Şimdi Ara

Covid Pozitif +

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam,

    Forumda çok aktif olmasam da günde en az 4-5 saatimi DH mobil uygulamasında geçiriyor sürekli bir şeyler okuyorum.

    Ayın 14'ünde anlamsız bir kemik ağrısı (normal gripten 1tık daha şiddetli) ve halsizlik (normal seviyede) hissetmemle beraber Perşembe günü yani ayın 15'inde iş çıkışı gidip test yaptırdım.

    Akşam saat 9 gibi aradılar pozitifsiniz diye ve bazı bilgileri teyit ettiler (iş adresi ev adresi hane halkı vs.)

    Yaklaşık 1 saat sonra da filyasyon ekibi geldi ve annemle kardeşime test yaptılar şükür onların sonuçları negatif çıktı.

    Kendimi odaya kapattım. Öyle lay lay yapa yapa geçiririm diye umut ediyordum.

    18'i doğum günümdü 25'ime girdim, ve kafamı kaldıramadım. Yataktan hiç çıkamadım. Gece çok yoğun öksürük tuttu artık öksürmekten oluşan ciğer acısından dolayı gözlerimden yaş gelmişti.

    Son 2 günü sadece 2-3 saat ayakta geçirebildim geri kalanı hep yatakta yarı uyur yarı uyanık bir biçimde geçirdim. Ara ara annemin getirdiği içecekler ve yiyecekler için uyandım hepsi o.

    Yaşımın genç oluşu ve çok pasif bir yaşantım olmayışından ötürü fazla etkilemez diye düşünüyordum ancak açık konuşmak gerekirse baya sarstı.

    Kendimi bildim bileli kronik bir baş ve eklem ağrısı problemim var. Acı ve ağrı eşiğim öyle çok düşük değil kolay kolay bir yerlerim ağrıyor diye şikayetçi olan birisi değilim yani. Ancak bu Covid gerçekten farkını ortaya koydu :)

    Bugün biraz iyi gibiyim. Yüzümde bir yanma hissi ve göğüs bölgemde yani ciğerlerimde ufak bir sızı-doluluk hissi dışında çok az halsizlik var. Yani şuan için gripten 1 tık şiddetli şekil de devam ediyor diyebilirim. Ek olarak tad ve koku alma baya köreldi. Özellikle koku alma.. Burnumda bir tahriş olmuşluk hissi var, nefes alabildiğimi bile hissetmiyorum burnumdan, bırakın kokuyu.. Tad ise soğan ve sarımsak gibi çok belirgin şeyler tüketmediğim sürece tad almıyorum. Annemin yaptığı 50 çeşit ot karışımını normal su içer gibi hiç rahatsız olmadan içebiliyorum yani :)

    Son 1 yıldır belki normal grip bile olmadım desem yalan olmaz. Tad ve koku sorunu ayın 18'inde başladı bu arada..

    Yaklaşık 10 yıldır aktif sigara kullanıyorum. 8 yıldır falan da aktif alkol kullanıyorum ama öyle çok sık değil. Bazen ayda 1, bazen 2 kez falan. Keyfe keder yani. Şuan ise günde 2-3 tek sigara kullanıyorum.

    Sağlıklı bir yapıya sahip olduğumu düşünmeme rağmen bu kadar etkilemesi aslında biraz korkuttu.

    Bu virüsü geçirip atlatan arkadaşlar, tam 10 günde kurtulabildiler mi? Bunu merak ediyorum açıkçası. Raporum bittiğinde iş başı yapmalı mıyım yoksa gidip tekrar test mi yaptırmalıyım? Sizlerde durum nasıl gelişti merak ediyorum.

    Verilen ilacı (Raviran Favipiravir) hiç kullanmadım, kullanmayı da düşünmüyorum.

    Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Yaşım 25

    Boyum 1,74

    Kilom genelde 53-55 arası dolaşıyor son 8 yıldır.

    Eskişehir de Gıda şirketinde üretim işçisi olarak 3 vardiya çalışıyorum.

    Tecrübelerinizi dinlemek istiyorum.

    Herkese sağlıklı günler dilerim, iyi forumlar :)








  • Geçmiş olsun kardeşim, bende 10 gün sonra yine pozitif çıktım, 2. Kez karantinaya sokmadılar, mutasyon değilmiş en azından onu öğrendim, adamlara kalsa bu halde iş başı yapıp başkalarını hasta edicez, aile hekiminden tekrar rapor isteyeceğim gelişmeleri yazarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackdiamond16 kullanıcısına yanıt

    Sağolun size de çok geçmiş olsun. Konunuzda da sormuştum, gelişmeleri takip ediyor olacağım. Devlet hastaneleri ne gerekçe ile tekrar rapor vermiyormuş onu anlamadım açıkçası? 10gün geçinde bulaş riski ortadan mı kalkıyormuş yani? çok tuhaf..

