanlarımızda da bir "kah.pelik" tanımı var mı acaba??? Projelendirdikleri robotlarla çay servisi mi yapacaklar bize, en misafirperver tarafından???


    Belki hiç işe yaramayan aletler oluverirler savaş anında. Ama önlemimiz var mı??? Bir şehir ortamına bu tip bir robot salınsa neler yapabilir??? Korumaların kaç tanesi ne tarafa kaçmaya çalışır böyle bir aletten? "böyle" dediğimiz alet nasıl birşey??? filmlerde boşa mı propaganda yaptılar.... terminatör gerçek olabilir mi? nesillerce filmi çekilmiş terminatör 1.2...3......


    Şu anda gösterilen teknik çocukça ve sanayide tornacılarda yapılıyormuş gibi görünebilir. peki ferrari tornacılarda mı yapılıyor rastgele ilçe sanayilerinde??? Yani gücü olanlar görüntüdeki bisiklet tekerlekli kumandalı aletlerin gölgesinde neleri başarabilir? Bir öğrenciye pahalı ve hatta ulaşılmaz olan titanyum gibi malzemeler güç sahipleri için ne halde=? Masrafını yapıp ne üretebilirler ve bu üretilen nelere sebep olabilir ? Var mıdır önlemimiz???


    Br insan gittiği bir şehirde saklanabilir yaşayabilir, ormana kaçabilir. Aransa bile bulunamayacak yerlere gizlenebilir. İnsan bunu yapabiliyor, peki ya bu tip robotlar????????


    Gösterilen robotlar;

    İha-Siha-İnsansız Savaş Teknolojimiz ve acabalar....

    Tereddüt ettirenler;

    İha-Siha-İnsansız Savaş Teknolojimiz ve acabalar....


    Forum anasayfasının masumane konusu; ve videosu

    https://www.donanimhaber.com/iki-ayakli-robot-Cassie-gunun-birinde-size-kargonuzu-teslim-edebilir--89219

    Bir de korkutanlar.......,

    İha-Siha-İnsansız Savaş Teknolojimiz ve acabalar....







  • Acaba bizii pohpohlarken düşman dünyası ve de masumane görüntülerle kamufle oluyorlarken neler düşünüyorlardır?

    neom yadırganıyor. Masum mudur? Yer altı robot şehri olarak insanlığa karşı etiketlendi birçok yerde.

    Önlemimiz olmasın mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 24 Nisan 2021; 17:23:42 >
  • Merhaba karafetva,

    Bir kaynak gözlüğü eşliğinde konu dışı forumunu ağlama duvarına çeviren yazarları kısa bir özet geçtikten sonra seviyeyi biraz yükseltmek adına favorime forumum olan elektronik ve makinekte bu başlığına denk geldim. Pekâla kendi düşüncemi eklemek isterim.

    Dünyada savaş esnasında makinelerin insan öldürmesine karşı çıkan sivil toplum kuruluşları şimdiden var. Yani bu tür makinelerin varlığı daha dünyaya bildirilmemişken. Tıpkı 1900’lerin başlarında yazılan 3 robot yasası gibi.

    Sözünü ettiğim sivil toplum kuruluşları bu makineler var olacaksa bile bir insan tarafından kontrol edilmeli demekte. Veya birden çok emniyete sahip olmalı ki önüne helen her yaşam formunu katleden bir makine en başta tabiat için tehlikeli olacaktır.

    Ama senin bu tür tehlikelerden tedirginlik duymana henüz gerek yok. Zirâ henüz var olabilmiş değiller.

    Bilhassa örneğini senin verdiğin robot Cassie. Son zamanlarda ona bir de gövde eklediler, kendini zar zor toparlayan cânım Cassie’ye bir de dengesiz yük bindirdiler.

    Cassienin bir bacağının görünürde en az 3 eklemi var gibi. Ama yanlış, tek bir motor hareketine bağlı olan bir kaç mil üzerinden simetrik hareket eden bir takım mil üzerinde yürüme mekanizmasına sahip. Bacaklarında sağa sola açı verilmesi mümkün değil, ayak parmakları yok. Bir kaç santimkarelik ayaklara sahip. Bir çok videosunda düz yolda devrelip yardım bekleyen bir robotcağız. Topluma verebileceği en büyük zarar bir karınca yolunun üzerinden geçmesi olacaktır. Hatta bu bir robot da değil. Robot olması için arkasından kumandası ile takip edilmiyor olması gerekirdi.

    Mini spot ise yine aynı mantıkla kumanda ile komite edilip, ekrana yansıtılmayanlardan. Spot mininin içgüdüsel davranış arz eden bir yapay zekası elbette mevcut ancak en azından silah donanımına sahip bir robot da değil.

