Şimdi Ara

ANA KONU - Avrupa Süper Ligi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
785
Cevap
6
Favori
26.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrupa Süper Ligi, İngiltere’den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, İtalya’dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya’dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid kulüpleri tarafından 19 Nisan 2021 tarihinde duyuruldu.


    Avrupa kıtasında yer alan üst seviye 12 takımın UEFA’nın Şampiyonlar Ligi formatını reddederek oluşturduğu yeni bir turnuva olan Avrupa Süper Ligi, daha büyük para ödüllerinin dağıtılacağı ve 10 takımdan iki ligin yer alacağı, üst turlarının ise Şampiyonlar Ligi’ne benzeyeceği bir organizasyon.


    Şu an için 12 takımın yer aldığı oluşumda ilerleyen günlerde 3 takım daha katılacak. Organizasyona 15 kurucu kulüp sabit şekilde katılım gösterecek. Geriye kalan 5 takım ise henüz duyurusu yapılmayan yıllık performansa dayalı olarak belirlenecek. 


    Katılım sağlayan 20 takım, 2 gruba ayrılacak ve deplasmanlı lig usûlü uygulanacak. Her takım grup aşamasında en az 18 maç yapacak. Ağustos ayında başlayacak turnuvada grupları ilk 3'te bitirenlerin direkt çeyrek finale yükselecek, ligi 4. ve 5. sırada tamamlayan takımlar ise çeyrek finale yükselmek için play-off karşılaşması yapacak. Çeyrek finalin çift maç usulüne göre oynanacak, final müsabakası da mayıs ayında yapılacak.


    Ortak açıklamada, erkekler ligi kurulduktan sonra bir Kadınlar Süper Lig yarışmasının da başlatılmasının planlandığı belirtildi.


    Lige her sezon katılacak 15 takım, her sezon 3.5 milyar euro'yu bölüşecek. En üstteki 6 takımın geliri 350 milyon euro olacak. Avrupa Süper Ligi'nin ilk aşamada hedefi ise en az 4 milyar euro gelir üretmek ve diğer 5 takıma da en az 100 milyon euro'luk ödeme yapmak.


    UEFA ise Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Süper Kupa ve Konferans Ligi için toplam 3.25 milyar euro'luk bir anlaşma yapabilmişti.


    https://www.thesuperleague.com/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jurgen Klopp -- 12 Mayıs 2021; 22:38:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Dortmund da reddetmiş

    Bu işin sürdürülebilirliği yok bence, daha küçük kulüpler yeterince para kazanamazsa büyük takımlara kim topçu yetiştirecek, işin sonunda büyük takımların kadro kalitesi ve genel olarak futbolun kalitesi de uzun vadede zarara uğrar. Ben Cl'den gayet memnundum, keşke Cl'yi daha rekabetçi hale getirmeye uğraşsalar.

    Görece daha düşük bütçeli takımların sürpriz yapması, Ajax, Lyon ve Monaco'nun yarı final oynaması benim hoşuma gidiyor. Bu takımlara en büyük arenada yer alma kapısı kapanacak demek bu. Münih-Real maçlarını seviyorum ama Euroleague'deki gibi her sene garanti 2şer maç yaparlarsa esprisi kalmayacak. Bu 10 takım neye göre belirlendi? Spurs, Arsenal ne ayak? Kalan 5 takım neye göre belirlenecek? Çinliler, Arap milyarderler parayı basıp katılmak isterse hayır diyebilecekler mi? Yavaş yavaş ölmekte olan futbol ruhunun fişini çekecek bir organizasyon olur. Kesinlikle hayır.

