Şimdi Ara

Lastik Seçimi/Tavsiyesi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
2
Favori
2.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Lastik almam gerektiği için bir süredir lastik araştırıyorum.

    Sağolsun ilgilenenler oluyor, tavsiye/fikir veriyorlar fakat bir husus dikkatimi çekti. Herkes en pahalı ve tepe modelleri yazıyor.

    Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5
    Continental Premium Contact 6
    Continental Sport Contact 6

    Onun dışındaki marka/modellerin isimleri neredeyse geçmiyor ama testlere baktığımda, tepe modellerin hemen gerisinde ve/veya bazen önündeki aşağıda marka/modellerini yazdığım lastikleri yazan-çizen yok mu, yoksa ben mi denk gelmiyorum lastik tavsiyesi için açılan konularda?

    Birkaç gündür lastik testlerine bakıyorum. Başı çeken üstteki marka/modeller dışında, şunlar da fena değiller galiba ama isimleri pek geçmiyor nedense?

    15+ lastik elemelerinden sonraki listem şu şekilde idi:
    Sava Intensa UHP 2 veya HP2
    Kumho Ecsta HS51
    Dunlop SP Sport FM800
    Nokian Wetproof
    Hankook Ventus Prime 3
    Petlas Veloxsport PT741

    * * *


    Şu an 2 seçenek arasında kaldım sadece. O sebeple başka marka/model tavsiye etmeyin lütfen
    - Dunlop SP Sport FM800
    - Semperit Speed Life 3
    - Debica Presto HP2
    - Sava Intensa HP2

    Bu lastikleri kullananlar, sebepleriyle birlikte yazabilirse memnun olurum. İncelemelere bakılacak olursa, Debica'yı neden eklediğim anlaşılacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 26 Nisan 2021; 4:24:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ocak ayında hankook ventus prime3 aldım. Niyetim continental veya michelin almaktı. Lastikçi ses ve konfor olarak bunu önerdi. Daha uzun yol yapamadım pandemi nedeniyle ama şehir içinde otobanda ıslak veya kuru da bir güvensizlik yaşamdım. Önceki lastik pirelli cinturato p1 verde idi. Ondan daha konforlu bir lastik. Fiyat olarak gayet avantajlı. Yanılmıyorsam 205 55 16 da güzel sonuçları vardı testlerde. Bende de bu ölçüler var şu an için memnunum birde uzun yolda denemek lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sava 235 45 18 uhp2 kullanıyorum ve asiri memnunum bu ikinci senesi ve yine alacak olsam yine sava alirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi y.e.c. -- 19 Nisan 2021; 4:52:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,


    öncelikle şunu söylemek isterim 2 nesildir petlas velox sport (pt741) serisini kullanıyoruz, iki nesil diyorum çünkü lastik ilk çıktığında biraz sertti fakat 3 veya 4 yıl sonra iyileştirme ile bu sorun biraz daha aşıldı ve daha sessiz ve konforlu/yumuşak oldu,


    ilk serisinden de çok memnun olduğumuz için 2. sefer tekrar aldık Peugeot 508'de kullanıyoruz, daha önce hep Michelin kullanıyorduk onu belirtmek isterim,


    michelin tabi ki çok kaliteli ve çok sessiz bir lastik yol tutuşu oldukça başarılı fakat petlas velox sport serisi gerçekten inanılmaz başarılı sınırlarını çok zorladım evet 508'in yol tutuşu zaten çok iyi ama lastik çok önemli bir faktör ve gerçekten beni hiç pişman etmedi ve kalitesiz bir lastik hissine hiç kapılmadım.


    belki itiraz edenler olacaktır genel ön yargı var malum yerli mallarına ama ben kesinlikle tavsiye ediyorum, bir bakın derim.


    replika jant olayına gelince bunlarında kaliteleri var ikinci el çatlak kaynaklı olmayan iyi bir jant bulabilirsiniz sıfırının yarı fiyatına veya 3'te bir fiyatına hatta bazen iyi lastiklerle bile bulabiliyorsunuz, ben aldım 2 senedir replika 17 ile kullanıyorum ve inanın oldukça memnunum tabi jantı iyi kontrol edip almanızı tavsiye ederim.





  • hankook ventus prime 3 oldukca güzel bir lastik ardından falken ziex ze310 ecorun fiyat/fayda olarak tepelere oynar. testlerde de bu iki lastik üst sıralarda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonofisiris2 -- 19 Nisan 2021; 11:6:35 >
  • Marka farkı gerçekten var herşey test değil. Aracımda 225x45x17 orjinal ebatta Continental Premium contact 6 lastik kullanırken sessizlik ve yol tutuşu güzel. Jant değişikliği ile beraber 215x40x18 Milestone aldım ses konusu dert.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik seçiminize yardımcı olabilmemiz için;

    sizin lastikten beklentiniz (tüketim, konfor, dayanıklılık,güvenlik...vb) nedir onu belirtmelisiniz.

    Sizin en önemli kriteriniz güvenlikse eğer size tavsiye edilecek konfor odaklı ve çok pahali bir lastik bile sizi memnun etmeyecektir.

    Yani örneğin; 400 TL lik güvenlik odaklı bir Petlas, 1000 TL lik konfor odaklı Michelin den daha çok işinize yarayacak ve memnun edecektir sizi.

    Bir kendini bilmez çıkıp" Petlas Michelinden asla iyi olamaz" diyebilir. Böyle kişilerden zaten hiç tavsiye almayın.