    Son attığın açıklamasında 51.bölge yazan video ise VFX. Fake yani.

    Bu şekilde şehrin ortasında salınmış bir robot olursa şayet, günümüz teknolojinde çok fazla dezavantajı olacaktır. En önemlisi ise enerjisi olacaktır. Uzaktan komite edilen bir robot ise iletişimini koparmak yine bilindik yöntemlerle kolay olacaktır. İzledin mi bilmiyorum ama Monster of man filmi tam da bu tür sahnelere sahip.




  • Alıntı

    metni:
    Son attığın açıklamasında 51.bölge yazan video ise VFX. Fake yani.

    isterse çizgi film olsun, bilerek koyduk. Yeterince anlaşılır...

    Alıntı

    metni:
    düz yolda devrelip yardım bekleyen bir robotcağız....cassie

    robotik birçok uygulamada proje tarafındayız. Konu kötü nyetlilere açık olan imkanlar... Almanyada mıydı kaynak robotunun insanı sıkıp öldürmesi? bu kötü niyet değil de hatadır belki. İyi niyetlilerin hatasını kesnen kesin önlersek, kötü niyete daha güzel engel olunacaktır

    Alıntı

    metni:
    .....dezavantajı olacaktır. En önemlisi ise enerjisi olacaktır.....silah donanımına sahip bir robot da değil.

    enerji dediğimiz bir kablo ile kaçak kullananların direklerden çekebildiği elektrik değil midir? Ya da güneş? ve ya; yakıt, yükseklerde duran taşların aşşağı düşmesi, akarsular? ya rüzgar???

    Alıntı

    metni:
    Ama senin bu tür tehlikelerden tedirginlik duymana henüz gerek yok. Zirâ henüz var olabilmiş değiller.

    var olduklarında tedirginlik bizi kurtarır mı??? Dünyaya ne için geldik?


    Ayrıca konuda gerçek bir teknik olarak; kontrolden çıkmış, kuduzca saldıran ve insandan çook daha dayanıklı özellikler kullanmaya çalışan bir robotun neler yapabileceğini konuşalım. Mesela enerjisi çok zayıf ve bitmişken şarz etmek üzere dağ başında güneşlenen bir robot ve yanına yaklaşmayı hayal bile edemeyen insanlar... kalabalığın ortasında makina gibi çalışırken neler yapabilir ?





  • Ülke içerisinde, kendi kendimizi engellemiyorsak,

    dışardan gelecek düşmanlıkları da öngörebiliriz.


    İha konusunda abd belki daha öndedir ama sonuçta sahada kullanmadı

    bu kadar verimli kullanan tek ülkeyiz belki, bence bu olaylar ve düşünceler bir oyalama değil.


    Askeri alanda eğer çok iyi isek hiç şaşırmam, doğuştan gelen bir yetenek :}

  • İha-Siha-İnsansız Savaş Teknolojimiz ve acabalar....Erdi Özüağyoutube
    Robotların anavatanı Türkiye, hatta Şırnak'ın Cizre ilçesidir desem ne düşünürsünüz ? Kimilerinize tuhaf geldiğinin farkındayım ancak dünya litüretaründe "robotların babası" olarak kişi, 1100'lü yıllarda Cizre'de yaşamış olan müslüman bilim insanı El-Cezeri olmuştur. Evet bugün batı dünyası ve bazı Asya ülkeleri robotikte aldı başını gitti ama böyle bir konudan bahsederken, El-Cezeri'yi anlatmadan geçmek olmazı dolayısıyla videoma onunla başlamayı tercih ettim. Xiaomi herkesi şaşırttı ve dört ayaklı robot olan Cyberdog'u duyurdu. Çok önemli bir gelişme çünkü kendi kulvarındaki en erişilebilir ama aynı zamanda en yetenekli robotlardan biri olan Cyberdog başta öğrenciler olmak üzere üniversiteler, kurumlar, mühendisler ve teknoloji tutkunlarının robotik alanında çalışmalar yapmasını, yenilikler geliştirmesine sağlayan bir araca dönüşecek. Boston Dynamics'in robotu Spot ile kıyaslandığı zaman 50'de 1'i fiyata satılan Cyberdog ile yapay zeka, bilgisayarlı görü ve robotik araştırmalarının hızlanması bekleniyor, Xiaomi bu alanda öncü olmak istiyor. Tüm detayları videoda anlattım, iyi seyirler dilerim. Eğer kanalı seviyor, içerikleri beğeniyorsanız abone olarak destek verebilir, daha geniş kitlelerin görmesi için sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz. Desteğiniz çok kıymetli, iyi ki varsınız. #xiaomi #cyberdog #robot
    https://www.youtube.com/watch?v=79qx15HqOIU

    @fx57 kullanıcı etiketlerine sahip Sayın Erdi Özüağ'ın yine konularımızla alakalı bir videosuna tesadüf ettik. Tabii biz çooook farklı ve komplo teorileriyle açmıştık bu konuyu...

