Şimdi Ara

Android 12, uygulamaları otomatik olarak ana dilinize çevirebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android 12, uygulamaları otomatik olarak ana dilinize çevirebilir



    XDA Developers topluluğu, Android 12'nin yeni sürümünün uygulamaların otomatik çevirisini yapacağına dair kanıt bulduklarını açıkladılar.



    Ayrıca Bkz.Microsoft, Windows 10 güç menüsüne yeni bir seçenek ekliyor



    İşlev, cihazdaki uygulamaların geliştiricinin dilinden kullanıcının diline çevrilmesine izin verecek. XDA Developers, daha önce yayınlanmamış bir Android 12 yapısına sahip olması nedeniyle bunu açığa çıkardı ve bu yapıda, yeni çeviri hizmeti ile ilgili birçok yeni sınıf buldu.



    Android 12, uygulamaları otomatik olarak ana dilinize çevirebilir



    Google Translate ile çevirecek



    Yeni özelliğin, uygulamanın kullanıcı arayüzündeki metinlerin doğrudan çevrilmesine izin verdiği sonucuna varılmuş. Google'ın bu seçeneği Pixel akıllı telefonlara özel yapması da mümkün. Öte yandan yeni özelliğin, Google Translate ile çalıştığını da belirtelim.



    Bu alanda, uzun süredir AllTrans gibi (üst resimdeki) kendi UI çeviri özelliklerini sunan üçüncü taraf uygulamaların var olduğunu da belirtmek gerekir. Google, Android işletim sisteminin yeni sürümünü Mayıs 2021'de resmi olarak tanıtacak.




    Kaynak:https://www.xda-developers.com/android-12-app-ui-translation/







  • Youtube videolarınıda otomatik çeviriyor. Saçma sapan video başlıkları görüyorum hep. Kapatma ayarıda koymamışlar. Gelmesin böyle bi özellik. Alternatif sunmayıp tek bir şey dayatmalarını sevmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke böyle bir özellik oyunlara da gelse. Dil desteği vermedikleri oyunların bari açık kaynak koduna izin vererek otomatik kullanıcının dilinde çeviriye izin veren bir Steam eklentisi ne güzel olurdu. Destek vermiyorsunuz köstek olmayın bari. Dünyada dilleri değerli oyuncular sadece 10 zengin ülke vatandaşına özel dil desteği sunulması ayrımcılık ve ırkçılık değil de nedir. Üstelik bu ülkeler gelişmiş ve okumuş İngilizce bildikleri apaçık ortada olan ülkelerin oyuncuları.

  • monacomen kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki koca oyunu çevirmek kolay bir iş, hiç masrafsız beş dakikada yapabilecekleri şey ama yapmıyorlar. Adam dile harcadığı parayı o pazardan katbekat çıkartamayacaksa yapmaz tabi o yatırımı.

  • Ya iyi hoşta... Apple gibi özellikler her cihaza gelmiyor ki. Firma Android 12 verirse gelecek vermezse gelmeyecek. Bir sonraki telefonum kesinlikle Apple olacak...

  • Pizza Steve kullanıcısına yanıt
    Youtube videolarının başlıklarını videoyu yükleyen kişi istediği dilde sınırsız bir şekilde değiştirebiliyor.Yani youtube bunu yapmıyor videoyu yükleyen yapıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mutercim

    Hocam öyle bir anlatıyorsunuz ki sanki koca oyunu çevirmek kolay bir iş, hiç masrafsız beş dakikada yapabilecekleri şey ama yapmıyorlar. Adam dile harcadığı parayı o pazardan katbekat çıkartamayacaksa yapmaz tabi o yatırımı.

    Yapmayın dile harcadığı para diyorsunuz. Bir oyunun küçüğü büyüğü fark etmez neredeyse hemen hepsine dünyanın ilk 10 zengin ve kültürlü İngilizce bilen ülke olmalarına rağmen dil desteği sunuluyor. Peki dünyanın diğer oyun oynayan ülkeleri neden görmezden gelinip bir de bunu kolaylaştıracak yöntem verilmiyor. Bir uyduruk puzzle oyununa bile dil desteği sunmak çok mu zordur. 20+15 Liralık ve bir oyundan bile az satan bir roman çevrilirken milyonlarca satan ve fiyatı 300+800 liralık oyunlar çevrilemiyor mu yani? Çevirmenlerin çok para aldığını mı sanıyorsunuz siz çoğu açlıktan boş durmaktan film çevirisi yapıyorlar bedavadan. Bu yöntem oyun yapımcılarının ayıbıdır nokta net.





  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt

    Onu biliyorum ama bize bir ayar sunmuyor youtube.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Clusive kullanıcısına yanıt
    İphone 10k verip 5 sene kullanacağına, 3300 ver 5 senede 3 kere fiyat performans telefonu al her daim en güncel androidi kullanırsın. Ayrıca bir süre sonra performans olarak da iphone dan iyi bir deneyim elde edersin. Ek olarak telefona yatırım gibi bakmazsın. Kırılsa bozulsa iphone'a üzüldüğünüz kadar üzmez.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.