Şimdi Ara

Nissan qq 1.3 benzinlimi 1.5 dizelmi alırdınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar arkadaşıma araç alacağız dizel ile benzinli arasında 15 bin fark var senede 25 bin yapacak ben benzinli al diyorum ama fiyat farkı az olmasından dolayo arkadaş dizel almak istiyor dizelin dpfsi adblue si bakımı masrafı vergisi diyorum arkadaş illa dizel diyor siz olsanız hangisini alırdınız




  • Ben hep benzinli araç tercih ederim ama bu durumda senede 25bin km az değil

    1.3 benzinli olan 160 beygirlik güzel performansli bir motor. Ağırlıklı şehir içi kullanılacaksa ben de dizel alırdım sanirim. Arkadaşınız dizel istiyorsa bosverin vazgeçirmeyin
  • 1.5d kiralamıştık. Uzun yolda 7 litre yaktı. 1.3 arkadasimda var titreye titreye kullaniyor sehir ici 8.5 yakıyor. Yakıt derdim yoksa kesinlikle 1.3 yakıt derdim varsa ikisinide almam. Gider psa dan 1.5d alırdım.
  • Trafik yogun sehirde yasaniyorsa ve dediginiz gibi 25.000 km ise kesinlikle DIZEL
  • İkisini de almam, alana da karışmam.

  • cormen kullanıcısına yanıt

    Neden yazarsanız memnun olurum

  • Tabiki dizel. Benzinli almam için arada 100 bin TL fark olmalı
  • escudo76 E kullanıcısına yanıt

    100 bini kaç ömürde amorti edeceksin hocam

  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt

    Mesajımı yanlis anlamışsın. Ayni aracin fiyatcfarki 100 bin olmalı. Zaten megan da benzinlinile dizel arasında büyük fiyat farki var. Bunun dışında asla dizel aractan başkasını almam. Benzinli olacaksa ya tsi ya da 1.3 tce olur. Bunun dışında ki araçlara da para vermem. Hele atmosferik arac asla.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escudo76 -- 19 Nisan 2021; 21:48:31 >
  • Yapılacak yol az değil, dizel motor da renaultun yıllardır kullandığı sağlam bir motor. 1.3 motorun normalde vergi avantajı olur fakat bu motor 1301 üstü olduğu için vergi de dizel ile aynı.


    Yakıtı iyi yerden aldıktan, soğuk motorla dipgaz gibi dizele uygun olmayan kullanım yapmadıktan sonra tek risk adblue kalıyor. O da kesin sorun çıkaracak denemez, yeni bir sistem olduğundan risk sadece. Her türlü dizel avantajlı.


    Marka ile ilgili olarakta aynı motora renault 20binde bakım yaparken nissan 10binde yapıyor ve servis fiyatları çok fahiş. Servisle sorun yaşanmayan marka yok fakat nissan ekstra fahiş. Dci motorun ustası bol olduğundan garanti sonrası sorun olmaz, garantide kitlemeyi abartıyorlar.

  • Aradaki 15 bin fark az. Performans olarak 1.3 iyi olsa da 1.33 olması sebebiyle mtv avantajı da yok. Zaten garanti sürecinde bakım pahalı ve fiyat farkı da benzin dizel arasında cok değil. Genelde benzinli seçenekler mantıklı oluyo ama qhasqaide dediğiniz kadar azda fiyat farkı dizel mantıklı.

    senede 25 bin km az değil. Qhasqai dizelde bile çok tutumlu bir araç değil. Psanın dizelleri yakıt açısından daha tutumlu. İlla qhasqai olcak diye bir durumu yoksa diğer seçenekler de değerlendirilebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scherzz -- 19 Nisan 2021; 21:54:18 >
  • Allah aşkına bana bir örnek gösterin 2021 yılındayız, dpf si adblue su enjektörü bana örnek gösterir misiniz ? Ben 5 yıldır sıfır aldığım 1.5 dci fluence kullanıyorum, 2 yıldır da 1.5d 5008 kullanıyorum, dayım yıllarca her sene araç alıp sattı filodan aldığı için dizeldi. Bir kere dediklerinizi yaşamadım. Yaptığımız iş dolayısıyla transit var ışık yakmıştı, sanayide sildiler performanslı kullanın dediler daha sonra yaşamadım. Dizel böyle bir şey değil, zaten dpf enjektör başınıza geldiyse dizelden uzak durun, demek ki dizel kullanmayı bilmiyorsunuz. 5 yıldır fluence nin canı çıktı, tık demedi ya, hangi dizeller bunlar acaba. Hangi motor daha çok yapıyor bunu. Pejo alırken adblue demişlerdi, 5 yıldır kullanan tanıdığımda var 1 yıldır kullanan da, duymadım.

