Şimdi Ara

Arkadaşlar epey bi kararsızım. Fikirlerinize çok açım. PC satıp Xbox SX PS5 4K TV almayı düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar RX 6900XT - R5 5600X - X570 anakartlı bir sisteme sahibim. Kasa beni götürse de artık upgrade işleri beni yordu. 6900XT aldım 2K monitöre para kalmadı , 1080p ile idare etsem bu sefer de darboğazdan geçilmiyor ve grafikler bulanık. GPU düşürsem bu sefer RTX açamıyorum. PC fiyatları da uçtu gitti. DDR5ler , yeni AMD soketleri derken ayak uydurması epey zorlaşıyor. Zorunda mıyım elbette değilim ama bugün aldığım 6900XT ray tracing açamıyor diye 3090 bile alamıyorum. Optimizasyonunu da ayarlamak istesem grafik kısacam olmayacak. 2017den beri PCciyim 1060'tan 6900XTlere kadar yükselttim makineyi. Geniş bir kütüphanem de var.


    Şimdi ise 6900XTli sistemimi satıp PS5 + XBOX SERIES X + 4K QLED 50" TV almayı düşünüyorum. Elbette PC ihtiyaçtır diceksiniz. 144Hz 1080p monitörüm ve 1650Ti laptopumu satmayacam .


    Siz olsanız hangisiyle ilerlersiniz ? Mevcut laptop + 1080p 144Hz monitörünüzle birlikte 6900XT sisteminizle mi ? Yoksa sadece 6900XTli sistemi satıp PS5 XBOX SERIES X 4K TV almayı mı ?




  • Hocam öncelikle xbox series x'i en baştan eleyin. 1060Ti'lı laptopunuz varken xbox almak gereksiz. Aynı oyunlar bilgisayarda da var, gamepass deseniz o da var.


    Bilgisayar konusuna gelince; Ben de yıllardır sadece bilgisayar kullanan biri olarak gittim Playstation 5 aldım, ilk defa bir konsol aldım. Bilgisayarda oyun oynayasım gelmiyor bile artık.


    Yok ekran kartını güncelle, yok darboğaz yapmasın diye işlemciyi güncelle ama işlemci, eski anakart ile uyumlu değil anakartı değiştir. Oyunda zart hatası verdi, zurt hatası verdi, dll dosyası eksik bilmem ne vs vs hileci ve toxic velet tayfasını ile mining'cilerin piyasayı tarumar etmesinden bahsetmiyorum bile çok iyi anlıyorsunuzdur beni.


    Ben sizin yerinizde olsam PS5+4K 120Hz canavar gibi bir tv alır yoluma devam ederdim.  

  • gamepass için xbox düşünüyorsanız series s alsanız bile yeterli olur hocam önceliğiniz ps5 olacaktır zaten ayrıca pc ihtiyacınızı giderecek bir laptopınız da var ise hiç düşünmeden konsola geçmelisiniz bence

  • Hocam ps5 al bu ne nelerle ugrasiyorsun boyle
  • Bende 6800 xtli sistemimi 21 e verip ps5 7700 e 2. El rx 590 lı sistem 7 bine buldum + nakit kaldı ve ps5 e özel plus üyelikte ücretsiz koleksiyon oyun veriyorlar 30-40 tane bu oyunlar çok rahat 1 sene götürür gibi tavsiye ederim 😅
  • Önce yatırım ve para harcama planlamanı düzeltmeye çalışabilirsin hocam. Önceki konularda çeşitli işlemciler, çeşitli ekran kartları ile testlerin vardı.


    RTX 3080'den şu anki amd karta geçmişsin sanırım, çılgın paralar harcamışsın ama monitör almamışsın enteresan bir şekilde. Oyunlarda render scale'i artırıp panel çözünürlüğünden daha fazla çözünürlük elde edebilirsin monitör alana kadar. Monitor FHD olduktan sonra render scale artırınca rahatsız edici bir bulanıklık hissetmemen lazım 1080p'de. Daha yüksek çözünürlüklü bir monitörde 1080p kullanıyor olsan o zaman rahatsız edici bir bulanık hissedebilirdin.


    Senin tarzında birini konsol + tv geçişi de memnun etmez gibime geliyor. Konsolların RTX performansları ortada, RTX'siz ben yapamam diyorsun, konsollar RTX çözünürlüğünü render çözünürlüğünün yarısı veya çeyreği kadar düşürüyor, PC'de şu anki sisteminle bile daha fazlasını alman mümkün. BMW'den inip Şahin'e binmek gibi yani bu sistemden konsola geçmek. Benim düşünceme göre 2K monitör yok diye böyle bir geçiş yapmaya değmez, yine de senin tercihin.


    DDR5 çıksa bile geçmene gerek yok, şu anki sisteminle nesli bitirirsin istesen. Oldukça uzun bir süre hiçbir yeni donanımı kafaya takmak zorunda değilsin, seni geri bırakacak bir sistemin yok çünkü oyun konusunda. Sistemden sisteme sıçramak yerine paran olunca bir monitör alıp yola devam edeceksin hepsi bu.


    Laptop çok lazım değilse onu satıp yerine bir monitör alsan yine tamamsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 23 Nisan 2021; 5:25:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.