Şimdi Ara

Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.056
Cevap
45
Favori
129.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    Sadece jedec formatı xmp intele özel

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: luzumsuzdur

    Sadece jedec formatı xmp intele özel

    Lüzumsuz bir cevap oldu. Evet XMP'nin Intel'e ait olduğunu biliyorum fakat XMP bazı AMD sistemlerde de çalışıyor. O yüzden sordum dedim ki bu laptopta da kullanılabilir mi.

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Mobil platformda AMD CPU' lar sadece JEDEC profilini destekler. Arkadaşın size verdiği yanıtta herhangi bir yanlışlık yok, boşuna kabalık etmeyin isterseniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt

    Kabalık etmedim ki, mesajımı açıkladım. Kabalık çok farklı mahiyetlerde tezahür edilebilir.



    Neyse, AMD mobil platformda XMP desteklemiyor demek ki. İlk defa AMD işlemcili bir mobil cihaz alacağım için bu durumu bilmiyordum. O zaman XMP 2.0 destekli uçuk kaçık RAM almak mantıksız oluyor, yani sadece 3200 MHz'de CL22 RAM'lere mi mahkum durumdayız bu durumda?

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    Doğrudur, 1.2V, 3200 MHz JEDEC profilli belleklere mahkumuz ne yazık ki.


    CL18 - CL22 aralığında gecikmeye sahip 3200 MHz JEDEC profilli ramler bulmak mümkün. Piyasada alabileceğiniz en iyi ramler ise Kingston Hyperx' in CL20 gecikmeli dual ranked bellekleri.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne mining yapılır bunla Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)  11 nesil incelemeleri gelmeye başlıyor. LP5 pro intel versiyonu kaçtan gelir acaba çok merak ediyorum ve hangi ramleri kullanırlar Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 


    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)


    Nedense bu sonuçlara çok inanasım gelmedi. İşlemci performansı GPU sayesinde mi yüksek çıktı acaba.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 18 Mayıs 2021; 14:10:59 >
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt

    Cızırtı Macbook Pro 16'da da var.. Özellikle boşta iken birşeyler yaparsanız dikkatli dinlerseniz duyuyorsunuz.. Bu da normal aslında.. Sistem güç çekmezken anlık pulselar halinde güç çekiyor.. Güç kaynağı bir düşük güç, bir yüksek güç derken cızırtı yapıyor.. Macbook'taki sessiz ortamda duyuluyor.. O kadarsa sorun değil..

  • hhjkj H kullanıcısına yanıt

    Çok eski 840M GPU kartımda da oluyordu da bu kadar belirgin değildi. GPU ne kadar güçlü olursa ses de o kadar artıyormuş. Yoksa ben çok kafaya takmıyorum bu sesleri her elektrikli aletten geliyor, önemli olan diğer parçalardan yalıtımı iyi olsun. Onu da başarmış gibi lenovo, parazit yapmıyor müzik dinlerken falan. z5070 de kulaklığa geçiyordu o ses. :D

  • Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)


    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)
    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)
  • Bugun bende urunumu teslim aldim. Sanirim son stock medimarkti almis oldum. Urun komple kapali kutu geldi iade urun degilmis. Kutunun ustundeki koruyucu siyah banta kadar kapaliydi. Ilk izlenim gercekten harika bir premium hissi.

    Yurtdisindan gelirken legion racon 15.6 sirt cantasinida almistim ikisi birbirine cok yakisiyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • death44 kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun. Ben de çanta alacağım bir ara. Eski laptop çantalarının dipleri eskimiş artık bir de bu daha ağır, yere falan koyunca zarar görür diye korktum. Belki omuz çantası alırım ben de.



    Bu arada intelin ilk 11800h kullanıcı testleri gelmeye başladı. Multicore'da %6'lık performans farkıyla geçiyor AMD yi ilk defa. Belki MSI olduğu içindir. Çinlilerde geride kalıyordu anlamadım.