  • CodyTravers kullanıcısına yanıt

    A önce aile hekimliği hemşiresi ile görüştüm, sistemde isim çıkmazsa rapor veremiyorlarmışmış


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gimmeaaa G kullanıcısına yanıt

    Ateş olayı şöyle ; iş yerinde ki termal kamerada genelde 38 ve üzeri çıkıyordum (14-15 nisan tarihlerinde), ancak eve gelip rahmetli anneannemden kalma motora marka koltuk altı ateş ölçüm cihazında en fazla 36.8 leri gördüm. Test için hastaneye gittiğim de kaç çıktı inanın hatırlamıyorum.

    Öksürük teste gittiğim de yoktu, cumartesi gecesi başladı, kuru ve balgamlı karışık açıkçası. Şuan gün içinde az da olsa halen mevcut.

    Tomogrofi de çekilmedi.

    Nefes alışverişlerim normal değil, hissedebiliyorum. Ciğerlerimde üşümenin etkisinde kalmışçasına ince bi titreme var gibi, bilmiyorum tam doğru tarif edebiliyor muyumdur emin de değilim..

    Ancak düne göre falan şuan iyiyim, enerjim biraz olsun yerinde. En azından uyandığımdan beri ayaktayım, uzanıp dinlenme ve uyuma ihtiyacı hissetmedim.

  • CodyTravers kullanıcısına yanıt

    Hocam, yetişkinlerde ateş tek başına bir semptom olarak önem arz etmiyor bildiğim kadarıyla. Zamanında gittiğim birçok doktor ateşin hemen düşürülmesinin yanlış olduğunu, kişi kendini kötü hissetmiyorsa ateşin 38 bandındayken vücudun enfeksiyonla savaşındaki en önemli olgusu olduğunu dile getiriyorlardı. Zaten sizde de kendiliğinden 1 2 gün içinde geçmiş anladığım kadarıyla. Dediklerim yetişkinler için geçerli tabii, tekrar belirteyim onu. Peki bu süre zarfında hiç boğaz ağrısı yaşadınız mı? (Öksürük belki boğazınızı tahriş etmiş olabilir ama kastettiğim gripteki boğaz ağrısı.) En çok onu merak ediyorum. Büyük geçmiş olsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cadde fenerbahçe C kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Tepeden tırnağa tüm kemiklerim ağrıdı, göğsüm-sırtım ağrıdı, başım boynum çok ağrıdı, ama boğaz ağrısı olmadı.
    Belki de tüm bu ağrılar o kadar çoktu ki boğaz ağrısını hissetmedim, bilemiyorum. Ama yoktu bence.
  • Hocam bence boğaz ağrısı olsa muhakkak hissederdiniz çünkü bademcikler problem yarattığı anda insanın 1 2 gün yutkunması sesi vs. hepsi kötü etkileniyor. Tekrardan büyük geçmiş olsun, moralinizi bozmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cadde fenerbahçe

    Hocam bence boğaz ağrısı olsa muhakkak hissederdiniz çünkü bademcikler problem yarattığı anda insanın 1 2 gün yutkunması sesi vs. hepsi kötü etkileniyor. Tekrardan büyük geçmiş olsun, moralinizi bozmayın.

    Hocam bademciklerimi çok fazla iltihap topladığı için 2014 senesinde aldırmıştım. Ama dediğin gibi bir ağrı olsa illa ki bir şey yiyip içerken yutkunurken falan hissederdim.

    Bugün pozitif çıkışımın 7. günü, geçtiğimiz son 2-3 güne bakarak gayet iyi hissediyorum. Halsizlik ve ağrı yok denecek kadar az. Çok az kuru öksürük var. Tek rahatsız olduğum şey uzun süre kimyasal bir şey koklamışım gibi bir his var burnumda, sanki için yara olmuş tahriş olmuş gibi. Tat ve koku halen yok.

    Ancak çok şükür baya baya iyiyim.

    Güzel dilekleriniz için teşekkürler :)





  • Dostum çok geçmiş olsun umarım en kısa sürede eski sağlığına kavuşursun..

