Şimdi Ara

Biden'in Ermeni soykirimini tanidiktan sonra olacaklar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her ne kadar havuz medyasinda gecmese de, buyuk bir ihtimal Biden Ermeni soykirimi diyerek, uzun yillar turkiyenin basinda kilic gibi sallanan ermeni soykirimi meselesini finale erdirecek gibi gozukuyor.


    New York Times ve benzeri buyuk gazetelerin Saray'daki kaynaklarina gore, Biden yuzde 90 ihtimalle soykirim diyecek bu sefer.


    BS sozcusu Psaki de "Bu 24 nisan'da daha fazlasini soyleyecegiz" diyerek bombayi birakti aslinda. Ama gel gor ki Turkiye'deki ender dis analistler "ama boyok oyon" diyerek boyle bir seyin olmayacagi kanaatindeler.


    ABD'nin soykirim demesinin aslinda Turkiye icin kagit uzerinde bir agirligi yok. Asil mesele, bu soykirim ilaninin uluslararasi camiada verecegi mesaj, ki Biden yonetimi de esasen "soykirim olarak kabul ederek, ABD'nin dunyaya insan haklari konusunda daha net bir tutum alacagi" mesajini vermek istiyor.


    ABD'nin ermeni olaylarini soykirim olarak tanimasi sonrasi, tanimayan ulkeler de muhtemelen ABD'yi takip edecek, ve bunu soykirim olarak taniyacaktir.


    Bu kapsamda, asrin liderinin yapacagi ilk 2 sey var:


    24 Nisan'daki bildirim sonrasi, Fahrettin Altun:


    1. "Soykirimi sizden ogrenecek degiliz, ABD Irak'da oldurdugu binlerce insana baksin" diyecek,
    2. Turkiye'nin ABD elcisi, 'istishareler' icin Turkiye'ye cagirilacak,
    3. ABD yine Incirlik uzerinden parmak sallanacak.


    Tabii bu hamlelerin bir agirligi var mi ? Yok.


    Turkiye'nin gerek Sogus savas donemi, sonrasinda ortadogu'ya yakin olusu, NATO uyesi olmasi gibi etkenler, dunyanin ermeni soykirimi meselesinde ermeni iddialarini halinin altina supurmesine sebep oluyordu. Turkiye'yi kizdirmamak onemliydi cunku.


    Ancak 'yeni' Turkiye ve AKP iktidarinin degisen dis politika 'stratejisi' ile, Turkiye'nin de uluslararasi camiada bir onemi kalmadi. Gerek karar almadaki dengesizlik ve guvenilmez bir muttefik olmasi, gerek ulke icinde otokrasilesen iktidar, gerek AB ve ABD'ye karsi hasmane tutum (nazi almanya, katil fransa, domates portakal bicaklama seanslari vs.) turkiye'yi avrupa ve ortadogunun hasta adami pozisyonuna itti.


    Sonuc olarak, 2000'li yillarin ortalarindan itibaren, dunyada ermeni soykirimini taniyan ulkelerin sayisi artti. Bu tanimalarin buyuk bir cogunlugu da 'reaksiyonel' kararlardi.


    • Israil'in Ermeni soykirimini tanimasi, Davos sonrasidir,
    • Libya'nin Ermeni soykirmini tanimasi, Kaddafi'nin terrorist ilan edilmesi sonrasidir, vs.


    Ozetle Turkiye, son yillardaki diplomasi 'atagiyla' kendisini haydut devlet statusune sokmustur.


    Bunun disinda Ermeni soykirimi meselesinde, yurtdisinda ve yurticindeki diplomatlarin tavri da amatorlesmis, hatta cirkef bir noktaya ulasmistir. "Biz ermenileri soykirim yapmadik ama yapmissak da iyi yapmisiz" kafasinda yapilan aciklamalar, "afedersin ermeniler", "yahudi dölü" gibi enteresan aciklamalar aslinda son 20 yilda yasanan cokusun orneklerinden bir kacidir.


    1915 olaylari, ermenilerin anlattigi gibi olmasa da, gerceklesmis, ve bu gerekse, akp'nin sevmeye doyamadigi osmanli imparatorlugu ve o donemdeki uluslararasi arsivlerde ve haberlerde sabit bir olaydir.


    Ermeniler, donemin OSMANLI imparatorlugu tarafindan, an itibariyle topraklari olan Lubnan ve Suriye'ye zorunlu goce tabi olmuslardir. Gerek zamanin sartlari, gerekse kotu organizasyonun sonucu, goce zorlanan ermeniler yolculuk sirasinda hayatlarini kaybetmistir.


