Şimdi Ara

Dünyanın en şanssız genç jenerasyonu şimdiki olsa gerek. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
4
Favori
6.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
182 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abart abart iyice abart.

    100 sene evvel insanlar yiyecek ekmeği düşünüyordu, 2 tane dünya savaşı geçti. Ondan evveli ise çok daha zor. Basit bir zatürreden öbür dünyayı boylayabilirdin 25-30 yaşında.

    şimdi dünya o zamana göre günlük güneşlik.

    Yarın zatürre olup geberecem mi diye düşünmüyorsun. En fazla playstation için neden bu kadar vergi alınıyor diye düşünüyorsun.


    Sonuç olarak klasik z kuşağı saçmalaması i̇şte.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu jenerasyon en şanslı jenerasyon. ancak tarih bilmeyen aksini söyler. türkiyede durum kötü ama avrupalı gençlerin tek düşündüğü yarın nerede partileyecekleri.

  • Avanguardia kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten savaş dönemleri her zaman en zor dönemdir, ister dünya savaşı olsun isterse. 2 ülke savaşı. Ama dediğiniz gibi dünya savaşı dönemi, sonrasında yaşanan ekonomik krizler, gerçekten çok zor dönemler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zorluk görmemiş insan şımarıklığıdır... 2 gün kontör yükleyemeyip internetten uzak kaldığı için çok acılar çekiyorlardır... Tam da bu arkadaşları anlatan bir hadiseye daha yakın zamanda tanık oldum, yan masada az biraz sonradan görme bir grup konuşuyorlardı, 25-30 yaşlarında olan Kadın; çocukken anne babasının 2 gün için bir yere gitmeleri gerektiğini ve kendisini de babaannesine bıraktıklarını, oyuncak olmadığını, tam iki gün çoraplarla oynamak zorunda kaldığını ve bu travmayı hiç atlatamadığını anlatıyordu...

  • Üzülmeyin. İlk seçimde chp iktidarı geliyor. Çok şanslı genç olacaksınız. Ülke şahlanacak.

  • Hangi zaman diliminde hangi cinsiyette hangi yer ve mekanda doğacağımıza karar veremiyoruz. Piyangodan bu çıktı demekten başka çare yok.


    M.Ö. 100 de Roma'da köle bir kadın olarak doğabilirdik.

    1940 yılında Almanya' da Yahudi bir ailenin çocuğu olarak Dünya'ya gelebilirdik.

    Şimdiki zamanda Amerika'da zengin bir ailenin çocuğu olarak ta Dünya' ya gelebilirdik.

    2200 yılında Mars'ta bir kolonide Dünya'ya gözlerimizi açabilirdik.

    Sakat ya da özürlü doğabilirdik.

    Kat ve kat süper zekalı biri de olabilirdik.


    Bugüne kadar doğmuş tüm insanlardan birisi olabilirdik ama şimdiki bedenimize ait olarak geldik.


    Umutsuzluğun, çaresizliğin, imkansızlığın dibinde değiliz, en üstünde de değiliz. Bence evrensel düşünüp çok ta şikayet etmemek lazım. Bu Dünya' da yaşanılan hiçbir şey elimizde olan şeyler değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetkep -- 19 Nisan 2021; 16:50:28 >
  • Yeni nesilinde en zorlugu ben cektim hersey toplumun sucu benim hicbir sorumlulugum yok tiplemesinden gina geldi.


    Sag sol olaylarinda olenler, Savas donemi savasan 20 yasini goremeden olen gencler, tarih boyunca teknolojik ve insan haklarinin gelismemesi acisindan insanlarin cektigi zorluklardan bahsetmiyorum bile.


    Ama yok en zoru bu 2000 dogumlu arkadaslarmis. Simartilip aslan oglum diyip sokaga salmislar mucadele gucunuz 0.


    Sikayet etmek rahatlatiyorsa buyrun edin isini bilen isi goturuyor bu hayatta. Hayir ben dahil bircok kisi babadan sansli ya da zengin degil.

  • Sen yokluk görmemişsin kardeşim, ben bi tetris alacagim diye haftalarca para biriktirmiştim, şimdi herşey elinizin altında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence de yaa :// gençliğimiz bitiyor dört duvar arasında

  • Elbette bir sanssizlik oldugu asikar, cok büyük oldugu asikar, Türkiye tarihinin en sanssiz dönemi oldugu da tartisilabilir ancak dünyanin en sanssiz genc jenerasyonu tabiri bence biraz fazla. Dünyada ne ülkelerin nice genclerin neler neler yasiyor. Kötü örnek örnek teskil etmemeli kesinlikle ve kötülere bakip asla kötülerle kiyaslama yapip onun rehaveti ile davranilmamali, nasil daha iyi hale getirilebilir buna kafa yorulmali fakat bize bakip özenen nice ülkelerde nice gencler var bundan da kimsenin kuskusu olmasin.

