Şimdi Ara

Xiaomi Mi11 serisi ve Redmi note 10 serisi alanlar, geçmiş olsun imei repair olmuyor artık..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.187
Cevap
48
Favori
459.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Bildiğimiz gibi son bir kaç yıldır çıkan xioami cihazların sadece sim2 imei repair yapılırdı, sim1 de ki şifreleme yüzünden olmuyordu. 2021 itibari ile çıkan cihazlara her iki sim'e de RSA dediğimiz çok yüksek güvenlikli şifreleme koymuş, bunun kırılması çok ama çok zor hatta zordan da öte sistemdir. Donanım olarak belki deneyen çıkacak ama onunda elinde devre şeması lazım ve cihazı tamamen brick etme olayı var, kimsede bu riski almayacaktır. Kısacası artık ülkemizde kayıtsız xiaomi dönemi bitti gibi birşey, alanlarda 8 ay kullanıp sonrasında geçici kayıt yapıp yılbaşında tekrar kullanacaklar.. Şimdi bana yakında çıkar görürsün diyenler olacak ama 3 yıldır sim 1 kıramayan yazılımcılar RSA şifrelemeyi asla kıramaz

    Edit: Redmi Note 10s mediatek işlemcili olduğundan kayıt oluyor, sanırım mtk işlemcide yazılımsal rsa koruması yok ama yakında bir güncelleme ile ona da koyarlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türbülans Havayolları A.Ş -- 8 Haziran 2021; 17:13:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Katılıyorum. Bu imei olayı Xiaominin Türkiye'deki satışlarını azaltacaktır. Son 3 telefonum Xiaomi idi. Hanımın ve kızın telefonları Xiaomi. Hepsi yurtdışı cihazdı ve almamızın sebebi fiyatlarının uygun olmasıydı. Samsungla aynı fiyat olduktan sonra niye Xiaomi alayım ki?


    Samsung Galaxy a52 SD 720 8/128 OIS 3999TL: https://www.n11.com/urun/samsung-galaxy-a52-128-gb8-gb-samsung-turkiye-garantili-1926237?magaza=sekateknoloji&renk=siyah&utm_source=comp_akakce&utm_medium=cpc&utm_campaign=akakce_genel

    Redmi Note 9 Pro SD 720 6/128 3749TL: https://www.hepsiburada.com/xiaomi-redmi-note-9-pro-128-gb-xiaomi-turkiye-garantili-p-HBV00000TOMR2?magaza=Hepsiburada&utm_source=pc&utm_medium=akakce&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.46


    Xiaomi sayfası benim için kapanır.

    Burada imei atılıyor vs. diye hikaye anlatan tiplere sakın prim vermeyin, çoğu elinde çöp durumda bu telefonlardan kalan sarı siteciler.


    benim babama da satmış birisi mi 11 abi birkaç haftaya çıkacak bunun imei atma yöntemi diye, dedim baba yok öyle bir şey. İlk bir iki hafta inanmadı, telefoncuya götürdü o da aynı şeyi söyleyince gitti satan adamın yakasına yapıştı zorla geri aldırttı telefonu.


    şu an konuyu okuyan ve bu xiaomi modellerinden almayı planlayan varsa kesinlikle türkiye kayıtlı alsınlar, yurt dışı alırsanız telefonlar elinizde patlar haberiniz olsun.


    edit: Bir de imei klon tespit edilecek artık diye ortalığı karıştırmaya çalışan süper zekalara çok gülüyorum. Ulan 10 senedir aynı muhabbet, bir bitmediniz.

    Firma için cihazın nerede satıldığı farkeder mi? Sonuçta telefon 'kaçak' da olsa satılmış olmuyor mu? Burada fiyat farkı devletin cebine gidiyor, firmaların değil. Aklıma Türkiye'de daha fazla kar marjı ile satılmasından başka bir şey gelmiyor. Belki durum Xiaomi için daha kötü olacak, kaçak da olsa Xiaomi alacak adam imei tamirlenebilien başka markaya yönelecek.

