Şimdi Ara

Dine Saldır ki Dindarlık Artsın. Batı'nın Taktikleri. (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
3.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  •  

  • Kendisi de söylemiş zaten "Devlete herhangi bir ideoloji dayatmaya çalışmanın sonu felakettir." diye.


    Bir zamanlar "Ben Kürtüm" diyene "Kürt diye bir şey yok" diye karşılık veren kafaların ortaya çıkmasına sebep olan hangi ideolojiydi acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nötron yozluğu -- 23 Nisan 2021; 7:28:43 >
  • şimdi "batı, osmanlının yıkılışına ön ayak olmakla çok kötü bir şey yaptığının farkına vardı. bu durum sadece islam aleminde değil, diğer ibrahimi dinlerde de bir zayıflamaya yol açtı. kendi ülkeleri de dahil olmak üzere; her tarafta savaşların olmasına, hem islam aleminde hem de ehli kitap aleminde büyük parçalanmalara sebep oldu. tekrardan gerisin geriye bir hareket ile önce kendilerini ab adı altında olması gereken bir birlikteliğe alıp sonra da islam aleminde de birlik ve beraberliğin oluşabilmesine yönelik bu saldırıları düzenleyerek, yardımda bulundular" mı demek istiyorsun yoksa tam tersine zarar verdiler mi demek istedin?


    dindarlaştırma projesi yapmak isteyenlerin önce kendilerinin dindar olması gerekir. kendi dinlerini kabul ettirmeye yönelik misyonerlik faaliyetlerinden ziyade, an itibariyle kiliselerin durumuna bakıp, kendi dini inançlarına olan iç saldırıları görmeleri ve buna yönelik tedbirler almaları, ama gerçek ama iftira olarak düşünülebilecek olan kilise ve yönetimlerine yapılan taciz, karalama gibi vakaları iyi etüd edip, gidişatın nereye doğru olduğunu anlamaları gerekiyor. onların durumu, dimyata pirince gderken evdeki bulgurdan olmak gibi bir şey. bir projeleri var ise bozgunculuk üzerine. onların projesi bozgunluk üzerine. keza islam aleminde bir kargaşa, kan, göz yaşı.. say sayabildiğin kadar her türlü olumsuzluk var. acı olan gerçek ise yukarıda bir üyenin yazdıklarıdır ki bende bloklu. (yengeç.. ) başkalarının ne yaptığı evet önemlidir. ama esas önemli olan, senin yaptıkların ve yapacaklarındır. gençler için bu sözün yaşam felsefesi olması gerekir. kolay bir şey yok evet. bunu yazması da çok kolay oldu ama gerçek bu.




    bir iki konuya da laf atmadan geçmeyim.


    • “So long as there is this book there will be no peace in the world” bu sözü ilgili şahıs söylemiştir ve mana olarak da aynı kapıya çıkıyor. birisi itiraz ettiği için bu not olarak verelim.


    • ikinci olarak, "Eğer bi yerde Barış varsa, Taraflardan birinin, diğerinden daha büyük bir silahı var demektir!" sözüne hitaben: buradaki silah, bir nükleer güç olarak algılanırsa eğer bu yanlış bir algılama olur. nükleer güç sadece insanlara değil, doğaya ve akabinde er ya da geç bu gücü kullanana da zarar verir. ha bunun haricinde diğer hafif silahlar, sayıca üstünlük, mevcut diğer ülkelerin desteğine sahip olmak, vb lehte olabilecek her türlü avantaj üstünlük getirir ve barışa da zorlar. bu bir yenilgi olarak algılanırsa yine yanlış algı olur. zaman içerisinde aleyhte olan bir barış sürecinin yansımaları, şartları tam tersine çevirebilir. bu da ancak akıl ile olur. kısaca o büyük silaha kim güvenirse, bilsin ki bir gün geri teper. (geçmiş tarihte örnek anlaşma var.)


    • son olarak biri evrim var demiş. papa da evrim var dedi. inanç ve iman söz konusu olduğu için tartışma konusu yapmaya gerek yok. evrimi bilimsel görüp, yaratılış gerçeğini anlayamayan ve anlamak istemeyen kesime ben de şunu ifade edeyim tekrardan: evrimde bir süreç vardır. yaratılış gerçeğinde ise süreç, yani zaman yoktur. kime göre? yaratan varlığa göre tabiki. sadece ol diyor. hemen aklından ne geçiriyorsan gözünün önünde bir anda gerçekleşeceğini düşüneceksin. eksiksiz her şeye erişimi ve yetkisi var! müdahale eder, etmez O'nun insiyatifinde. yaşamı boyunca araştırma imkanına sahip olan ve araştırması yapması da gereken bir insan kendisini yaratmış olan kudretli bir varlığı sürekli düşünmezse, zamana bağımlı kılarsa vb.. çıkmaz bir döngü içerisine girerse, düşünmekle de işin içinden çıkamaz. başlangıcı, bu kadar şeyin nasıl meydana gelmiş olabileceğini sorgulamaya devam ederken de bir sonuca ulaşamaz. en değerli varlık insan. insanın kendi doğumundan ölümüne kadar geçen süre içerisindeki durumunu evrim olarak algılaması yanlış bir tavırdır. dünyanın güzellikleri, nefis, sahip olduğu cüzi iradesi, yaşam süreci içerisinde sahip olduğu güçlü imkanlar da insana aslında bir dezavantaj olabilmektedir. farkındaysan bir farkındalık olduğunu hisseder, en kötü araştırmaya devam edersin. farkındalık yoksa, adeta hipnotize edilmiş gibi yaşar ve ölürsün. (unutmadan, bilindik üzere tevrat'da, kuran'da belirtildiğini bildiğimiz, "dünyanın ve evrenin yaratılışına - bitirilişine ait süreleri" aklına getirecek olanlar için: bu ayetler, insana kendisinin ne kadar aciz bir varlık olduğunu göstermekle birlikte, yaratan için ise bu işin ne kadar kolay olduğunu anlayabilmemiz ve düşünmemiz içindir diyebiliriz.)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.