  • ukubat U kullanıcısına yanıt
    Önceliğim, lastiğin direksiyonu iyi takip etmesi (testlerde handling olarak geçiyor galiba) ve az ses.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Önceliğim, lastiğin direksiyonu iyi takip etmesi (testlerde handling olarak geçiyor galiba) ve az ses.

    conti pc6


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • suatcagdas S kullanıcısına yanıt
    Eminim çok iyi bir lastiktir. Onu tavsiye eden çok oldu.

    Lakin ben, fiyatı nisneten düşük lastiklere bakıyorum.

    Güncel listem şu şekilde:
    Sava Intensa UHP 2 - 388
    Kumho Ecsta HS51 - 487
    Dunlop SP Sport FM800 - 417
    Nokian Wetproof - 447
    Hankook Ventus Prime 3 - 485
    Petlas Veloxsport PT741 - 414

    Kumho ucuz değil ama benim açımdan en büyük artısı, 205/50 olan tek lastik olması. 16 jant işin fabrika verisi bu. Diğerleri 195-205/55

    Petlas'ın bu versiyonunu, yorumlara göre ekledim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu ölçüde lastik almak güç gerçekten.

    lastik önemlidir. hayatınızı taşıyorsunuz. yine de listesini verdiğiniz lastiklerden hankook vp3 alırdım herhalde. tercihim ise goodyear egp2 olurdu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Listeniz hakkında ki yorumum...

    Sava/Debica uhp ve nokian nın yanakları diğer markalara göre daha yumuşak ve konforlu dur. Lakin sizin aradığınız o değil.

    Nokian sıkıntıya müsait bir lastik forumda çok konuşuldu iç kanal çatlağı ve 30 bin km ya varan ya varmadan başlayan kopmaları riske girmeye değmez şuan 150 TL yakı fiyatı ı lastik başı 50 lira zam yapıp reklamla eldeki stokları satmaya çalışan kormetalin taktiği dir.(nokian Türkiye distribütör ü) ayrıca yıllarıdır nokian wrd4 kış lastiği kullanıyorum ve memnunum.

    Kumho ve Petlasdan istendiğinizi alabileceğinizi düşünmüyorum özellikle 15/20 bin km den sonra. alınması için gereken öne çıkan hiç bir albenisi yok diğer emsallere göre fiyatı çok çok uygun olsa neyse denenebilirdi.

    Dunlop FM 800/Falken ziex ecorun 310 aynı fabirkada üretilen farklı amaç içeren markalar dunlop kuru yol tutuş için daha öne cıkarken Falken 310 ise ıslak da frenleme ve yol tutuş ile sessizlik kısmıyla ön plana cıkıyor.(falken den de bahsedildiği için ekledim fiyatı uygun bir marka şuan 195 65 r15 için kullanmaya başladım.)

    Hankook ventus prime 3 ise kuru da iyi yol tutan ıslak da rekor kırmasada üzmeyen sizin istediğinizi karşılayabilecek bir lastik (listeye göre) tek eksisi belki biraz sesli oluşu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • hankook ventus prime 3 kullandım 3 sene 45b km. bir sıkıntı olmadı. 2017'de aldım. artık bu sene sertleşti yenisini alacağım.


    daha önce GoodYear Efficient Grip 3 vardı Avrupa üretimi, onu da 30b kadar kullandım ancak son zamanlarda yol tutuşu azalmıştı. Arka lastik yarıldı otobanda ben de 4 lastiği de değiştirdim hankook ile

  • Her kafadan bir ses çıkacak. İçinize hangisi siniyorsa onu alın.  

  • Hocam bence lastikçileri bir gez, fiyat sor. internette pahalı gibi görünen lastik daha uygun fiyatlı olabilir. Yetkili bayiilere bak. Yol yardımı vs hediyesi de olabiliyor.

    Ben lastikleri değiştiriken mişelin, continental,goodyear almak için çıktım, 4 tane hankook ventus prime 3 le dönmüştüm. Sebep 195 60 15 leri yoktu :)

    Öceki lastiklerim continental premium contact tı 2 mi 5 mi hatırlamıyorum tam. 8 sene kullandım çatlama bile olmamıştı, hankook u alalı 2 sene olacak , memnunum şimdilik sıkıntı yok.

  • Borakhan B kullanıcısına yanıt
    Otobanda lastiğiniz nasıl yarıldı hocam? Hava sı mı azdı yük mü vardı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yolun ortasında büyük bir metal lama vardı. 120 civarında hız olduğundan manevra ile önü kurtardım ama arkayı kurtaramadım. Arka lastik direk yere yapıştı zaten

  • Bu forumda lastik tavsiyesi isteyene 2013-14 yılına kadar amasız fakatsız Michelin tavsiye ediliyordu. Bu tarihlerden sonra amasız fakatsız Continental tavsiye ediliyor...

    Adam nispeten daha ucuz fiyata başını ağrıtmayacak lastik tavsiyesi istiyor adama gidip premium markanın en üst lastiğini tavsiye ediyorlar. Hiç lastikten anlamayan foruma girmeyen bu işe kafa yormayan birisi bile kulaktan duyma marka algısıyla Continental bayisine gidip premium contact 6 modelini alabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 21 Nisan 2021; 10:37:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepsiburada lastikvip satıcısından 4 adet lastik aldım. 2021 üretimi yazmasına rağmen 2020 üretimi gönderdiler. Paramızla rezil oluyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S0NADAM kullanıcısına yanıt
    Olabilir iade yolun acık hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.