  • İlk okuyuşta hak vermemek imkansız ancak bana göre bu tamamen göreceli. Şu an orta yaş seviyesini üzerinde olan insanların gençliğini yaşadığı dönemin sizin açınızdan daha konforlu ve şanslı olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Öncelikle ben de aynı yaş grubunda bir ebeveyn olarak hala 80'lerin sonu ve 90'ları mumla arıyorum. İnanılmaz güzel zamanlardı ama bu şu anlama gelmiyor, konfor, bolluk, ferahlık, sorunsuz bir yaşam vb. Hayat her zaman zordu ama çabalamak için gerekli motivasyonu sağlayacak ümit vardı. Ancak bu ümit, genelde içinde bulunan çaresizliğin seni sürüklediği çıkmaz sokağa mahkum olma kaygısı ve başka bir çözümün olmadığı gerçeğini kabul etmekten kaynaklanıyordu.


    Hayat şu anda da sizler ve bizler için kolay değil ve daha iyi de olmayacak. Daha iyi kavramı da göreceli aslında. Bunların tamamı hayattan beklentilerimiz ve bu beklentilere ulaşmak için yaptıklarımızla ilintili. Bu asla bu sistemin kölesi ol, önüne sunulanı kabul et ve durmaksızın çalışıp çok para kazanmak anlamına gelmiyor. Önemli olan insanın kendisini neyin mutlu edeceğini keşfetmesi ve buna ulaşmak için dürüstçe ve bahaneler üretmeden çaba sarf etmesiyle ilgili.


    Hayat; dönemlere, koşullara, şansa ve olumsuzluklara sırtını dayayan düşüncelerle donanıp ilerlemeye çalışmadan olduğun yerde sayarak geçirmek için çok kısa... Kalkıp kimseye çok çalışın hedeflerinize ulaşmak için köle olun vs demiyorum ve asla demem de. Gördüğüm kadarıyla şu anki neslin en önemli eksikliğini yaşadığı şey, özgün bir hayalinin olmaması. Sorgulayıcı bir bakış açısına sahip olmak, sana sunulan her koşulu, bilgiyi ve durumu kanıksamak ve kabul etmek bir süre sonra bu olumsuz düşüncelerin temelini oluşturuyor. Sonrasında doğal olarak insanlar sürekli şikayet eden bir profil haline dönüşüyorlar.


    Sormak istiyorum, haklı olarak yaşanan dönemden şikayet eden arkadaşlarımın hayalleri nelerdir? Mesela, neye sahip olmak, ulaşmak ve yaşamak isterler? Mutlu olmak gibi bir hedefleri varsa nasıl mutlu olabilirler?

  • por favor kullanıcısına yanıt

    Aynen bu gençlik chp'yi tatmadan mevcut yönetimin kıymetini anlayamayacak o yüzden zorluk görmesi gerekiyor. yoksa akıllanmaz kimse

  • Haklısın tetris bile büyük mutluluktu ama nerede şimdiki gebçlik her şeye çok hızlı ulaştığı halde zırlayıp duruyor.

  • Bugün şöyle bir kısa video gördüm.

  • şu an bi ev bi araba almak o kadar zor ki.. tuzu kuru boomerlar anca konuşur yeni nesil şöyle böyle diye

  • Son nesil 90 lı nesildi ne yazık ki


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 50 sene önce cehape kuyruk yapıyordu

    100 sene önce doğalgaz yoktu odun yakıp su ısıtıyorduk

    1000 sene önce millet taşa tapıyordu

    Sittin sene önce öyle de böle öyle de böööleeee böle öyle şükret gardaşım şükret. Elindekine şükret


    Sen şükret ve uyu. Devam böyle.

  • 35 yaşındayım hayatımda otobüse toplu taşımaya binmedigim bir zamanı hiç hatirlamiyorum . Diyorum araba alayım eski jenerasyon eskiden araba yoktu diyor ne gerek var diyor , bisiklet isterdim kocaman oldun derlerdi , bilgisayar istedim bizim kitabimiz ,defterimiz yoktu dediler ,telefonlar neden pahalı diyorum ne yapacaksın diyorlar ,yigene çocuğa alayım ben kullanamadım onlar kullansın diyorum şimdi alamıyorum genç kardeslerim ABC x,y,z ne kuşağı olduğunuz değil sorgulmadigimiz ve sorgulmadiginiz için John,Hans,mike,miss and mr.brownlar ekmek almak gibi her şeye kolayca ulaşıyor biz ise ssdece izliyoruz sizde ona göre Tavrinizi koyun ki sonraki yarınlar en azından onlar mutlu olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi s..,tr git

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.