Şimdi Ara

Donanımhabere hiç güvenmiyorum (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
3
Favori
6.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
153 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yazarken yazinin ortasinda bile kaydediyor hocam, duzenledigin seyleri ve duzenlemeden onceki hallerini hepsini kaydediyor. Hangi konuyu gezdin, neyi begendin her seyi. Istenildiginde cikarip vermek icin. Sen bile gorebiliyorsun bunu. Donanımhabere hiç güvenmiyorum 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 18 Nisan 2021; 22:18:35 >
  • Hiç kimse sizin yazdıklarınızın mesuliyetini üstlenmez, yorum yazarken karşınızda biri var gibi yazar, görgü kuralları çerçevesinde yazarsanız hiçbir şey olmaz.


    Birisi sizden şikayetçi olur ve savcılıkta bunu yeterli görürse Donanımhaber her türlü bilgi ve belgeyi verir, vermelidir de.

  • Adamlar paylaşır tabii. Sorun ortada hakaret yokken hakaret davası açan bitler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsettiğiniz endişeler sadece donanımhabere özgü olmamalı, sunucuları Türkiye'de olan tüm web sayfaları Savcılığın talebi üzerine bilgilerinizi iletecektir emin olabilirsiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03

    Öncelikle bir yazılım teknikeri olarak duruma şöyle bir açıklık getireceğim:


    Dünyada hiç bir kurum veya kuruluş hizmet verdiği ülkelere karşı verileri açmıyorum gizlilik politikası vs gibi şeylerle devletleri yıldıramaz. Bu sefer şirkete çok ciddi yaptırımlar ve davalar açılacaktır bu Amerikadada geçerlidir. Bu yüzden EFF gibi kuruluşlar vardır internet kullanımında anonimliğine dikkat çekerler keyfi polis baskınlarını protesto ederler hak ve düşünce özgürlüğünün internette var olmasını savunurlar.


    Ancak bu isterse Apple olsun yada twitter olsun fark etmez hepsi bağlı oldukları ülkelere dava açıldığı anda veri paylaşmak mecburiyetindedir.


    Ha şu olur sen gidersin ghost makineleri (botnet) sunucu olarak kullanır forum açarsın hani şu deep webde bir ara silkroad diye bir site vardı birde piratebay vardı. Genelde bu tip yerler sürekli sunucularını değiştirir ve içeriye giriş kolay olmasın diye referans ile alımlar olur bir üst düzey olarakta genelde özel ticaretlerde kriptolu bir halde ihalelere katılırsınız bu bağımlılık yapıcı madde olur vs...


    Veya şöyle yaparsın misal ABD aleyhine bir şeyler yazdın diyelim ama ABD peşine düştü sende sunucularını Rusyaya kaydırırsın ki Rus devleti bu sefer araya girip senin atarın burada geçmez der. Bunun benzerini Türkiyeye karşı bazı terorist gruplar ABD'ye sunucularını kaydırarak yapmakta.


    Ancak şu var ki bu tip siteleri takip eden siber polisler ve istihbarat servislerine bağlı etik hackerlar vardır. Hatta burayı bile takip edenler vardır illa ki yani illa devletin sizi takip etmesi için deep webde dolandırıcılık amaçlı site veya forum açmanıza gerek yok yada hacker grubu olalım sağı solu patlatıp forum açalım derdine düşmenize gerek yok. Devlet zaten sizin girdiğiniz her yeri her şekilde logluyor.


    Bu Avrupadada böyle, Amerikadada böyle, Rusyadada böyle, Türkiyedede böyle.


    Bir ara Apple'a FBI dava açıyordu haberde el kaide üyesi bir teroristin Iphone'unu açmasını istiyorlardı ama Apple red ediyordu. Bu tamamen uydurmadır aynı şeyi telegram içinde söyleyebiliriz güya FSB telegramı kıramamış bunlar hikkayedir.


    İlla çok korkuyorum diyorsan kendi yazılımını geliştirirsin kendi algoritmalarını yazarsın ama deli gibi matematik, fizik bilmen lazım ki quantum encryption ile uğraşan tipler bile seni yakalayamasın.


    Fakat dediğim gibi internetteysen zaten seni donanım haberin loglamasına gerek yok internet sitelerini her saniye her dakika her saat arşivleyen robotlar var.


    Google bile bunu yapıyor ki yapmak zorunda... Arama kayıtları nasıl çıkıyor sanıyorsunuz?


    Kısacası siber alem öyle sanıldığı gibi başı boş bir yer değil...

    Piyasadaki encryption algoritmalarını herkes kullanabilir arkasındaki fiziği matematiği bilmeye gerek yok, quantum bilgisayarların kıramayacağı algoritmalar halihazırda bulunmakta kendi algoritmanı geliştirme kısmı hariç genel olarak katılıyorum yazıya.

    Tor network gibi katmanlı mimarileri kullanarak donanımhaberde hesap açılabilirse ve sürekli oradan girersen de bulamazlar. Türkiye'den bulunamaz en azından, ABD olsa bulur yine.