    AKP'nin Osmanli devleti, bu olaylardan dolayi sorusturma acmis, ve sonrasinda bazi osmanli subaylarini mahkemede yargilamistir.


    1918 sonrasi, Malta'da kurulan askeri mahkemeler, soykirim iddialari uzerine yine bir yargilamaya gitmis, ancak olayin 'soykirim' olduguna dair yeterli kanitlar bulunamamasi uzerine mahkemeden kesin bir karar cikmamistir.


    Ortada durum buyken, Turkiye'nin kendi tezlerini savunmasi yerine "yapmadik kardes yok oyle sey" demesi, Turkiye'nin dunyasi aptal yerine koymaya calismasi, bunu yaparken de kendisi aptal yerine koymasidir.


    Sonuc olarak da, 2021 yilinin 24 Nisan'inda ABD de Ermeni soykirimini tanimis olacaktir.


    Bundan sonra ne olur ? Yazinin basinda dedigim gibi, diger ulkeler de ABD'nin pesinden gider bu isi tanir. Soykirim oldu mu, olmadi mi, bu saaten sonra bir onemi yoktur.


    Sonraki adim, Ermenistan'in Turkiye'den tazminat ve toprak talebidir. Bunun icin de uluslarasi mahkemeye gidilir. Toprak talebi gercekci olmasa da, tazminat talebi bir nebze olsun cikma olasiligi mevcuttur ki, basinda AKP'nin oldugu Turkiye bunu da eli yuzune bulastirir, "Lahey bizim icin yok hukmundedir" der, tazminat karari da basimizda patlar.


    Ermeni soykirimi karari da son olmayacaktir; bunun 'Pontus soykirimi', 'Rum soykirmi', 'Kurt soykirimi' na kadar yolu vardir.


    Aslinda Osmanli doneminde olan, sonrasinda osmanlinin yargilamasini yaptigi bir olay bugun onumuze soykirim olarak geri geliyor. Kendi iktidarini Abdulhamit'e kadar uzatan siyasal islamci iktidar aslinda soykirim sucunu da sahipleniyor.


    Filmi 1920'den, 23'ten baslatmayinca, osmanlinin yedigi haltlar uzerimize birakiliyor.


    Hakkimizda hayirlisi, parayi ben odemeyecegim nasilsa, odeyecekler dusunsun.


    Saygilar sevgiler.




  • Aynen kanka biz kabul etmedikten sonra bize ne sonuçta dünya dediğin şey senin beyninden ibaret.

    Mesela şirkette sana iftira taktılar işten atildin sana ne canım sen o işi yapmadın ki.Herkes arkandan kötu konuşsun sen önlem alma benim kalbim temiz diye takıl evde çoluk çocuk taş yer sonuçta kalbin temiz kanka.

    Zaten akp sağolsun 2001'de üç beş ülkeyle sınırlı olan şey bütün dunyaya yayıldı.

    On yıl sonra bir masada sohbet ederken bir anda naziymissin gibi muamele görürsen anlatırsın derdini artık.

    Lan ermeni ermeni diye kullanıp duruyorlar amaç düşman olsun diye Ermenistanin ne gücü var lan Ermenilerin ABD'de ne gücü var arkadaş su adamların yaptığı lobinin onda birini yapamıyorsa ülke suç onlarda değil arkadaş biz de.

    Batı'nın en büyük tarihcilerinden biri ermeni soykırımı yoktur diye Fransa'da linç edildi çünkü o zamanlar Halil inalcik'imiz vardı adam örnekti adam tanıyordu adam literatürün anasını aglatmisti şimdi misiroglu'nun takipcileri var.

    Bu tasarı kabul edilirse niçin edilecek biliyor musunuz telefon edilmedi diye bir telefon yüzünden evet.Yedi sene de mesela sisi'ye telefon edilmedi bugün ediliyor çünkü neden edilsin ki önce gurur yapılır ki zarar iyice büyüsün çıkmazlar her yanı sarsın.
    Bu Ermenilerin gücüyle alakalı degil ki.... Batı Anadolu'yu batılıların ve Hristiyanların toprakları olarak görüyor. Sen, ben Osmanlı değilim desen ( Osmanlıyı reddetsen ) bile bundan kurtuluş yok

    Batı'nın AKP'yi desteklemesinin nedeni milli olmaması ve başörtüsü gibi şeylerle taviz alabileceği noktalar olması( Kemalistlere karşı başörtüsü gibi konularda AKP'yi destekledi). Batılılar Akp sayesinde Anadolu'yu parsel parsel satın alabiliyor ,şirketlerine el koyabiliyor ,borçlandırıp yeni tavizler koparma imkanı yaratabiliyor