    Büyük takımların kendi aralarında sürekli maç yapacak olmasına sevinen arkadaşlara, şöyle bir soruyla geliyorum. UEFA Uluslar Ligi'nde, gruplar da dahil olmak üzere (özellikle A Ligi), sayısız büyük takım maçı oynandı. Hangisinde o 4 yılda bir izlediğimiz Dünya Kupası tadını alabildik... Ortalama bir futbol izleyicisinin bile kalbini hızlandıran Dünya Kupası'nın yerini tutamadı elbette. Aksine futbolla yatıp kalkanlar, bu Uluslar Ligi saçmalığının yüzüne bakmadı. Bazı şeylerin değeri, nadir ortaya çıkmasıdır. Her hafta El Clasico, her hafta Manchester Derbisi izlemek, bir yerden sonra tekdüze gelecektir.

    Futbol satılık değildir. Futbol işçi sınıfının balesidir.

    İscolu eliseulu Juilo baptistalı Malaganın Drotmunla kıran kırana geçen çeyrek finali.


    Fenerbahçenin 2008 çeyrek finali


    Gsnin çeyrek finalleri.


    2011 Apoel gibi kıbrıs rum kesimi takımının çeyrek final görmesi


    2014-2015 sezonu Real Madrid Ludogorets maçı vardı bir tane. İnnaılmaz bir mücadele olmuştu. Adını ilk kez duyudğum takım Real Madride kök süktürüyodu. Futbol böyle güzel.

    Hey yavrum bee şu futbol romantiklerindeki mantığa hayranım. Rus milyarderin parasıyla futbolun ruhunu kurtarmışlar

     


    2003 yılında Chelse'yi satın alıp 146 milyon euroluk transfer yaparken de ABD sermayesi ile savaşıyordu sanırım Abramovich. O günün kolpa populistleri Abramovic'i de protesto ediyordu. Ertesi sene ilk EPL şampiyonluğunda kalinka oynadılar Stamford Bridge'de.

    Tamam kimse rest çekmesin City ile lig sonuncusu arasındaki gelir farkı 1 milyar dolara çıksın, herkes sussun. 40 yılın başında gerçekleşen mucizeler gerçekleşmesin. NBA gibi 123123 tane maç oynansın, kimsenin umursamadığı.


    Ha bu arada bu turnuvaya katılan kulüplerin hepsinin taraftarı isyan bayrağını çekmiş durumda. Bir tek bizim ülkemizde bu tarz şeyler destek görür zaten. Kraldan çok kralcı tayfa.

    Futbol adına kara bir gece. Yıllar içinde endüstriyel olarak bambaşka bir seviyeye ulaşan, paraya doymayan akbabalar, şu forumda yüzlerce kişinin buluşmasına vesile olan güzel oyuna bir darbe indirmiştir.

    Örneğimi yakın zamandan vermek istiyorum. Dinamo Zagreb - Tottenham eşleşmesi. Zagreb takımının hocası, zimmete para geçirme suçundan hapis cezası aldığı için takımının başında değil. Karşı tarafta dünya futboluna (sevin ya da sevmeyin) damga vurmuş bir “special one” var. Şüphesiz zor bir eşleşme. Sahneye Orsic çıkıyor. Hocası gibi onun da hikayesi var. 26 yaş gibi çok da genç sayılmayan bir yaşta geliyor Zagreb’e, hem de kariyerinde Çin, Kore, İtalya Serie B gibi tuhaf ligler var. Çıkıyor sahneye ve hat-trick yaparak hayallerini süsleyen statta dünyanın en gözde takımlarından birini eliyor ve tarihe geçiyor.

    Şimdi gelelim Avrupa Süper Ligi’ne. 12 adet kurucu (3 tane de sonradan eklenecek takım varmış) takım, daha doğrusu arkalarındaki akbabalar, istiyorlar ki üstteki örnekteki gibi tarihler yazılmasın. İstiyorlar ki Orsic gibi, bizim sevdiğimiz güzel oyuna renk katan, katacak hikayelerin sayısı artmasın.

