Şimdi Ara

Nihat Hatipoğlu: “Kripto para haramdır diyemiyorum” (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
2.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Habere bak ya. Nihat Hatipoğlu: “Kripto para haramdır diyemiyorum” Nihat Hatipoğlu: “Kripto para haramdır diyemiyorum” Nihat Hatipoğlu: “Kripto para haramdır diyemiyorum” 

  • şaka mı bu ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuperVisör

    nihat hatipoğlu nun veremediği cevabı ben vereyim mantıken kolay kazanılan para bu risk var düşebilir çıkabilir rıskına kasıt bir oyun çeşidi buda kumardır nokta...islam dinine haramdır inançsızlara degildir...

    Maşallah yeni yeni icatlar bulup İslam'a katmak falan... Allah akıl fikir versin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmayan bir para ortalıkta ama Kriptoya yatırımda 4. sıradayız Nihat Hatipoğlu: “Kripto para haramdır diyemiyorum” 


    Kripto para dünyasına dair çok detaylı bir araştırma yayınlandı.


    Invictus Capital'in 60 ülkede yaptığı araştırmaya göre Türkiye kripto yatırımcı oranında İngiltere ile 4'üncülüğü paylaşıyor.

    Nihat Hatipoğlu: “Kripto para haramdır diyemiyorum”
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt

    Sizin de belirttiğiniz gibi Kur'an da yazmayan şeyler için "ictihad" yapılıyor ve buna göre caiz ya da değildir hükmü veriliyor. Hiç duymuş muydunuz?

  • hulkibey kullanıcısına yanıt

    İctihad diye bir şey duydunuz mu Hulki Bey? Kur'an'da borsa da geçmiyor ama buna cevaz verilmiş mesela.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warchief46 -- 15 Nisan 2021; 20:1:33 >
  • Cahil millete cahil açıklamalar. Adam hoca da değil. Yetkin de değil. Para birimi satın almak haramda değil. Ha altın almışsınız satmışsın ha krito para.

    Cehalettten ne hale düştü millet haberi yok!

  • Zaten haram diyen yoktu ki, diyanetin aciklamasi da caiz degildir seklindeydi. En guzeli supheli olan seyden uzak durmak.
  • KodBükücü kullanıcısına yanıt

    Sizin dini yetkinliğinizi öğrenebilir miyiz? Şak diye bir mesele hakkında helal-haram hükmü verip bir profesöre hoca değil dediğinize göre İslami ilimlerde ordinaryüs olmalısınız galiba.

  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt

    Din adamları yıllardır aşı orucu bozar diyordu , şimdi bozmaz oldu niyeyse


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARISLCK kullanıcısına yanıt
    Diyanet birkaç sene öncesindeki fetvasında da bozmaz diyordu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar adam caizdir veya caiz değildir demiyor. Kendi fikrini söylüyor. Bundan daha doğal ne olabilir. Eğer senin içine şüphe düşüyorsa oynamazsın, bu konuda vicdanın rahatsa oynarsın. Kimsenin kimseyi zorladığı ettiği de yok. Daha üzerinde hukuki anlamda bile düzenleme yapılmamış bir alanda, neredeyse üzerine hiç dini olarak tartışılmamış bir alanda bir hocanın dedikleri neden ağrınıza gidiyor

  • @warchief46


    Hukuki terim olarak biliyorum: "Mevcut yasalarin yorumu ve uygulanis bicimi hakkinda, gecmisteki benzer kararlara referansla hukum vermek" anlaminda.


    Tabi cagdas hukukun aksine, Islam'da kesin hukum sadece ama sadece Allah'a aittir, o da Kur'an da yazar.


    Allah'in dogrudan ve kesin hukum vermedigi alanlarda, bir ruhban sinifi tarafindan, insan akliyla ortaya atilmis fikir ve iddialari Allah'in emriymis gibi dini emir kabul eden muslumanlar mi var yoksa?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 15 Nisan 2021; 20:57:37 >
  • Şuan Quantum fiziği ile uğraşır gibi bir halim var. Bunun Donanımlar ve teknoloji ile ne alakası var diye çözmeye uğraşıyorum.