    Batı, Ermeniler Süryaniler Nasturiler pontus Rum gibi azınlıkları 1. Dünya Savaşı'nda tekrar Anadolu'yu ele geçirmek için kullandı. Türkler ise Ezidiler gibi yerel unsurları kullanıp bunları yok etti. Şimdi o Batı bu sefer Ezidileri Kürt ayrımcılığı yaratmak için kullanıyor . Bir kaos durumunda bunları silahlandiracak 1. Dünya savaşında Ermeni Süryani vd olduğu gibi. Türkler bu sefer de Roman Arap vs 'lerden oluşan çetelerle bunlarla mücadele edecektir büyük ihtimalle

    Papa Erbil'e k.ırak'a gitti İsrail devamlı büyüdü son 70 yıldır daha da büyümek istiyor. Yunanistan'da devamlı büyüyor. Türklerin kaybedişi Sakarya Savaşı'nda son buldu deniliyor ama hala toprak kaybı devam ediyor. Akp döneminde adalar kaybedildi Kıbrıs kaybedilmek üzereydi bu süreç uzadı sadece

    Fakir ülkenin herşeyi dolara bağlı olan ülkenin dünyada itibari olmaz. Türkiye'nin sözünün geçmesi için cari fazla vermeli TL en az sterlin kadar değerli olmalıdır. O zaman Ermeni yada Kürt sorunu diye bir mesele gündemde olmaz

    1920 yıllarına ait larousse ansiklobedisinde ermenilerin trenlerle beyruta taşınırken yolda sıcaktan açlıktan ve hastalıktan ölen binlerce ermenileri çukurlar açıp içine atılıp ağızlarında sigara için türk askerlerinin resimlerini gördüm. Şok oldum. Zira bizde böyle bahsedildiğini hiç duymadım. Daha sonra avrupada öğrenci olduğum yerdeki kütüphanelere giderek olayın gerçek olup olmadığını araştırdım. Karşıma bir sürü belge ve resimler çıktı. Türkiye dede ilk defa sizden duydum aynı olayların oluş sürecini. Galiba haklısınız tamamen reddetmek yerine olayların oluş sebeplerini dünyaya açıklamak daha iyi olurdu gibime geliyor. Zira bu konuda aslında esas suçlu Fransa. Ermenileri kışkırtan silah veren Fransa. Ermenilerin ayaklanmasıyla öldürülen korumasız türk halkı. Anadolunun eli silah tutan bütün erkekleri cephelerde, yaşlılar, kadınlar ve çocuklar savunmasız

    Fakat bu olayların olduğu tarihlerde Türkiye Cumhuriyeti daha kurulmamış. Bilmiyorum olabilecek davalarda ne kadar sorumlu oluruz.

  • İsrail Ermeni Soykırımını tanımamış şimdi tekrar baktımda öyle bir şey yok. Hatta 2018 de gündeme geliyor ve çoğunluk kararıyla RED EDİLİYOR...


    Amerika'da temsilciler meclisi mi neyse oradan çok oldu geçeli kabul edeli sözde Ermeni soykırımını. Ama benim analdığım önemli olan Başkanın bunu kabul etmesi. ( Aynı bizde ki eski sistemde olan meclisten geçen bir şeyin Cumhurbaşkanı onayı gibi. ) Yarın Ermeni soykırımını anmasında Biden'ın ne diyeceği o yönden önemli Soykırım diyecek mi demiyecek mi diye.



    Not: Son cümlende olmamış 1920 - 1923 değil isterse 1071 den başlatsın ben bir Türk olarak atalarım ile gurur duyarım. Bizim veremiyeceğimiz veya korkacağımız bir şey yoktur geçmişimiz ile ilgili... Şöyle yapmayın kendinizi. iki tehtite atalarını sileceksen işimiz var sizle... Şimdiye kadar resmi olarak 30 ülke tanımış zaten sözde Ermeni soykırımını Amerikada 31. olur bizene biz kabul etmedikten sonra.

  • Aynen kanka biz kabul etmedikten sonra bize ne sonuçta dünya dediğin şey senin beyninden ibaret.

    Mesela şirkette sana iftira taktılar işten atildin sana ne canım sen o işi yapmadın ki.Herkes arkandan kötu konuşsun sen önlem alma benim kalbim temiz diye takıl evde çoluk çocuk taş yer sonuçta kalbin temiz kanka.

    Zaten akp sağolsun 2001'de üç beş ülkeyle sınırlı olan şey bütün dunyaya yayıldı.