    Bu işin arkasındaki en büyük isimlerden biri Perez, gerekirse kendi Dünya Kupası organizasyonumuzu da yaparız diyecek kadar ileri götürüyor işi. Yatırılan para, 3.5 milyar avro deniyor. Her kulübün kasasına 400 milyon dolar girecek deniyor. Orsic ve arkadaşlarının hikayesinin gururu, nice yazılacak hikayelerin geleceği ise bir kenara atılıyor, hiçe sayılıyor...
  • Futbolcularda bitiyor iş. UEFA ve FIFA'ya karşı ağlam durup kulüplerine destek olurlarsa çok güzel olur. Real Madrid, Barcelona, ATM'deki futbolcular olmadan İspanya Milli Takımı, Man Utd, Liverpool, City, Chelsea, Arsenal, Tottenham'daki futbolcular olmadan İngiltere Milli Takımı anca Slovakya ayarında takımlar olur. Eğer futbolcular da kulüpleri gibi sağlam durursa Fifa ve Uefa çetesine karşı, bu çetelerin bir şansı olmaz.


    Korkak federasyonlar da Uefa, Fifa tarafında saf tutmuş. Real, Barcelona, Chelsea, United, City vs. ve bu kulüplerin futbolcuları olmazsa kimse ne Şampiyonlar Ligi, ne Dünya Kupası izler. EPL yine izlenir ancak buradaki kulüpler olmazsa kimse ne İtalya ligini, ne İspanya ligini izler. Ben 38 haftanın 30 haftasında Osasuna - Elche maçları olacağına, her hafta Real - Chelsea, Barcelona - Milan vs. izlemeyi tercih ederim.

  • Bayern ve Psgnin retleri işi biraz olumsuzluğa götürdü.Neden imzalamadıklarını anlamadım işin açıkçası.Yıllık 350 milyon euro 3 tane clye eşit nerdeyse.diğer katılan 5 takım bile 100 milyon alacak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fluox

    Bayern ve Psgnin retleri işi biraz olumsuzluğa götürdü.Neden imzalamadıklarını anlamadım işin açıkçası.Yıllık 350 milyon euro 3 tane clye eşit nerdeyse.diğer katılan 5 takım bile 100 milyon alacak.

    Dortmund da reddetmiş

    Bu işin sürdürülebilirliği yok bence, daha küçük kulüpler yeterince para kazanamazsa büyük takımlara kim topçu yetiştirecek, işin sonunda büyük takımların kadro kalitesi ve genel olarak futbolun kalitesi de uzun vadede zarara uğrar. Ben Cl'den gayet memnundum, keşke Cl'yi daha rekabetçi hale getirmeye uğraşsalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spiritswithinn -- 18 Nisan 2021; 23:31:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görece daha düşük bütçeli takımların sürpriz yapması, Ajax, Lyon ve Monaco'nun yarı final oynaması benim hoşuma gidiyor. Bu takımlara en büyük arenada yer alma kapısı kapanacak demek bu. Münih-Real maçlarını seviyorum ama Euroleague'deki gibi her sene garanti 2şer maç yaparlarsa esprisi kalmayacak. Bu 10 takım neye göre belirlendi? Spurs, Arsenal ne ayak? Kalan 5 takım neye göre belirlenecek? Çinliler, Arap milyarderler parayı basıp katılmak isterse hayır diyebilecekler mi? Yavaş yavaş ölmekte olan futbol ruhunun fişini çekecek bir organizasyon olur. Kesinlikle hayır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spider-Man -- 19 Nisan 2021; 1:28:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resmiyet kazanırsa saçmasapan bir oluşum olucak. Şimdi bu oluşuma katılan takımları ligden çıkardıktan sonra diğer takım taraftarlarının kendi takımına desteği azalıcak mı? Hayır. Aksine tuttuğu takımlar kendi liginde şampiyonluk görme şansı yükselecek,gelirlerden çok daha fazla pay alacak ve en önemlisi yatırım alacaklar. Bunun sonucunda yeni büyük takımlar ortaya çıkar.