    Vay be,ne kadar deli saçması yorumlar varhayır madem bilmiyorsun ne diye sallarsınız anlamadım ki..dünya da xiaomi,oppo ve oneplusun da başka işi kalmamış Türkiye de imei yasaklama işinin peşine düşmüşler ve korkudan burda fabrika açmışlar..işte bu kafalar bitirdi zaten ülkeyidünya da özgürlük var,1000 liralık cihazı 3 bine dayayan başka ülke yok ki,adamlar dünya da imei işiyle uğraşsın..imei işi sadece bize mahsus..bir de Azeri de var sanırım..ancak orda kayıt işi zaten ucuz..o markaların gelip burda fabrika açmasının temel nedeni,aldıkları teşvik ve bizde ki ucuz iş gücüyle Avrupa operasyonlarını burdan yönetmektir,çünkü artık Çin de iş gücü pahalandı..ayrıca zaten takip ediyorsanız üretim işi de hikaye,1-2 tane giriş seviyesi model üretmeyle fabrika olunmuyor..Bizde devletten yata yata çift maaş alan ve milletin hayrına bir iş yaptığı pek görülmemiş Btk gibi bir kurumun,burda imei işi için markalarla görüştüğü,baskı yaptığı duyumları doğrudur..çünkü başka işleri yoktur..ancak bu orta ve uzun vadede markalara zarar olarak yansıyacaktır,ki Xiaomi de bu durum çoktan belli oldu bile..Rsa yıllardır varolan bir sistemdi zaten sim 1 de..ve bu yöntemi kimse uğraşmadı belki diye yazanlar olmuş..uğraşmadı olur mu, eski xiaomiler çift hat kayıt olurken, teke bu yüzden düştü zaten ,uğraştılar ancak bir çözüm bulamadılar..şimdi anakarta müdahaleyle çözüm bulduk diyenler kendileri bile inanmıyor aslında buna..şurda kaç kişi,kesin olsa dahi (ki yok öyle bişey)sıfır telefonun anakartına müdahale ettirir yahu,biraz gerçekçi olun..Bu ülke de hiçbir güç bana yurtdışı fiyatı 2000 lira olan bir telefonu 3-4 bine aldıramaz,almam..almadığım için de redmi 5 plus kullanıyorum hala..peki BTK zoruyla yarın bu imei işi komple biterse nolur,olacağı tek şey, piyasa durur..dümdüz olur o zaman da BTK naptığını görür,yine de görmezse kimse de koşa koşa gidip sözde yerli markaları almaz yine de,merak etmesinler..Paranın olmadığı bir piyasa da yabancı yatırımcı ne kadar durur, bunları da düşünmek lazım tabi..
    Devir ağır ekonomi devri..dolar 8.7 lira olmuş,herkes bütçesini ve yapacağı harcamalarını iki üç kez düşünmeli,asgari ücretli ise defalarca düşünmeli..çünkü bugün ülkede telefon almak bile lüks oldu,3 bin liralık telefona bile,asgari ücretli 1 ay çalışacak hale bakın..ben keyfimden mi 3-4 yıldır redmi 5 plus kullanıyorum..telefon sürekli hafıza sorunu veriyor ,kaldırmıyor, sürekli uygulama silip yenisini yüklüyorum..ama bugün 3 bine alacağım telefon da elimdekinden daha kötü bunun farkındayım,zengin fakir bugün herkesin elindeki telefonda internet var artık..yani ben teknoloji cahiliyim bilmiyorum diye birşey yok,herşeyi öğrenebiliyorsun,öğrenemeyen yaşlı kesim bile, telefon alırken çocukları ya da torunlarına aldırıyorlar..ayrıca ülkede o bahsettiğin 3 bine peşin alamayan kitlenin aynı cihazı taksitle 3 bine alması da ayrı bir ironi..tamam paran yoktur peşin alamazsın anlarım,ama peşin alamadığın cihazı 3 bine taksitle almanın mantıklı bi izanı yoktur..taksit insanlarda ters psikoloji oluşturuyor..güya telefona taksit yasağı getirdiler ama milleti mağazada bankanın kucağına oturtmak serbest,taksit için daha da içeri giriyorlar bu sefer..ekmek gibi gidiyor dediğin modelleri alanlar da dümdüz gidiyor sayfalarda bu arada:)
  • Yılbaşında tekrar kullanımamı açılıyor. Orayı anlamadım.
    Şimdi diyelim sim1 8 ay kullandık sonra sim2 yılbaşına kadar kullandık. Hiç kayıt yaptırmadık. Yılbaşında tekrar sim1 kullanabiliyormuyuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CXath1 C kullanıcısına yanıt
    İmei işini çok zorlaştırdı xiaomi, tek sim 4 ay hakkı var eğer tek sim kullanırsan 1.hat kapandığında 2.hatta takarsın 4 ay da öyle kullanıraın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar. Tam da redmi note 10'u almayı düşünürken kötü oldu bu haber. Şimdi buradan hem 1000 lira fazla verip hem de 4 gb ram'lisini alabileceğiz. Oneplus almaya paramız yetmiyor xiaomi alalım dedik, o da yalan oldu :(.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exfat -- 17 Nisan 2021; 23:20:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu yeni redmi serilerindeki hep sensör sorunu yüzünden yeni telefon alamıyoz ki zaten  