    On yıl sonra bir masada sohbet ederken bir anda naziymissin gibi muamele görürsen anlatırsın derdini artık.

    Lan ermeni ermeni diye kullanıp duruyorlar amaç düşman olsun diye Ermenistanin ne gücü var lan Ermenilerin ABD'de ne gücü var arkadaş su adamların yaptığı lobinin onda birini yapamıyorsa ülke suç onlarda değil arkadaş biz de.

    Batı'nın en büyük tarihcilerinden biri ermeni soykırımı yoktur diye Fransa'da linç edildi çünkü o zamanlar Halil inalcik'imiz vardı adam örnekti adam tanıyordu adam literatürün anasını aglatmisti şimdi misiroglu'nun takipcileri var.

    Bu tasarı kabul edilirse niçin edilecek biliyor musunuz telefon edilmedi diye bir telefon yüzünden evet.Yedi sene de mesela sisi'ye telefon edilmedi bugün ediliyor çünkü neden edilsin ki önce gurur yapılır ki zarar iyice büyüsün çıkmazlar her yanı sarsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon olayı ne? Kim kimi aramamış?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu Ermenilerin gücüyle alakalı degil ki.... Batı Anadolu'yu batılıların ve Hristiyanların toprakları olarak görüyor. Sen, ben Osmanlı değilim desen ( Osmanlıyı reddetsen ) bile bundan kurtuluş yok

    Batı'nın AKP'yi desteklemesinin nedeni milli olmaması ve başörtüsü gibi şeylerle taviz alabileceği noktalar olması( Kemalistlere karşı başörtüsü gibi konularda AKP'yi destekledi). Batılılar Akp sayesinde Anadolu'yu parsel parsel satın alabiliyor ,şirketlerine el koyabiliyor ,borçlandırıp yeni tavizler koparma imkanı yaratabiliyor

    Batı, Ermeniler Süryaniler Nasturiler pontus Rum gibi azınlıkları 1. Dünya Savaşı'nda tekrar Anadolu'yu ele geçirmek için kullandı. Türkler ise Ezidiler gibi yerel unsurları kullanıp bunları yok etti. Şimdi o Batı bu sefer Ezidileri Kürt ayrımcılığı yaratmak için kullanıyor . Bir kaos durumunda bunları silahlandiracak 1. Dünya savaşında Ermeni Süryani vd olduğu gibi. Türkler bu sefer de Roman Arap vs 'lerden oluşan çetelerle bunlarla mücadele edecektir büyük ihtimalle

    Papa Erbil'e k.ırak'a gitti İsrail devamlı büyüdü son 70 yıldır daha da büyümek istiyor. Yunanistan'da devamlı büyüyor. Türklerin kaybedişi Sakarya Savaşı'nda son buldu deniliyor ama hala toprak kaybı devam ediyor. Akp döneminde adalar kaybedildi Kıbrıs kaybedilmek üzereydi bu süreç uzadı sadece

    Fakir ülkenin herşeyi dolara bağlı olan ülkenin dünyada itibari olmaz. Türkiye'nin sözünün geçmesi için cari fazla vermeli TL en az sterlin kadar değerli olmalıdır. O zaman Ermeni yada Kürt sorunu diye bir mesele gündemde olmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 23 Nisan 2021; 12:31:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • usa artık Türkiye ye göz kırpıp istedikleri zaman kazık atıp hiç bir bedel ödemeden meseleden sıyrılamayacağını öğrenmeli...

  • 1920 yıllarına ait larousse ansiklobedisinde ermenilerin trenlerle beyruta taşınırken yolda sıcaktan açlıktan ve hastalıktan ölen binlerce ermenileri çukurlar açıp içine atılıp ağızlarında sigara için türk askerlerinin resimlerini gördüm. Şok oldum. Zira bizde böyle bahsedildiğini hiç duymadım. Daha sonra avrupada öğrenci olduğum yerdeki kütüphanelere giderek olayın gerçek olup olmadığını araştırdım. Karşıma bir sürü belge ve resimler çıktı. Türkiye dede ilk defa sizden duydum aynı olayların oluş sürecini. Galiba haklısınız tamamen reddetmek yerine olayların oluş sebeplerini dünyaya açıklamak daha iyi olurdu gibime geliyor. Zira bu konuda aslında esas suçlu Fransa. Ermenileri kışkırtan silah veren Fransa. Ermenilerin ayaklanmasıyla öldürülen korumasız türk halkı. Anadolunun eli silah tutan bütün erkekleri cephelerde, yaşlılar, kadınlar ve çocuklar savunmasız

    Fakat bu olayların olduğu tarihlerde Türkiye Cumhuriyeti daha kurulmamış. Bilmiyorum olabilecek davalarda ne kadar sorumlu oluruz.