    Diğer bir konu ise oyuncuların milli takımlardan men edilmesi. Çoğu oyuncuların hele ki genç oyuncuların böyle bir konuyla karşı karşıya kaldıklarında kulüleriyle aynı fikri düşüneceklerini zannetmiyorum. Futbolda paradan daha önemli olan şeylerde var bunlardan en önemlisi milli takım. Ek olarak yerel liglerde yetişen genç oyuncuların yüzde 70'inin bu oluşumdaki takımlara transfer olacağına zannetmiyorum. Oluşumun bir geleceği yok kimse bu riski alamaz.


    İlk başta büyük takımların birbiriyle maç yapması kulağa hoş gelebilir fakat bunu bu yıl Real Madrid-Liverpool maçı var seneye de var ondan sonraki sene de var olarak düşünürseniz şimdiden sıkıcı gelmeye başlar. Sonuçta bu maç her sene olucak her sene aynı takımlar kendileri arasında maç yapıcak, oluşumun 2. yılında bile taraftarı bayar bu durum.


    Sonuç olarak bu oluşuma katılan takımlar aslında kendi ayağına sıkmış olacak. Avrupa'da ki ortalama takımlar ekonomik olarak ve kalite bakımından çok daha güçlü hale gelecek. Maksimum 4-5 yıl sonra bu oluşuma katılan takımlar bizi tekrar yerel liglere ve UEFA'ya alın diye yalvaracaklar. Geri alındıklarında ise şuanki ortalama takımlarla bir farkları kalmayacak.





  • Almanlar katılmaz. Alman futbol kulüpleri prestijin peşinde. Heriflerin para kazanma gibi bir derdi yok. Bu turnuva prestijden ziyade UEFA'ya sopa göstermek ve para kazanmak amaçlı. Sanırım dünya devlerini sponsor olarak çekecekler. Sonuçta futbol bizler için eğlence adamlar için ticaret. Bir Real Madrid - Kopenhag maçı yerine bir Real Madrid - Manchester City maçı 3 kat izleyici çeker. Pandeminin geçmiş olduğunu da düşünürsek maç günü gelirleri filan derken inanılmaz rakamlar konuşulur.


    Ama yerel ligler kesinlikle biter. Sonuçta sezonda +20 maça çıkması gerekecek takımların. Yarım sezondan fazla. Takımlar zaten sıkışık fikstürlerde oynuyor milli takım araları, yerel lig ve kupalar filan derken durum karışır.


    Kesin karar verilirse Premier Lig, SeriA ve LaLiga yöneticileri bu takımlara ciddi yaptırım uygular. Ayrıca futbolcuların milli takım kariyerlerini zora sokarlar.


    Ayrıca ne kadar doğru bilmiyorum ama yarın yapılan açıklamada bu takım yöneticileri kesinlikle bu turnuva için onay verirse premier lig yöneticiler ve uefa yöneticileri bu takımları men edecekmiş. Yani Real Madrid yarın şampiyonlar liginden men yiyebilir. Yine City'nin şampiyonluğu düşebilir. Tam bir kaos ortamı var aslında şuan Avrupa futbolunda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImPerspektif -- 18 Nisan 2021; 23:49:28 >




  • Bu ligin kurulmasını destekliyordum ama formatının böyle tuhaf olmasından dolayı fikrimi değiştirdim. Futbol sadece büyük kulüplerinde tekelinde dönen bir oyun değil ve olamazda. Yaptım oldu zihniyetini de beğenmiyorum. Kurucu kulüplerin beğenmeyip lige almadıkları kulüpler, bu kurucu kulüplerin oyuncularını yetiştiren kulüpler. Benim param var ben en iyisiyim düşüncesi futbolda işlemiyor maalesef işlese de ayda yıl bir işliyor. İptal edileceğini veya en fazla 1-2 sene oynanıp sonra şampiyonlar liginin formatının güncelleştirilip tekrar UEFA turnuvalarına dönüleceği kanaatindeyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SANTRAFOR ÖZLEMİ -- 19 Nisan 2021; 14:20:36 >
  • Kazandı rezalet. Futbol artık berbat bir yere doğru gidiyor.

