Şimdi Ara

NASA, Ay yüzeyine insan indirecek araç için SpaceX ile anlaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA, Ay yüzeyine insan indirecek araç için SpaceX ile anlaştıUlusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), en son 1972 yılında insan gönderdiği uydumuz Ay’ı yeniden insanlı bir görevle ziyaret etmek için yoğun mesai ve para harcıyor. Kurumun Artemis isimli projesinin önemli bir ayağını oluşturan ve bir sonraki erkek ile ilk kadın astronotu Ay’ın yüzeyine indirmek için geliştirilen iniş araçlarına özel bir önem veriyor.



    Takipçilerimizin hatırlayacağı üzere bu konuda aralarında Blue Origin ve Ulusal Takım, Dynetics ve SpaceX’in yer aldığı şirketlere teşvik veren NASA, bunlardan ABD’li iki astronotu uydumuz yüzeyine indirecek araçları tasarlamasını istemişti.



    Ayrıca Bkz.Mars helikopterinde yazılım sorunu çıktı: Uçuş haftaya kaldı



    Yaşanan son gelişmelerle birlikte NASA, nihayet iniş aracını hangi şirketin geliştireceğine karar verdi. Kurum, 2.89 milyar dolarlık bir sözleşmeyle Ay iniş aracını Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX’in geliştireceğini duyurdu.



    NASA, Ay yüzeyine insan indirecek araç için SpaceX ile anlaştı



    İnsan indirme sistemi (human landing system-HLS) adlı proje kapsamında geliştirilecek araç, SpaceX’in Starship uzay aracını temel alacak. Elon Musk’ın Mars’a koloni kurma hayallerinin merkezinde olan Starship uzay aracının ilk kullanılabilir örneği olarak kabul edebileceğimiz HLS aracı, astronotların Ay yürüyüşleri için kullanacağı iki adet hava geçirmez odacık ve geniş uçuş kabini gibi özelliklere sahip olacak. Bilindiği üzere Starship ileriki dönemlerde tamamen yeniden kullanılabilir bir uzay aracı olarak Ay, Mars ve ötesi görevler için sürekli olarak geliştirilecek.



    SpaceX’in NASA’dan kaptığı ihale kapsamında konuşan NASA yetkilisi Kathy Lueders, “Bu yetkiyle NASA ve ortaklarımız, 21. yüzyılda Ay’ın yüzeyine düzenlenecek insanlı deneme görevini gerçekleştirirken kadın erkek eşitliği ile uzun döneme yayılacak derin uzay keşfi alanlarında da önemli adımlar atacak. Söz konusu adımla insanlık, uydumuzun sürdürülebilir keşfine yönelik bir çaba içine girecek ve gözlerimiz Mars’ın da içinde bulunduğu çok daha diyarlara dikilecek.” ifadelerini kullandı.



    NASA, Ay yüzeyine insan indirecek araç için SpaceX ile anlaştı



    Ay’ın yörüngesinden yüzeyine



    Uzay Fırlatma Sistemi (Space Launch System-SLS) ile Orion kapsülünde uzaya çıkacak dört kişilik astronot ekibinden ikisi, Ay yörüngesine ulaşıldığında Starship HLS aracına geçecek. Biri siyahi diğerinin ise kadın olması beklenen astronotlar, Ay’ın yüzeyinde yaklaşık bir hafta kaldıktan sonra HLS aracı ile yeniden Orion kapsülüne dönecek. Bu aşamadan sonra ise Dünya’ya dönüş yolculuğu başlayacak.   



    SpaceX için önemli bir imtihan olacak Ay’a dönüş görevi, şirketin Starship aracının test edilmesi açısından önemli veriler sağlayacak.




    Kaynak:https://scitechdaily.com/nasa-selects-spacex-starship-to-land-next-americans-on-moon/







  • Biri siyahi diğeri kadın olması beklenen astronotlar mı... Bu işi hiç anlamayacağım herhalde kim iyi ve başarılı ise o gitmeli bu özelliklerin ne önemi var.
  • Abidinkaya kullanıcısına yanıt

    Hocam abd b*ku yedi boyle seylerle oyaliyor kendini.Dizisinde filminde siyahi oynatmayan yonetmen irkci sayiliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abidinkaya

    Biri siyahi diğeri kadın olması beklenen astronotlar mı... Bu işi hiç anlamayacağım herhalde kim iyi ve başarılı ise o gitmeli bu özelliklerin ne önemi var.

    bu amerikanin en cok oynadigi oyundur. kritik yerlere sembolik siyahi ve benzeri azinliklari koyarlar ki ulke esit adaletli gozuksun, toplumun gazi alinsin, bu sirada azinlik irklarin maruz kaldiklari polis siddeti, gelir ucurumu, adaletin ve sistemin yaptigi ayrimcilik tum hizi ile devam eder.

  • Bana öyle geliyor ki Çin uzay teknolojileri konusunda da ABD'yi ciddi şekilde zorlayacak belki de geçecek. ABD çok garip gündemlerle meşgul.

  • Bunu kullansınlar yine.

    NASA, Ay yüzeyine insan indirecek araç için SpaceX ile anlaştı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok palavra dönüyor bu işlerde.

    60lı yıllarda aya gidilme palavradan başka bir şey değildi.

    96 senesindeki antenli telefonlar

    Bugün cebimizde birer pc olmuşsa

    60lı yıllarda uzaya gidilen sistemle bugün pikniğe gider gibi aya gitmemiz ve teleskopla ay yuzeyindeki calisma vsleri izleyebilmemiz lazımdı.ama Nerdee

    Yıllarca duyduğumuz ama bir türlü şahit olamadığımız haberlerden birisi

  • SpaceX inkar edilemez bir şekilde uzay araştırmaları için en iyi şeydir. Üniversite için Uzay Mekiği programı ve Apollo hakkında araştırma yaptım. Gelecek için harika planları var.

    @giangresearch writemyresearchpaper.onl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giang -- 22 Temmuz 2021; 09:56:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.