  • CodyTravers kullanıcısına yanıt

    Çok sevindim hocam, iyileşiyor olmanıza. Tat ve koku da bir süre sonra gelecektir, canınızı sıkmayın. Tekrardan geçmiş olsun, iyi bakın kendinize.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BenFero kullanıcısına yanıt

    çok teşekkürler  

  • cadde fenerbahçe C kullanıcısına yanıt

    umarım, teşekkür ederim, sizler de ..  

  • Selamlar 3 gün 38+ ateş 2 gün sırt üst bölge ağrısı ve tam nefes çekince öksürük haricinde çok birşey yaşamadan kolayca geçirdim. Evdeki yaşlılarıda hasta ettiğim için covid ken 2 kişiye birden baktım yemekleri yaptım ilaçlarını içirdim banyo yaptırdım vs. Çok şükür atlattık geçti gitti tat ve koku 12 günde gelmeye başladı 1 ayda belki tam olarak geldi diyebilirim. Favipiravir ve günde sabah akşam 1 er adet içilen hapları içtik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OrQuN kullanıcısına yanıt

    Çok geçmiş olsun. Sabah akşam 1er adet içilen haplar derken ne içtiniz tam olarak?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CodyTravers

    Çok geçmiş olsun. Sabah akşam 1er adet içilen haplar derken ne içtiniz tam olarak?

    Şuan adını unuttuğum hem 8 er tane favipiravir hemde sabah akşam 1 er olan 5 günlük hap.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CodyTravers

    Çok geçmiş olsun. Sabah akşam 1er adet içilen haplar derken ne içtiniz tam olarak?

    Favimol veriyorlar hocam, ilk gün 8-8 sonra 3-3,

    5 günde bitiyor, kalp rahatsızlığım olduğu için diğer ilacı bana vermedilerdi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün itibariyle karantinam bitti. Filyasyon ekibini aradım tekrar test yapılacak mı diye hayır dediler. Belirtileriniz devam ederse gidip kendiniz test yaptırabilirsiniz dediler. Göğüs yani ciğerlerimde ki ağrı ve sırt ağrılarım devam ediyor. Ufak tefek gribal belirtiler halsizlik vesaire halen devam. Sabah kalkıp hastaneye gittim, 2.ye tekrar test yaptırmak isteyişim biraz anormal karşılandı gibi geldi. İş yerimi istiyor bunu senden falan dedi. Dedim hani bu virüs geçtiyse ona göre geçmediyse de ona göre hareket edicem bunu illa işyerinin istemesine gerek yok ben kendimi eşimden dostumdan izole etmişim şimdi negatif miyim değilmiyim bilmeden birşey yapmak saçma olur ne boşu boşuna kendimi izole etmeye devam edeyim nede gereksiz yere çevremi tehlikeye atayım. Velhasıl 2. testimi yaptırdım şuan evdeyim.

    Sonuç çıktığında güncelleme yaparım.


    Edit : Bakanlık tarafından alınan kararla, izolasyon sürecinin 10.günden itibaren bitimi ve işe dönüşlerde 2. bir test şartı aranmaması kararlaştırılmış. Testi pozitif çıkan kişiler %95 oranla 10.günden itibaren bulaştırıcı olmuyormuş. Geri kalan %5 ihtimal (tabi %95 ne kadar doğru bilinmez) göz ardı edilmiş.

    Yabancı kaynaklar devletin gücü yettiği taktirde izolasyonun 14 gün olması ve işe dönüşlerde yani izolasyonun bitişinde 24 saat ara ile 2 kez negatif çıkması tavsiyesinde bulunuyor. Şuan ülkemiz de ki futbolcularda bu böyle mesela :)


    Kaynak : https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/science/science-briefs/scientific-brief-options-to-reduce-quarantine.html?CDC_AA_refVal=https%3A%2F%2Fwww.cdc.gov%2Fcoronavirus%2F2019-ncov%2Fmore%2Fscientific-brief-options-to-reduce-quarantine.html


    Edit2 - Sonuç negatif çıktı. Ağrılar hafif de olsa devam ediyor ve kırgınlık mevcut. Bir de sanki normal aldığım nefes tam yetmiyormuş gibi bir his var, ara ara derin nefes alıyorum istemsizce. Derin nefes aldığımda da ciğerlerim acıyor. Neyse, şükür bu halimize. Bu etkilerde gün gün geçer umarım. Herkese geçmiş olsun, benim covid maceram sanırım buraya kadarmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodyTravers -- 25 Nisan 2021; 12:25:29 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.