  • Ligler sert çıkış yaptı ligler istemezse bu iş olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şl ye daha az takım alıp bunların gelirini artırırlarsa iş tatlıya bağlanır.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FİFA Bu lige katılan, aktif oynayan bütün futbolcuların 2022 Dünya Kupasından men edileceğini açıklamış

  • Enteresan şeyler olacak sanırım.
    15-20 tane takım kendi kendine bir işe girişti.Bu oluşum nasıl işleyecek? Kurallar, sponsorlar,hakemler,stadlar, yayın hakları,canlı yayınlar vs vs vs bir sürü şey nasıl halledilecek?

    Geri kalan onlarca, yüzlerce Avrupa takımı ne yapacak?
    Bizim ülkemizin takımları, şampiyonları nereye gidecek?
    Para bu süper lige kayarsa geri kalan takımlar Avrupa'dan ne kadar/nasıl gelir elde edebilecek?
    Şu an binlerce karmaşık durum var.Ne olacağını bilmiyorum ama 15-20 tane paraya tapan takım bu geceden itibaren futbolu bambaşka bir şekilde baltaladı bence.

    Ayrıca Arsenal, Milan, Tottenham gibi takımlar neye güvenip kendilerini bu devlerin arasına soktu.İnşallah arada averaj takımı olup,şamar oğlanına dönerler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert_özcan

    Enteresan şeyler olacak sanırım.
    15-20 tane takım kendi kendine bir işe girişti.Bu oluşum nasıl işleyecek? Kurallar, sponsorlar,hakemler,stadlar, yayın hakları,canlı yayınlar vs vs vs bir sürü şey nasıl halledilecek?

    Geri kalan onlarca, yüzlerce Avrupa takımı ne yapacak?
    Bizim ülkemizin takımları, şampiyonları nereye gidecek?
    Para bu süper lige kayarsa geri kalan takımlar Avrupa'dan ne kadar/nasıl gelir elde edebilecek?
    Şu an binlerce karmaşık durum var.Ne olacağını bilmiyorum ama 15-20 tane paraya tapan takım bu geceden itibaren futbolu bambaşka bir şekilde baltaladı bence.

    Ayrıca Arsenal, Milan, Tottenham gibi takımlar neye güvenip kendilerini bu devlerin arasına soktu.İnşallah arada averaj takımı olup,şamar oğlanına dönerler

    Resmen futbolda UEFA'ya darbe girişimi yaşanıyor bu gece. Tarihe tanıklık ediyoruz. Şimdi de organizasyona site açılmış bu takımlar arasında.


    https://thesuperleague.com/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hunyadi Matyas -- 19 Nisan 2021; 2:14:44 >




  • Her türlü olacak gibi duruyor   15 kulübün dünya futbolunu yönetmesine dönüşecek gittikçe zenginleşecekler daha iyi oyuncular alacaklar. Liglerin önemi azalıcak böyle 20 büyük kulübün olduğu ligde başarıyı kovalamak daha cezbedici gelecek. Diğer bütçesi düşük kulüpler avrupa da dışlanmış hissedecek kendilerini avrupa futbolunda gösteremeyecekler.



    Hele Arsenal, Tottenham, Man united daha şampiyonlar liginde oynayamıyorlar ne işi var bunların bu ligde  


    UEFA tüm kulüpleri meydana davet etmeli bu gece.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 19 Nisan 2021; 2:18:30 >
  • Hunyadi Matyas kullanıcısına yanıt
    Gerçekten öyle,para dünyadaki her şey gibi futbolunda her şeyini alıp götürdü maalesef.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • EPL büyük kulüpler olmadan yine izlenir ama İtalya ve İspanya'daki saçma sapan takımların maçlarını futbolcuların eşi dostu hariç izleyen olmaz böyle bir lig kurulursa.


