Şimdi Ara

Maddi durumu kötü olan insanlara nasıl ulaşabiliriz

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
3.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün ramazan dolayısıyla yardım kolisi dağıtmaya çıktım. Dağıtana kadar-pek bir şey de değil bir kaç koli- göbeğim çatladı.
    İnsan yardım yaparken bari gerçekten ihtiyaç sahibi birilerine ulaşmak istiyor. Gerçekten fakir olan insanlar gururlu oluyor el açmıyor kimseye. Belki de kuru ekmeğe muhtaç olan ama gururundan belli etmeyen kaç kişi vardır.
    Dernek, vakıf vb kurumlara zerre güvenim yok. Yardım olarak gönderilen kurban etlerinin birilerinin otellerinden çıktığını da gördü bu ülke. Kısacası siz bu tarz yardımları nasıl yapıyorsunuz? Tavsiyelere açığım.



  • Çevrenizdeki öğretmenlere sorun mutlaka ihtiyaç sahibi öğrencilerinden haberleri vardır .Birde nacizane önerim Bim de satılan bim kartları var istediğiniz kadar yükleyip( en fazla 500 TL birden çok kartta verilebilir) verebilirsiniz..... kişiler kendileri ihtiyaçları doğrultusunda istedikleri kadar alıp bir yıl içinde tüketiyorlar ayrıca tekel ürünleri yok ...bimde ne varsa alabiliyorlar ...koli dağıtırken biri beyim zaten fakir bir yıl boyunca bunları yiyor bizim boğazımızdan başka bir şey geçmeyecek mi demişti.... Mahsur yavaş ın belediyenin verdiği kartlarda en çok alınan şeyin çikolata olduğunu söylediğinde ailelerin çocuklarına sevindirmek adına nelerden vazgeçtiklerini düşündüğümde çocuk gibi ağlamıştım

  • bu bolumde herkes aç fakir ve sürünüyor  ama profiline bakarsan iphone 12, 2000 tl lik ekran kartı peşinde koşar :)))

    öğretmen bul derim o gerçek fakir öğrencileri aileleri bilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 16 Nisan 2021; 22:36:27 >
  • Üstteki arkadaşa bakmayın siz. Nerede yaşıyorsanız mahallenizde herkesi tanıyan birisine sorun. Yakınlarınıza sorun. Az çok tanıdığınız da vardır.
  • bence vakıflara yardım edebilirsiniz. darüşşafaka, tegv, çydd gibi.

    bu gibi kendini ispat etmiş vakıflara yapılan yardım, ülkenin eğitimine, ülkenin geleceğine, bir nevi ülkede gelecekte fakir insan kalmaması için yapılmış yardımdır.

    üniversitede öğrenciyken sürekli ücretsiz ders verirdim bu gibi vakıflarda, karar tabi sizindir.
  • Sosyal yardımlaşma vakfından ve muhtarlardan bilgi alabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum, sosyal yardımlaşma vakfından direkt değil de çalışan arkadaşlar var onlar daha net biliyor.

    Geçen yıl 26 koli dağıtmıştım, hepsinin de net ihtiyacı vardı. Bu sene maalesef gücüm yok, sadece 2 kişiye az bir miktar yardım edebildim, onların da net ihtiyacı vardı.
  • Bana yollayabilirsiniz ihtiyacım yok değil, sosyal yardımlaşmaya başvurmuştum ama saolsunlar yeterince ihtiyacım yokmuş aydınlandım sayelerinde heralde malum kesime gidiyordur yardımlarda zaten.

  • Gelir seviyesi düşük bir ilçeye gidin. Mahallelere bir bakın, evlerden sokaktakilerden belli olur az çok.