  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt

    Piyasada ki encryption algoritmalarını zaten herkes kullanıyor ama burada kastım güvenlikte sıkı önlem ise kendin daha iyisini yap her zaman daha iyidir mottosundayım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-E9F644F03

    Piyasada ki encryption algoritmalarını zaten herkes kullanıyor ama burada kastım güvenlikte sıkı önlem ise kendin daha iyisini yap her zaman daha iyidir mottosundayım.

    Hangi şartlar altında daha iyidir onu da değerlendirmek lazım. Kendi kripto algoritmanı geliştirmen için kriptografi alanında en azından yüksek lisans yapmış bir mühendis çalıştırman lazım bu zaman ve maliyet çerçevesinde ele alındığında orta ölçekli şirketler için bile değemeyecek bir şey. Şuanki kriptografik algoritmalar kimseye özel hizmet etmiyor o algoritmayı geliştiren kişiye karşı bile aynı etkide koruma sağlar, kriptografik sistemlere zaten brute force saldırı ile bir şey yapılamaz, onun yerine zaaflarını kullanarak kriptografinin kullandığı seed değerleri tahmin etmeye çalışılır ve şuanki 512 bit ve üzeri sayılar kullanan asimetrik algoritmalar için bu da çok olası değil.

  • Donanımhabere hiç güvenmiyorum

    Neyi artılasan neyi başa çıkarsan hepsinin çetelesi tutuluyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 19 Nisan 2021; 15:20:35 >
  • bu bilgileri talep edilmesi durumunda TR de vermeyecek bir kurum, kurulus ya da herhangi bir olusumun olduguna inanmiyorum.

  • Kanun yapıcılar talep ettiği takdirde tüm siteler hemen hemen tüm Dünya'da bu bilgileri vermekle yükümlüdür. Sıkıntı burada değil, kanunsuz bir durum mevcut ise herkesin kanun karşısında bunun hesabını vermesi vatandaş olarak yükümlülüğü.


    Asıl problem, bu gibi sitelerin (!eğer bunu gerçekten yapıyor ise!) üyelerini mimleyip kişisel bilgilerini ve hareketlerinni periyodik olarak yargıya intikal etmiş bir dosya, herhangi bir hukuki talep olmaksızın kimi kurumlarla paylaşıp paylaşmadığında.


    Bu Belarus, Çin, Kuzey Kore gibi ülkelerde std olarak böyle. İşte bu çok tehlikeli birşey.

  • Dikkatli olmak lazım. Yazarken iki kez düşünmek, hakaret etmemek çok önemli. Hatta bazı konularda hiç yazmamak iyi fikir bence. Özellikle bu saatten sonra çok dikkat etmek lazım.

  • Veriliyor zaten. Ip,kayıtlı tel ve mail adreslerini veriyorlar. Gerisini bulmak savcılığa kalmış




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sugar23 -- 20 Nisan 2021; 7:31:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savcılık da bunlar veri vermiyormuş neyse tamam o zaman mı diyecek. :) Hayat internete girdiğiniz oda ve pc başında oturduğunuz koltuktan ibaret değil. Sunucuları Türkiye'de ise çatır çatır verecek bilgileri. Sosyal medyada veya forum sitelerinde kanunlar geçerli değil de biz mi bilmiyoruz.

  • sunucuların türkiye de olmasına gerek bile yok, fiber modemlere dokunamıyorsun daha, düşünün bakalım neden dokunamıyorsunuz?



    adamlar direkt bilgisayardan modeme gelen veriyi alıyorDonanımhabere hiç güvenmiyorum 



    edit : kendi modeminiz olsa bile firmanın modemini kullanmak zorundasınız anladınız mıDonanımhabere hiç güvenmiyorum 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DING DING -- 20 Nisan 2021; 8:22:20 >
  • Donanımhaber vermese verilerine erişemezler mi sanıyorsun?


    Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda öylesine gittiğim bir bölümün hocaları bile tüm verilerime erişip akıllara sıra bana kumpas kurmuştu..


    Tüm üniversitelere medyalara Ticaret odalarına verileriniz açık ajan ve ajancıklar algılarınızla AKP bilmem ne diye oynuyorlar..


    Bide yok şu Türkiye'ye ofis açmadı diye dalga geçiyorlar..Bunlara polis yok mahkeme yok her istedikleri yapıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headkoc -- 20 Nisan 2021; 10:7:54 >
  • Yazılımcı olmadığına yemin edebilirim ama kanıtlayamam.

  • Duyduğunuz endişeleri foruma karşı duymanız yanlış, twitter instagram gibi sosyal medyanın tümü için geçerli ve sorguladığınız şey de düşünce özgürlüğü ile adalet sistemi. Donanımhabere hiç güvenmiyorum 

  • bizde aynısını yaparız. babamızın şirketi değil. muadilini bulunca satış..

  • Senin yediğin haltlardan neden sorumlu olsun ?

    Tabi ki tüm bilgileri verecek.

  • İyide dünyanın her yerinde böyle, Facebook bile ülkesinin güvenlik kurumlarına verir.. Bu kötü değil ki, sanki Yunan'a mı veriyor, istiyorsa devletim istiyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.