  • rahat bıraksalar daha neler yapacağızda emperyalizm dedikleri şey bu sen üretme biz sana satarız.

  • İha-Siha-İnsansız Savaş Teknolojimiz ve acabalar....StoryBoxyoutube
    #storybox #nasılbaşardılar #aircar StoryBox'ın bu haftaki konuğu, uçan arabaya imzasını atmak üzere olan Eray Altunbozar. İşçi bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Altunbozar, henüz 18 yaşındayken okumak için gittiği ABD’den mezun olup İstanbul’a döner. Okul yıllarında not aldığı ders notlarının fotoğrafını cep telefonu ile çeken genç girişimci, “Bunun kolay bir yolu olmalı” diyerek akıllı not defteri Outliers Notebook’u yapar ve 35 ülkeye ihraç eder. 2017 yılında bir gün evde otururken aklına gelen “Uçan araba” fikriyle hayatı değişir. Stajyer arkadaşıyla birlikte iş başına koyulan genç girişimci, tam 3 yıl sonra Dubai’deki bir fuarda uçan arabayı sergileyerek devrim yaratır. “Bütün paramı AirCar’a harcadım. Önce arabamı sattım, şimdi de motosikletimi satışa koydum. Ama yılmadım. Her şeye rağmen AirCar’ı havada göreceğiz. Nisan ayında insansız testlere geçeceğiz” diyen Eray Altunbozar’ın girişimcilere tavsiyesi net: “Asla vazgeçmeyin…” StoryBox'ı diğer mecralardan takip etmek için; YouTube: https://bit.ly/2V8w0Ww Instagram: http://instagram.com/storyboxweb Twitter: https://twitter.com/StoryyBoxx?s=20 ---------------------------------------------------------------------- StoryBox, Türkiye’yi anlatan insan hikayeleri üreten yeni bir medya mecrasıdır. Çalışmalarına Aralık 2019’da başlayan StoryBox ve ekibi yeni dünyada yeni medyanın tüm unsurlarını kullanarak bundan sonra her Perşembe karşınızda olacak. Girişimcilikten spora, güncel konulardan yeni dünyaya kadar birçok alanda yaratıcı kurgu ve müzik kullanılarak belgeseller ve video içerikler üretilir…
    https://www.youtube.com/watch?v=Rj-NOs6Syog&feature=youtu.be

    Acabalara gidiyor muyuz?

  • İha-Siha-İnsansız Savaş Teknolojimiz ve acabalar....Supercar Blondieyoutube
    #supercarblondie #robodog #futuristic #robot #youtubeshorts
    https://www.youtube.com/watch?v=8qW9V0SyYi4&feature=youtu.be
  • Savaş insanlık tarihinde hep oldu ve yine hep olacak. insan bir muzır bir varlık:)


    Biz tarihimizin en kötü son 200 yılını yaşadık ve sonlarına doğru geliyoruz diye düşünüyorum. Öncesinde, dünyada Türklerin hakimiyeti çok defa oldu. Hepsinde de, savaş aletleri konusunda, askerler konusunda rakiplerimizin gerisinde değildik. Bu önemli.


    İnsanlar, önce yumrukları ile sonra yerdeki taş ve sopa ile sonra demiri işleyerek bıçak-mızrak ile yay-ok derken ateşli silahlarla ve uçaklarla savaşa durdular.


    Otomatik silah bir bir basit robotik alettir.


    Şimdi yapay zeka ve uydu kontrollü ihalar ve yakın zamanda savaşan robotlar ile savaşa hazırlık yada savunma içinde olacağız.

  • Alıntı

    metni:
    Otomatik silah bir bir basit robotik alettir.Şimdi yapay zeka ve uydu kontrollü ihalar ve yakın zamanda savaşan robotlar ile savaşa hazırlık yada savunma içinde olacağız.


    Otomatik silah başlatmıştı belki herşeyi?? Ne demiş Köroğlu; "delikli demir çıktı mertlik bozuldu". Bozamadıkları tek millet Türk ise onu da acaba böyle mi kandırıyorlar?


    Savaş erkek gibi olmalı. Savaşacak konu yoksa hiç savaş olmamalı! Ne yapacağı belli olmayan ve kimin nasıl kullanabileceği muamma sonuçlara sebep olamayız! düşmanlar haince saldırıyor. Onların işi bitmiş zaten. Ancak düşmanın hain saldırısını yok edecek kadar onun silahıyla iptal edebiliriz. Yoksa onların içindeki masumlara okunursak ancak zalimliğe bahane uydurmaya çalışır dururuz!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.