  • Lenovo Vantage yada başka bir program içinde fan kontrol nasıl olmaz ? ben mi bulamıyorum. Donanım izleme ve kontrol yazılımı çok zayıf diğer markalara göre ,




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WebEX -- 18 Mayıs 2021; 23:5:50 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: WebEX

    Lenovo Vantage yada başka bir program içinde fan kontrol nasıl olmaz ? ben mi bulamıyorum. Donanım izleme ve kontrol yazılımı çok zayıf diğer markalara göre ,

    Fan kontrol yok hocam Lenovonun bilerek yaptığı bir kısıtlama. Forumlarda çok tepki ve negatif geribildirim almasına rağmen düzeltmiyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wirm kullanıcısına yanıt

    Lenovo kesinlikle bilerek yapiyor ve kendilerince bence dogru yapiyorlar, daha oncede yazmistim forumda, su anda yeni tip slim dizayn laptoplarda kullanilan fanlar genelde 12v luk, lenovo, asus, gigabyte bunlardan kullaniyor bildigim kadariyla msi tam bilmiyorum ve daha fazla akim cekiyor, iyi bir hava sirkulasyonu ve sogutma sagliyor bu fanlar, cok cabuk hizlanip yavaslayabiliyorlar, ama beraberinde bi de dezavantaj getiriyor o da zamanla "bearing" kapasitesindeki zorlanma ve stress artiyor, ozellikle fan yuksek hizlarda dondugunda devamli olarak, beraberinde hepimizin bildigi "rattling" sound problemini getiriyor, lenovo bunu engellemek icin kisitlama koyuyor fan kontrolune, asus sivi metal kullanarak sogutmayi destekliyor ve fani koruyor vs. Bazi yeni laptoplarda bile bundan dolayi 1 ayi doldurmadan fan problemleri ortaya cikiyor, burda da bi arkadasin yeni asus laptopunda ayni fan problemi. Lenovo boyle seyleri engellemeye calsiyor iste...

  • armegon33 A kullanıcısına yanıt

    Doğru tespit. Şu Bios'a koydukları termal ayar vantage üzerinden etki etse keşke o bile yeterli aslında. Şu demin 3'e çekmiştim test yapıcam diye, şimdi tekrar bios'a girmeye üşeniyorum Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 

  • Daha geçen günkü çinlilerin testlerinde bu işlemci amd gerisinde değil miydi ya. Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır) 


    Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    14.5 k da iyimiş yani ama fan sesi aşırı geldi bana monster notebook gibi, pronun sesi test esnasında bunun yarısı kadar tabi soğutucu var bende



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 19 Mayıs 2021; 12:5:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Abysm Nucleus kullanıcısına yanıt

    @Abysm Nucleus Hocam Ram'ler geldi mi acaba? Testini sabırsızlıkla bekliyoruz.

  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt

    Bende stand var sadece alttan hava alsın diye, masa üstünde de standa da bu kadar fan sesi çıkmıyor. Ciddi stress testinde 90 derece anlık 100 dereceyi gördüm masada soğutucusuz dururken.



    Ben bu elemanın testlerine güvenmiyorum. Bir işler çeviriyor gibi. Hiç dokunmadım diyordu, undervolt yapmış. Buz gibi odada mı yapıyor testi, ciddi bir soğutucu mu var, msi da özel OC ayarı falan mı var bilmiyoruz.


    MSI daki GPU'lar OC ye daha yatkın mesela. Ben yaptığımda CPU değeri de düşüyor, msılar da değişmiyor GPU değeri artarken. He OC ile bile iyi değerler, ilerde laptop yetmeyince OC yaparsın da uzun kullanımda ne kadar sağlıklı olur tartışılır.


    Dünya üstünde başka insanların da alıp daha şeffaf testler yapmadan şu sonuçlara inanasım gelmiyor şimdilik Lenovo Legion 5 Pro (16'', AMD R7 5800H, Nvidia RTX 3070, 16ACH6H) (Benchmarklar ilk mesajdadır)  Bir de lenovo kasasında bu işlemci ne yapacak o var. İade etmiş olsam ben yine legion alırım intel versiyon, sırf ekranı ve klavyesi için. Ama çok ısınır da perf düşerse bir anlamı yok. Artısı PCI 16x 20hat olur, daha düşük gecikmeli ramlarla upgrade şansı da olur herhalde intel olduğu için.

  • En şeffafa yakın şu videoyu buldum hocam, şeffaflığı da kanalın geçmiş incelemelerinin kalitesi nedeniyle yoksa elde tutulur bir şeyler olduğundan değil:


  • 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.