Şimdi Ara

HDD'yi SSD'ye klonlama???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
3
Favori
2.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, ben HDD'den SSD'ye geçiş yapacağım ve HDD'mi Windowsuyla beraber hiçbir format gereksinimi duymadan (şuanki windowsum önemli) SSD'ye aynen klonlamak istiyorum. İnternette baktığım örneklerde hep Sata'yı USB'ye dönüştüren aparatlar ile SSD'yi bilgisayara bağlayıp HDD klonlaması yapılmış ancak bu aparatı almak istemiyorum. HDD Caddy denilen laptobun DVD yerine HDD takılabilen bir aparat aldım ve halihazırda dolu olan Windows'lu HDD'yi buraya (veya SSD'yi) takıp ekstra bir kabloya veya aparata ihtiyaç olmadan direk bilgisayar içindeyken bunları klonlayabilir miyim? Ardından SSD'yi birincil olarak seçip Windows'umu artık onda kullanmak istiyorum, diğer HDD'yi de boşaltmak. Yani yeni aldığım SSD'yi mevcut HDD slotunun yerine takıp, HDD'yi de DVD Sata kısmına takıp bilgisayarı HDD ile açıp, önce klonlama yapıp, klonlamanın ardından normal HDD slotunda durmakta olan SSD'yi birincil olarak ayarlayıp kullanmak istiyorum. Mümkün mü?








  • SSD ile HDD boyutları aynı ise direk clonlanır caddy ilede clon işlemi yapabilrisiniz hiçbir sorun olmaz

    bende caddy ile ssd geçiş yaptım kullandığım program ise EaseUS_Partition_Master yanlzı progrma üçtretli ben crack kullandım

    ssd ve hdd kapasiteleri aynı ise migrate os seçeneğini seçtiginiz anda hdd bire bir ssd clonlar işlem bittikten sonra da hdd windowsu silin aksi taktirde yeniden başlatma işlemi yaparsanız hdd deki windowsu boot eder

  • layk5t kullanıcısına yanıt

    Samsung'un kendi uygulamasını kullanmayı düşünüyorum ben de, yorumunuz için teşekkür ederim :)

  • migrate os seçengi varsa disklerin kapasiteleri aynı ise sorun yaşamazsınız


    not: işlem bittikten disk yönetimden ss atarsanız ilerde oluşabilecek sorunların önüne geçebiliriz

  • layk5t kullanıcısına yanıt

    Macrium Reflect programını kullanmamı söyledi bir yerde biri Samsung'un programı Windows'un tüm partisyonlarını göremeyebiliyormuş??

  • TheFlowers kullanıcısına yanıt

    Benim önerim de macrium reflect olur, pratik ve çok fazla opsiyonu var.

  • kingocd kullanıcısına yanıt

    Tamamdır teşekkür ederim.

  • 500gb ssd'deki windowsu 1tb m2'ye almak istiyorum technopat videosu var yapıyorlar basit iyi güzel ama ben 1tb'yi 500 500 olarak istemiyorum 200 790 neyse artık istiyorum.bu programlarla önce bölünmemiş 1tb'yi dediğim gibi 200 790 ayırsam sonra 500gb'deki windowsu şu parçalar da var ya 16mb 500mb falan o şekilde 200gb bölüme kopyalamanın yolu ya da programı nedir?aomei backupper demişler 6.5 küreklisini buldum ama hiç kullanmadım ama daha önce bu tip programlar kullandım.

  • Hocam windows'u neden taşımak istiyorsunuz? Sıfırdan başlangıç yapmak her zaman daha iyi olur. Lisans, ofis anahtarı vb. sorunları da yeni kuruluma geçirmek mümkün.

  • U011E kullanıcısına yanıt

    soru bana sanırım?çünkü çok fazla oyun var hepsi epic tek tek uğraşmak istemiyorum baştan falan indirirse kota da yok hani geçiyorsa aynı şekilde deneyecem yoksa ben bu işlerden anlamam takarım windows usb'yi tak tak böl sil 5 dakikada getiririm windows ekranını.sonrasına üşeniyorum konsol gibi bir şey bu sistem ofisti programdı falan yok.

  • Geneldi hocam, yılda 2 kez format atan biri olarak şaşırdım. Steam de Epic Games de kolay bir şekilde aktarma olanağı tanıyor.

    Yılda 1 kez format genellikle iyidir, windows çok sayıda gereksiz dosya oluşturuyor, eski sürümün yapılandırmaları yük gibi oluyor. Temiz bir başlangıç her zaman iyidir. Oyunlarda performans artışı almanızı bile sağlar

  • U011E kullanıcısına yanıt

    yok benim başımın belası bi nvidia hatası var bir iki haftayı geçmiyor format.son sürücü artı insiderden köküne kadar güncellersen ekran gidip geliyor hiçbir şey yapamıyorsun.1709'dan beri varmış bu sorun iki makinemde de var.epic'te nasıl taşınıyor bilmiyorum ben önceden kalan kuruluma a b bir isim verip download başlatıp durdurup eski dosyaları yeni indirdiği klasöre atıp devam et diyince doğrulanıyor diyor bir daha indirmiyor da gıcık iş bu kadar oyunda.zaten klon işini yapsak bile d artık d değil e artık e olmayacaktı gene uğraşacaktık işte nedir windowsa yaptığım ayarları bir daha yapmazdım.


    mevzu ne oldu dersen z590 anakartım bu m2'yi de görmedi yani madem olmadı neden çıkarıyorsunuz?öncekini iade etmiştim boşuna uğraşmışız.bunu iade etmeyecem ama yeni bios çıksın m2 görmeyen anakart mı olur?


    youtube'dan video izledim o clone işinde bir saat ya da daha fazla analiz ediyormuş kim uğraşacak bam güm girerim ben şu aleti görsün yeter ki.yapacağınız biosa daa diye asusa bir kayayım ben.iğne deliğinden geçirir gibi taktım yazık bana.anakart boşta elinizde iken m2 takmak kolay ama çalışan makineyi söküp ekran kartı su soğutma varken takmak akıl işi değilmiş.





  • aomei ile denedim clon için üçretli sürüm istiyor...


    hdd 500 gb / 100gb dolu

    ssd 256 gb


    ssd usb ile dizüstüne bağladım üçretsiz bir program bulmadım...tavsıyenız varmı


    konuyu hortlattım ama bir süredir ssd clonlayamadgımdan diz üstünü kaplumbağa hızında kullanmaya devam etmekteyim :))

  • catik kullanıcısına yanıt
    HDD'yi SSD'ye klonlama???www.miray.de
    HDClone | Miray Software
    https://www.miray.de/download/hdclone.html
  • catik kullanıcısına yanıt

    programlarını kur, guncellemeleri yap vs..

    dism++ ile instal.wim olarak imaj al,

    isoya göm temiz format at..

    HDD'yi SSD'ye klonlama???


    yedekleme programı istersen...

    HDD'yi SSD'ye klonlama???
    HDD'yi SSD'ye klonlama???winningpc
    Backup4all Lite 9 Free License Key Giveaway Download 2023
    https://winningpc.com/backup4all-lite-full-free-license-key-download/


    HDD'yi SSD'ye klonlama???
    HDD'yi SSD'ye klonlama???winningpc
    Ashampoo Backup Pro License Key Free Giveaway Code 2023
    https://winningpc.com/ashampoo-backup-pro-coupon-code-free-key/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 23 Aralık 2022; 16:40:11 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.