Şimdi Ara

ANKARA'da olayyy Kadın polis: 'terör suçu işliyorsun' videoyu sil !!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
2
Favori
11.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
121 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Düşbaz kullanıcısına yanıt

    Hani konudan bir haberken bir de kalkıp başkasına cahil diyerek çok komik duruma düşmüşsün. Özel hayat nedir, neleri kapsar, hepsi yazıyor. https://barandogan.av.tr/blog/ceza-hukuku/ozel-hayatin-gizliligini-ihlal-sucu.html


    Neyse özetle kadının yaptığı gayet yasal. Hele polisin affettiği gibi gibi terör suçu ile yakından uzaktan alakası yok. Polis ya çok bilgisiz ya da art niyetli. Kadın bu görüntüler ile şikayette bulunsa polisin normal hukukun işlediği bir ülkede ciddi ceza yemesi gerekir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spider_hip

    Hani konudan bir haberken bir de kalkıp başkasına cahil diyerek çok komik duruma düşmüşsün. Özel hayat nedir, neleri kapsar, hepsi yazıyor. https://barandogan.av.tr/blog/ceza-hukuku/ozel-hayatin-gizliligini-ihlal-sucu.html


    Neyse özetle kadının yaptığı gayet yasal. Hele polisin affettiği gibi gibi terör suçu ile yakından uzaktan alakası yok. Polis ya çok bilgisiz ya da art niyetli. Kadın bu görüntüler ile şikayette bulunsa polisin normal hukukun işlediği bir ülkede ciddi ceza yemesi gerekir.

    Tekrar söylüyorum RIZASI yoksa şikayetçi olur cezada alır.





  • Regl dönemlerinde kadın polisler görev yapmamalı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: venge

    Çeken kişinin yaptığı suç mu değil mi tam bilmiyorum,ama polisin hal ve hareketleri güldürdü beni. Sen kimsin diyor, alt tarafı trafik polisisin,yani devlet memuru, karşıdaki de devletin vatandaşı. Eğer ortada bir suç varsa yasalara uyarak görevini yerine getirirsin. Ama bu şekilde bir havalar, ben polisim sizden üstünüm, her şeyi de yaparım,söylerim tavırları hiç hoş olmuyor. Polis de vatandaş da birbirine saygılı olmalı. Gerçi toplumda her birey birbirine karşı saygılı olmalı,ama maalesef öyle bir toplum yapısına şuan çok uzaktayız. İyi bir eğitim olmayınca böyle oluyor işte.

    +1.000.000.000

  • Polis kadın da çeken kadın kadar haksız bence. Çeken kadın sanki üniversite mezunuymuş gibi yapıp, kendini gazeteci yerine koyuyor.

  • Meanwhile in Merseyside


  • Bayan memur arkadaş belli yeni memur, heyecanlanıp kaptırmış kendini biraz, hoş yanındaki de pek engel olmamış. Tabi öncesinde ne oldu oda belli değil, gerçi yine de yanlış davranışı.


    Video çekme olayına gelirsek, öncesinde benzer bir durumda terör soruşturması açılmıştı, bayan memur arkadaş o an ki heyecan ve çaylaklıkla onu aklına getirmiş.


    Yani aslında videoya çekmekte pek problem görmüyorum, asıl sıkıntı olan, kolluk güçlerini görevleri başında videoya çekerken, olayların manipüle edilerek, medyaya daha farklı biçimde yansıtılması.


    Malumunuz, polisin kanunlarca %100 haklı şekilde müdehalede bulunduğu durumlarda bile, çekilen videolar başından sonundan kesilerek medyaya servis edilip ağır bir şekilde linç ettirilmektedir memur arkadaşlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Düşbaz

    Hayatımda gördüğüm en cahil insandan daha cahilsin. OKU !


    Özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun basit şeklinin cezası TCK md. 134/1'de ilk cümlede 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası olarak düzenlenmiştir. ... Özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun nitelikli şekli, yani ses veya görüntülerin ifşa edilmesi suçunun cezası 2 yıldan 5 yıla kadar hapistir.



    Alıntıları Göster

    Saçmalığa bakarmısın 🤦‍♂️ Özel hayatın gizliliğinden ne anlıyorsun mesela?

    Senin mantığınla yola çıkalım;

    - Araç içi kamerası olup kayıt yapan tüm araçlar şikayet edilince ceza alacak öyle mi?

    - Motorcuların kaskında yer alan kayıt kamerasında normal vatandaşlar kadraja girdi diye şikayetçi olunca yine ceza alacak öylemi?

    - Yada iş yerleri güvenlik kamerasıyla kadraja giren insanlara baktı diye, o kişiler şikayet edince firma ceza alacak öyle mi?

    - Yada dışarda resim çektiren çiftler kadraja diğer insanlar girdi diye şikayet edince ceza alacak öyle mi?

    - Yada ona bakarsan mobese kamerasında vatandaşları izleyen memurlarda suç işliyor 😀

    Birde millete cahil demişsin. Cahillikte nirvana yaşamışsın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sen böyle yaparsan; "Benim vergimle maaş alıyorsun" cular ne yapmaz ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halisünasyon H kullanıcısına yanıt

    Arkadaşın cahil demesi hoş olmamış, fakat senin verdiğin örneklerde biraz uçuk olmuş :D


    -Araç içi kamerası kayıt yapabilir. Bu kayıt herhangi bir suç ve kaza durumunda, kendi güvenliğini korumak amacıyla kullanılabilir. Hiç Google Maps kullandın mı bilmiyorum, eğer girip bakarsan, araç ve insan yüzlerinin flulandığını görürsün.