  • Exfat E kullanıcısına yanıt
    Mi 11 çıkalı neredeyse 4 ay oldu halen bir gelişme kaydedilemedi, eskiden çıktıktan en geç 2 ay içinde halledilirdi. Ben de anneme düşünüyordum ama kalsın şimdilik eğer 3-4 ay içinde çözülürse çözülür, çözülmez ise daha olmaz, miui formunda rsa'yı donanımsal olarak bay-pass etmişler yani devre dışı bu defa şebeke sürekli gidip gelmiş. Son çare belki samsung exynox işlemcide yapılan şebeke patch'li imei onda da güncelleme almaz sıfırlarsan veya rom yüklersen şebeke gelmez tekrar yaptırmak zorunda kalırsın ama buda sağlıklı olmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • .Eray. kullanıcısına yanıt
    Benim aldığım mi note 10 lite de bu sorun varken, babama aldığım cihazda çıkmamıştı adam çatır çatır sorunsuz kullanıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Poco X3 proyu da ekleyin o listeye..ayrıca RSA kırılması mümkün değil.. dediğiniz gibi cihazın devre şemasına ulaşsa bile, cihazın içi açılarak işlem yapılması gerekiyor ki bu da hiç mantıklı ve sürdürülebilir değil..benim için Xiaomi tek hat kayıta geçtiğinden beri bitmişti zaten ,kısaca bir devrin sonu diyebiliriz..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • righteous@ kullanıcısına yanıt
    Türkiye de üretim başlayınca onlarda böyle bişey yaptılar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt
    Burda 2 tane giriş seviyesi model üretimi olamaz bunun sebebi..asıl sebebi,Xiaomi'nin bu ülke de, kaçağı ,resmisinden daha fazla satılıyor bu olabilir ama..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • righteous@ kullanıcısına yanıt
    Evet onu diyorum, evofone durumu bildirdi onlarda zaten dünya da sadece bizim uğraştığımız birşeye engel koydu..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Poco X3 alıp geçtim. Ona atılıyor önce çıktığı için. Bir gelişme olmazsa IMEi atılan infinix gibi markalar ön plana çıkar işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu5tafa -- 18 Nisan 2021; 13:29:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Türbülans Havayolları A.Ş

    Evet onu diyorum, evofone durumu bildirdi onlarda zaten dünya da sadece bizim uğraştığımız birşeye engel koydu..

    Çünkü dünya bu telleri 400-500 birime alırken biz orta segmenti bile 3-4 Bin birime alıyoruz. Redmi 9c gibi çöp bir cihaza bile 1800 TL isteniyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki mediatek işlemcili modeller için de mi durum aynı?

  • Bu sıkıntı mi 11 / lite, note 10/pro ve x3 pro haricinde hangi xiaomilerde var bilen var mı?

  • eeosman E kullanıcısına yanıt
    Mtk işlemcilerde her marka ve model değişmiyor, şuan imei en basit sorunsuz olan oneplus

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mtolgae kullanıcısına yanıt
    Bu sorun 2021 itibari ile çıkan mi 11 serisi, redmi note 10 serisi ve poco x3 pro da var. Normal poco x3 de yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evofone’a ya damat, ya da etkili akp li ortak olmuş

    Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt
    Bu sene ve bundan sonra çıkacak olan bütün xiaomi ve alt markası telefonlarda olucak. Konu çok ciddi alındı. Türkiyede satış yapamıyor diye sırf neden olduğunu öğrenmek için adamlar çinden ekip yollamışlar. Zaten onlar keşfetmiş, böyle bir tedbir almışlar.
  • Firma için cihazın nerede satıldığı farkeder mi? Sonuçta telefon 'kaçak' da olsa satılmış olmuyor mu? Burada fiyat farkı devletin cebine gidiyor, firmaların değil. Aklıma Türkiye'de daha fazla kar marjı ile satılmasından başka bir şey gelmiyor. Belki durum Xiaomi için daha kötü olacak, kaçak da olsa Xiaomi alacak adam imei tamirlenebilien başka markaya yönelecek.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.