    1.2 benzinli alalım, buji kırıyor, 1.5 dizel alalım, dpf enjektör arızası. E araba almayalım o zaman. Bisiklete binelim. (Genel tepkidir konu sahibine itafen söylenmemiştir)

    Bu arada sorunuza gelicek olursak, iki aracıda tercih etmem. Bana göre dizeli de verimli değil. Qq alana kadar 3008 falan alırım.

    (Bu arada vergi demişsiniz ama 1.33 qq ile 1.5 dizel qq vergileri aynı, bakıma gelicek olursak ben 1 yaşında kocaman 5008 i 1.000 ₺ ye yaptırdım, 1.2 motora sahip dayımın aracı glx 1.100 ₺)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknsysl -- 19 Nisan 2021; 21:58:52 >




  • Tabii ki benzin. Fazla para verip dizelin gürültüsünü çekemem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: road35

    1.5d kiralamıştık. Uzun yolda 7 litre yaktı. 1.3 arkadasimda var titreye titreye kullaniyor sehir ici 8.5 yakıyor. Yakıt derdim yoksa kesinlikle 1.3 yakıt derdim varsa ikisinide almam. Gider psa dan 1.5d alırdım.

    1.3 motor pek de ekonomi amaçlı sürülebilecek gibi değil, performansı çok güzel. İnsan ister istemez seri kullanıyor, bir bedeli de var tabi.

  • Dizel alirim yakit ibresine gozum takılmadan rahat rahat binerim.. Gecin siz o dizel bitiyo vs vs laflarını.. Adamı da rahat birakin dizel alsin.. 25 bin km az degil..
  • Qqnun olayı dizel. Az km bile yapsa nop. Kullanırken tasarruf edecek, satarken de benzinlisine göre çok daha iyi bir fiyata kolayca satacak. Bu işlere bu kadar karışmak iyi değil. Fikrini söyle geç tavsiyem.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 20 Nisan 2021; 1:59:13 >
  • Up
  • işletme ve yürütme maliyeti açısınından kesinlikle benzinli diyorum


    düşünsenize 4 buji haricinde sorun çıkarabilecek nerdeyse parçası yok..


    dizele bakalım,adblue..mazot pompası enjektörler,egr valf var oğlu var..


    hem daha kirli hem daha nazik..

  • bir dizel xtrail ve benzinli qahqai sahibi olarak tecrübelerim şunlar:


    dizel araba daha az yakıyor diye genelde uzun yola onu kullanıyoruz.

    2014 model 150bin'de. her 10.000'de 1000-2000 lira bakım maaliyeti var.

    ortalama 5-6 yakıyor.


    benzinli olan 2017 ve 25bin olmadı. az kaçıyor çok yakıyor.

    bakıma 2.kez km'den değil yıldan dolayı gitti.

    servisi 15.000'de bir gene 1000'lik alıyorlar.

    7-8 yakıyor ortalama.


    şimdi karar sizin gezecek misiniz yatıracak mısınız?


    bu arada yukarıda güzel bir yorum vardı:

    dizel benzinli farkı 100bin olmalı ki benzinli alayım diye.

    ben alırken benzinli 127bin dizel 164bin idi. o yüzden ay gezecek zaten diye 2.arabayı benzin aldım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenersonmez -- 20 Nisan 2021; 10:3:16 >
  • 1.6 hacmine kadar kullandığım turbo benzinli motorlarda favori motorum 1.33 benzinli olan, Mercedes inde kullandığı ortak motor.Ben yıllık 15000 bin üstü kullanmayan için benzinli öneririm.Sürekli kısa mesafe kullanımda dizel partikül sistemleri sıkıntı oluyor mutlaka.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.