    -Motorcuların kaskında yer alan kayıt kemarasıda aynı durum ki genelde bunu çekip yayınlayan arkadaşlar mümkün mertebe ifşa etmemeye çalışır youtubeye yüklemesine rağmen. ( Düşünsene ortada bir taciz durumu var, motorcu arkadaş kask kamerasıyla çekim yaparken seni hedef gösterip bu kişi taciz de bulundu dese, bu video internet düşüp viral olsa, hoş olmaz demi? )

    -İş yerleri konusunda yanlış bilmiyorsam, borçlar kanununda, kayıtların belirli bir sınır ile, kişilerin ve iş yerinin güvenliğini korumak amacıyla tutulmasında bir sakınca yok.

    -Zaten yasada belirtilmiş, bir kereye özgü çekilirse bunda bir problem yok, fakat rızaları olmadan, kişileri rahatsız edecek boyutta çekim yapılması suç olur.

    -Birçok insanın bilmeden yaptığı, 2 kişi arasındaki özel yazışmaların, 3. kişilerle rıza olmaksızın paylaşılmasıda özel hayatın gizliliği suçunu oluşturur(herhangi bir suç unsuru içermiyorsa)

    -Normalde mobeseden milleti izlemek suç olur tabiki. Fakat bunu yapan görevli memurlar, belirli yasa ve mevzuatlar çerçevesinde yaptığı için suç olmaz. Tıpkı gerekli hallerde evinin, iş yerinin aranması, banka hesaplarının kontrol/takip edilmesi gibi.


    Dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım :)





  • 24 saat esasıyla nöbet tutuyor malum tayfa forumda hocam. İnanılır gibi değil, hep benzer başlıkların altında. Körler sağırlar birbirini ağırlar minvalinde bir ortam söz konusu.

  • Düşbaz kullanıcısına yanıt

    uzun uzun yazmak istemedim tekrar hatirlamak istemedim ama yazayim



    2016 parkta kopegimi gezdiriyordum parkta sokak kopekleri vardi bir adam cin aslani ile gelip uzerlerine suruyordu kamerayi acinca hemen kaciyordu bi gun 5-10 saniyelik video kayit edebildim telefonumdan gizli degil herkesin ortasinda sonra o parkta besleme yapan insanlara gonderdim adam kizmislar sanirsam 2 hafta sonra ayni yerde adam tarafindan darp edildim gizli goruntulerini cektigim icin ben hicbir karsilik vermedim durumu mahkemeye tasimak seni oldururum ve bir kufur etmisti hatirlamiyorum ne kufuru oldugunu sozlerinize dikkat edin demistim tekrar ustume yurumustu polisi aradim polis geldi 1 tane karakol yakindi yuruyerek gelmis anlattik bir kopek icin kavga edilirmi diye gitti annemi cagirdim 17 yasindayim o donem annem polis cagirdi zorla sikayetci olduk polis konuyu uzattikca uzatti orda karakoldayiz adamlara video yu gosteriyorum bana siber suclardan suc isliyorsun dediler hicbiri videoyu izlemedi bile kafalarini cevirdiler bana resmen sirt cevirdiler ben 18 yas alti oldugum icin sikayetim alinmadi annem zorla verdi darp raporu almam gerekiyordu arabayla gidin rapor alin dediler arabamiz yok dedik offleye poffleye hastaneye goturduler beni raporu aldik adana cukurova fatih karakolu adamda sanirsam ben den sikayetci olmustu ozel goruntuler cektigim adi altinda


    actigimiz sikayet reddedildi itarez ettik kabul edildi olaydan 6-7 sonra mahkeme vardi ama ben bu olayi hatirlamak gormek veya o adami adliyede gormek istemiyordum ve gitmedim davaya sonra durusma ertelenmis acilan davaya gidilmek zorundaymisiz yoksa polisler mahkemeye gelip goturecekmis mahkeme gunu geldi gittik olayi anlattik tehtid ve hakareti reddetti videoyu hakime gosterdim 40 yasinda genc bir hakim videoda birsey olmadigina kanaat getirdi olay sahisada izlettirdi oda ikna oldu sonra sinirlendi hakim boyle sacma seyler icin mi mahkemeye geliyorsunuz diye sonuca gitti adama darptan ceza aldim hapis cezasi hatirlamiyorum 2016 da oldu olay 4yil mi 6 yil mi ne sonra pismanmis saygili kilik kiyafeti duzgun cart curt indirim geldi 2000 tl para cezasina carptirildi ben de oyle kaldim adamin 1 aylik maasina el konuldu belki de



    o gun bugundur polise veye turk hukuguna guvenmem polis gordum mu kacarim basima bela olacagini bildim icin keske karsilik verseydim darp edilirken diye surekli icim cizlar keske adam bulup dovdurseydim ben de diye icim yanar


    ha ben ozel goruntu cektigim diye yargilanmadim veya ceza almadim bu arada





  • Eğer basın çalışanı değilseniz görevini yapan polisin videosunu veya fotoğrafını çekmeniz suçtur.

  • Düşbaz kullanıcısına yanıt

    Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya calismayin.


    Once avukatlar tarafindan yazilanlari okuyun, ondan sonra yorum yaparsiniz.

  • Bu ne kardeşim liyakatsiz vasıfsız kişiler polis oluyor kabadayı mübarek in lan diyo az ciddiyet kardeşim. Polis olduğunun farkında değil !


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.