    Sonra oraya yakın muhtara, bakkala, sağlık ocağına, eczaneye, karakola falan sorabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 17 Nisan 2021; 0:0:4 >
  • asderty A kullanıcısına yanıt

    En sağlıklı yöntem, buralarda öyle insanlar oluyor ki benim ihtiyacım yok şu komşuma verelim diyenler bile çıkıyor, yaşadığim bir olaydır

  • samuray_x S kullanıcısına yanıt

    O arkadaş forumun lisanslı trolu zaten, forumda tanımayan kalmadı kendisini

  • quote:

    Orijinalden alıntı: soulstriper

    Sosyal yardımlaşma vakfından ve muhtarlardan bilgi alabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum, sosyal yardımlaşma vakfından direkt değil de çalışan arkadaşlar var onlar daha net biliyor.

    Geçen yıl 26 koli dağıtmıştım, hepsinin de net ihtiyacı vardı. Bu sene maalesef gücüm yok, sadece 2 kişiye az bir miktar yardım edebildim, onların da net ihtiyacı vardı.

    Yeri gelmişken hem size hem de konu sahibine sorayım...


    Minimum miktar ve çeşit ne olmalı, kolide olmazsa olmaz nedir; yağ, un, çorbalık, çay, şeker, tuz, makarna, zeytin, çocuklara kahvaltılık çikolata, lor peynir, yumurta, başka ne koymalı?


    instagram storilerinde whatsapp durumunda şov yapan tüm arkadaşlarımı zorlayacağım, imkanım dahilinde onlardan topladığım her koliye karşılık kendim de bir koli yapacağım diye düşünüyorum.


    forum anonim olunca böyle soruları rahat sorabiliyoruz, çevremizde sorsak ayıp olur.

  • lifeblood6 L kullanıcısına yanıt
    Ben marketlerin hazırladığı kolilerden alıyorum. İçerisinde temel gıda maddeleri bulunuyor. Miktarı size bağlı aslında ama 4 kişilik aileye bir ramazan kolisi en fazla 2 hafta gider tahminim. Belki o bile zor. Ama tabi bir kişinin çabasıyla tüm ihtiyaç sahiplerini doyurmak mümkün değil zaten. Herkesin el ele vermesi gerekiyor.
  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    Lösev'e sık sık yardım ederim aslında tek güvendiğim vakıf lösev. Küçücük bedenlerin çektiği acılara derman olmaya çalışıyorlar. Ama elimdeki tüm imkanı lösev'e harcamak da doğru değil kanımca. Çünkü cidden akşamdan sabaha yiyecek ekmeği olmayan aileler de var.
  • soulstriper kullanıcısına yanıt
    Haklısınız Muhtar konusu aklıma yattı. Mahalledeki ihtiyaç sahiplerini sanırım en iyi muhtar bilebilir.

    2 koli veya 200, herkes gücünün yettiğince yardım edebilse sefalet ortadan kalkardı. Maalesef müteahhit firmaları doyuramadığımız için vatandaşlar aç geziyor.
  • lifeblood6 L kullanıcısına yanıt

    ben direkt getirin kolisini aldım hocam içinde zeytin bile var bazı marketlerde abuk sabuk şeyler oluyor . Onun içine tercihen süt , peynir ve yumurta ekleyebilirsiniz .

  • Bu konuda en bilir kişi MUHTAR

  • lifeblood6 L kullanıcısına yanıt
    Yaşadığınız yer nasıl bir yer? Taşra mi şehir mi? Hangi ildesiniz?
  • Allah razı olsun hocam sizden...
  • alkgs A kullanıcısına yanıt
    Maalesef öyle. Aslında o büyük firmalar müteahhitler de yardım yapıyor, tahmin ettiğinizden kat kat fazla. Ama sadece kendi köylülerine yardım yapıyorlar, bir çoğu da cami okul yaptırıp vicdanlarını rahatlatıyor.

    Tabi ki yaptıkları yardım çaldıkları paraya göre devede kulak..
  • alkgs A kullanıcısına yanıt
    Hocam hayır yapıyorsunuz, bence zincir marketlerden almayın. Çoğu marketin bakkalın durumu kötü. Onlardan alın ki onlara da bir nebze iyilik yapmış olun.
  • CaptainErturan kullanıcısına yanıt
    Hayırlı sahurlar hocam
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.