  • Zaten Asya ve Afrika hariç tüm dünya soykırımı kabul ediyor. Sadece biz 'yok öyle bir şey' diyoruz.

  • Hiç bi halt yiyemeyiz, akp de tanır yakında. Şaşıracak misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sadece Ölüler Görür

    Zaten Asya ve Afrika hariç tüm dünya soykırımı kabul ediyor. Sadece biz 'yok öyle bir şey' diyoruz.

    Olmadığı için diyoruz çünkü tarihte nerede görülmüş soykırım yapacak devlet insanları sürgüne göndersin.


    Soykırım yapsak bulduğumuz yerde öldürürdük.


    Ermeniler 1.Dünya Savaşında Türk Milletine zulüm etmeye kalkınca devlet aklı hadi yallah dedi... Yolda izde ölenler oldu illaki.


    Kimse bu katliamlardan bahsetmiyor. Ermeni çetelerin Türklere yaptığı katliamlardan.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Red Fox

    Hiç bi halt yiyemeyiz, akp de tanır yakında. Şaşıracak misiniz?

    chp diyecektin herhalde.


    CHP İstanbul il başkanı , hala görevde.


    Biden'in Ermeni soykirimini tanidiktan sonra olacaklar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akıncı017 -- 24 Nisan 2021; 0:39:19 >
  • akıncı017 A kullanıcısına yanıt

    Bunları bana anlatmayacaksın kardeş, gidip soykırımı tanıyanlara anlatacaksın. 2 tanesi haksız, 3 tanesi, 10 tanesi haksız ama bir biz haklıyız, bir biz doğru söylüyoruz ha? Madem adamlar yalan belgeler ile kandırıyor ve soykırım var dedirtiyor, sen gerçek belgelerle kanıtla.

  • A be ileri zekiler...Ben Artvin'liyim rus osmanlı savaşında ermeniler bir sürü kadın çocuk hamile katletmiştir ve sonuncusunu da azerbaycan hocalı da yapmıştır.Bizim oralarda cani ruhlu kişilere ermeni derler sebebi de budur.Hamile kadınların karnını yarıp çocuğu çıkarıp öldürmüşlerdir.Onların sürülmesinin sebebi de bu dur.Erkekler savaşta iken ülkede anrşi çıkarıp insanları katletmişlerdir.Savaş dan dönen ve bu manzarayla karşılaşan erkekler de doğal olarak onları nazına zıçmıştır.Olay bundan ibarettir.AKP her türlü siyasetten ve halktan kopmuş ve artık bitmiştir.Uzatmaları oynuyor.Keşke Muhsin yazıcıoğlu yaşasaydı.Ama yaşatmadılar.Şu an lider gördüğüm tek kişi Fatih Erbakan biraz durgun konuşsada doğruları konuşuyor.Dİğer taraftan angaralı belediye başkanı ama bu iş CHP ile olmaz.Muahalefet bitik , medya satılmış.İnsanlar kör.



    Tam kapanma gelmeden 2023 de bu virüs bitmeli.Temizlik için son şansımız.

  • haberi bilenden yaşayandan al

    BUNU DA BÜYÜK HARFLERLE YAZAYIM AMERİKA OYUN OYNASA DA KONUMU GEREĞİ TÜRKİYEYE MUHTAÇTIR MENFAATLERİ GEREĞİ DE ENİNDE SONUNDA TÜRKİYE NİN EKONOMİSİ KÜÇÜK GRUPLARIN YERİNİ EZEREK ALIR.İŞİ BİTİNCE ŞİMDİ KULLANDIKLARINI KULLANILMIŞ MENDİL GİBİ BİR KENARA BIRAKACAKTIR.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 24 Nisan 2021; 3:4:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @RevengeRain hocam patlat bi sjw analizi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: akıncı017

    Olmadığı için diyoruz çünkü tarihte nerede görülmüş soykırım yapacak devlet insanları sürgüne göndersin.


    Soykırım yapsak bulduğumuz yerde öldürürdük.


    Ermeniler 1.Dünya Savaşında Türk Milletine zulüm etmeye kalkınca devlet aklı hadi yallah dedi... Yolda izde ölenler oldu illaki.


    Kimse bu katliamlardan bahsetmiyor. Ermeni çetelerin Türklere yaptığı katliamlardan.



    Alıntıları Göster

    bende yeni öğrendim. Soykırım kabul edilmesinin en büyük nedeni insanların yerlerinden alınıp başka yere götürülmesi

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.