Şimdi Ara

Parttime yıllık izin hakkımı 1.5 senedir kullandırmıyorlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Halihazırda üniversite öğrencisiyim ve yaklaşık 4 senedir parttime olarak aynı şirkette çalışıyorum. Çalışma günlerim sadece cumartesi ve pazar günleri. İlk girdiğim yıllarda böyle bir sorun yoktu ama son 1.5-2 senedir 2-3 ay önceden tarihleri belirtmeme rağmen "çok yoğun sezondayız, yönetim sıcak bakmıyor" bahanesi ile bir türlü izin yazmıyorlar. Haklarım yaklaşık 25 küsür gün birikti. Ve bir gün amirim bana "sen sadece haftasonu çalışıyorsun yıllık izin kullanırsan 1-2 ay izin kullanmış olacaksın otomatik gibi saçma bir söylemde bulundu. Ben de o zaman çalışmadığım günler vardiya girin izin ücretlerimi ödeyin normal vardiyama da izin kullanılmayacaksanız öyle gireyim dedim ona da sıcak bakmadılar tabi. Ama artık inanın sıkıldım ve bunaldım. Kendime daha az vakit ayırır oldum ve bu yaz arkadaş ve ailemle planlar yapmak istiyorum. Sizin bana önerileriniz nedir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ya 5 gün olmuş :(

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başka iş bulmanı tavsiye ederim, sonra da bu işyerine karşı haklı nedenle fesih hakkını kullanırsın. Hem kıdem tazminatını, hem de fazla mesai ücretlerin ve kullandırılmayan yıllık izinlerinin ücret karşılığını alırsın para olarak.

  • Part-time olsan bile öyle dedikleri gibi bikaç ay izin yapmıyorsun. Yine 2 hafta yoksun işte o kadar. Yani bizim şirkette böyle. Yasal olarakta bu şekilde diye biliyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.