  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    İnsan aklıyla ortaya atılmış fikirler değil Hulki Bey, Kur'an da yazılan hükümler referans alınarak oluşturulan kararlar. İctihadı hukuki terim olarak açıklarken referans var diyorsunuz, dini ictihadı açıklarken insan sanki kendi kafasından uyduruyormuş gibi söylüyorsunuz. Menşei Kur'an.

    Bir de her şeyi ben bilirim düşüncesinden vazgeçerseniz sizin için iyi olur diye düşünüyorum. Bir konuda süper nitelikli mühendisim diyorsunuz (doğrudur, bir şey demiyorum), başka bir konuda felsefe profesörü oluyorsunuz, tarih üstadı oluyorsunuz bu konuda da hukukçu ve İslam alimi olmuşsunuz. Üslubunuz hep üst perdeden. Her şeyi bilmeniz mümkün değil Hulki Bey. Nefis terbiyesi önemlidir İslam'da. Mütekebbir olmamak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi warchief46 -- 15 Nisan 2021; 21:1:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • warchief46 W kullanıcısına yanıt

    Tam aksine, ben din konusunda kimse adina hukum verme yeterliligi gormuyorum kendimde. Ek olarak herhangi bir Ademoglu'nda da Allah'in kelamina ekleme yapma yeterliligi gormuyorum. Zira onceki mesajlarimda da bir hukum ya da yargi yok, sorular var sadece. Referans, bir baska "Ademoglu" degil de Kur'an ise bir itirazim yok zaten, o zaman "ictihad" degil Kur'an in kendisi oluyor benim icin.


    Onun icin bu konunun Kur'an da nerede gectigini sordum. Daha acik bir deyisle, "Kur'an in neresine referansla aciklayabiliriz?" seklinde sordum da diyebiliriz.


    DIPNOT:

    Alıntı

    metni:
    Bir konuda süper nitelikli mühendisim diyorsunuz (doğrudur, bir şey demiyorum), başka bir konuda felsefe profesörü oluyorsunuz, tarih üstadı oluyorsunuz bu konuda da hukukçu ve İslam alimi olmuşsunuz. Üslubunuz hep üst perdeden. Her şeyi bilmeniz mümkün değil Hulki Bey. Nefis terbiyesi önemlidir İslam'da. Mütekebbir olmamak lazım.


    Ben, "hic bilenle bilmeyen bir olur mu?" sorusundan hareketle, kendini ogrenmeye ve kendini gelistirmeye adamis, cok merakli bir insanim. Gozlemlediginiz olay aslinda benim ogrenme stilim. Orgendigim ileri seviye bilgilerin cogunu, temel bilgisine sahip oldugum alanlarda, baska insanlarla bilgi ve fikir alisverisi yaparak ogrendim. Kimi zaman benden daha bilgili insanlardan, kimi zaman benden bilgisiz insanlara laf anlatmaya calisirken (cehaletin hayal gucunu hep takdir etmisimdir). Nefis terbiyesi konusunda daha kat edecek cok yolum oldugunu dusunuyorum, bu konuda benden daha cok yol almis olanlarin affina siginiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 15 Nisan 2021; 22:27:20 >




  • Rachsuchtig kullanıcısına yanıt
    Zuhruf suresi 44. ayet ve maide suresi 101. ayet e bakmanizi oneririm.Hicbir din adaminin gorusu Allah`in sozunden ustte degildir.Allah sizi Kuran`dan yazanlardan sorumlu tutuyor ve yazmayan seylerdede affedici oldugunu belirtiyor.Bu tarz adamlar okumayan kesim sayesinde para kazaniyorlar.Halbuki ilk emir OKU! dur.

  • N.H : Kripto para haramdır diyemiyorum. Çünkü bende aldım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.