Şimdi Ara

Mustafa Varank, yerli koronavirüs aşısı için gönüllü oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi Bakanı bence...


    Mustafa Varank, yerli koronavirüs aşısı için gönüllü oluyor






    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK Kovid-19 Türkiye Platformu çatısı altında geliştirilen VLP aşısını gönüllü yaptıracak.



    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, koronavirüse karşı geliştirilen ve en yenilikçi aşı yöntemlerinden biri kabul edilen virüs benzeri parçacıklara dayalı (VLP) aşısı için gönüllü oluyor.


    YARIN MÜŞAHEDE ALTINA ALINACAK


    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK Koronavirüs Türkiye Platformu çatısı altında çalışmaları süren VLP temelli aşının insan denemelerinin Faz-1 aşamasına katılacak olan Varank, yarın sabah saatlerinde Ankara Onkoloji Hastanesi'nde müşahede altına alınacak.


    PAZAR GÜNÜ TABURCU EDİLECEK


    Hastanede EKG dahil klinik parametreleri takip edilecek olan Varank, kan testleri yapıldıktan sonra ilk doz aşıyı vurulacak. Aşının ardından da çeşitli tetkiklerden geçirilecek olan Varank, geceyi hastanede geçirdikten sonra pazar günü taburcu edilecek.


    VLP AŞISI, DERİ ALTINA YAPILACAK


    Türkiye'de uygulanmaya başlanan aşıların aksine VLP aşısı, subkutan enjeksiyonu yöntemiyle koldan kas içine değil, deri altına yapılacak. Varank, 21 gün sonra ikinci doz aşıyı alacak. Ankara Onkoloji Hastanesi Faz-1 Klinik Araştırma Merkezi'nde Varank gibi TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da gönüllü olarak aşılanacak.



    https://www.ensonhaber.com/saglik/mustafa-varank-yerli-koronavirus-asisi-icin-gonullu-oluyor








  • Bakınız: Türk tarihini bilmemek...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.