    Real, ATM, Barcelona, Sevilla'nın arasındaki maçlar hariç İspanya Liginde kalan 30 hafta seyir zevki açısından sıfırın biraz üstünde. Hadi Real Madrid'i desteklediğim için maçlarının çoğunu izlemek zorunda kalıyorum ancak Elche - Girona'yı geçtim, Barcelona - Ossasuna maçının bile benim için izlenecek bir tarafı yok. Osasuna'nın zaten futbol oynamaya hali yok, 90 dakika kapanıp futbol oynayan takıma da müsade etmiyor. Messi'nin çalımını, şutunu özetten de açar izlerim.


    İtalya ve İspanya'daki küçük takımlar sıfır seyir zevki sunarak büyük takımların üstünden geçiniyor. Bugün EPL'de büyükler olmasa da West Ham - Leeds maçını filan açar izlerim ama Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid'e üçünden birisi şampiyon olacak diye 38 hafta saçma sapan takımlarla maç oynatmanın gereği yok.


    Bugünün fikstüründen örneğin Osasuna - Elche, Bologna - Spezia maçlarını filan kim oturur izler?


    Haftaya İspanya Ligi fikstürü:


    Elche - Levante

    Valladorid - Cadiz

    Valencia - Alaves

    Real Madrid - Betis

    Huesca - Getafe

    Villareal - Barcelona

    Vigo - Osasuna

    Sevilla - Granada

    Bilbao - ATM


    İtalya:


    Genoa - Spezia

    Parma - Crotone

    Sassuolo - Sampdoria

    Benevento - Udinese

    Fiorentina - Juventus

    Inter - Verona

    Cagliari - Roma

    Atalanta - Bologna


    Şu maçlardan bir tanesini bile oturup 90 dakika izlemem. Bunlar yerine Real Madrid - Tottenham, Chelsea - Juventus izleme fırsatı sunan bir ligin olması futbol izlemeyi seven herkesin işine gelir.


    İnşallah futbolcular da kulüplerin yanında durur. Bu turnuvayı düzenlemek isteyen kulüplerin milli takımlarına bir bakalım;


    İngiltere'de bu kulüplerde oynayan Kane, Foden, Rashford, Mount, Sterling, Maguire, Stones, Dier olmadan

    İspanya'da De Gea, Ramos, Alba, Busquets, Thiago, Rodri, Pedri, Llorente, Morata, Ferran

    Portekiz'de Ronaldo

    Arjantin'de Messi

    vs. vs

    Eğer bu futbolcular Dünya Kupasında olmayacaksa Calvert-Lewin'li İngiltere - Ekvador maçı ve Barcelona - Manchester City maçı aynı saatte oynansa kim gidip milli maçı izler? Fifa başkanı kendisi açar izler artık Kane, Foden, Rashford olmayan İngiltere maçını.





  • Valla ameriga'nın oyunu gibi geliyo bu bana 


    Twitter'da ingilizler,sövüp sayıyor kulüplerine.L.pool taraftarları resmen isyan bayrağı açmış.Neyse az kaos olsun eğleniriz işte 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KARAKAY -- 19 Nisan 2021; 2:26:23 >
  • @Sadece Ölüler Görür


    Taraftar gözünden bakınca dediklerin doğru. Premier lig dışında çoğu lig çöp olmaya başladı seyir zevki yok.


    Böyle bir organizasyon yapılacaksa o zaman bu kulüplerin yerel liginden çekilmesi daha mantıklı olur diğer türlü saçma bir elin yağda bir elin balda olmaz güveniyorsan yaptığın organizasyona herkes izleyecek müthiş para döndürcez diyorsan ligden de çekilmelisin bence. Zaten diğer türlü sıkışık fikstürle ne kadar zevkli olabilir sadece para için oynanan monoton hale dönüşür basketboldaki avrupa ligi gibi.


    Sitelerinide kurmuşlar https://thesuperleague.com/index.html


    Madem adı üstünde dünyanın en iyi kulüplerinin aldığı bir lig bu ozaman başka ligde boy göstermeyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 19 Nisan 2021; 2:28:13 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.