Şimdi Ara

Coinbase çalışanlarına binlerce dolarlık hisse dağıtacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Coinbase çalışanlarına binlerce dolarlık hisse dağıtacak



    2012 yılında Brian Armstrong tarafından kurulan Coinbase, halka arzını gerçekleştirdi ve ABD borsasında Nasdaq endeksinde listelenmeye başladı. ABD’nin ve dünyanın en popüler kripto para borsalarından biri olan Coinbase, çalışanlarına bir de müjde verdi.



    Coinbase cephesinden yapılan açıklamada şirketin yaklaşık 1.700 çalışanına, halka arz öncesi “şirketin minnettarlığını ifade etmenin bir yolu olarak” 100 hisse verildiği duyuruldu. Şirketin sözcüsü doğrudan halka arzda referans alınan hisse fiyatının 250 ABD doları seviyesinde olduğunu ifade etti. Buna göre Coinbase’in halka arz öncesi çalışanlarına dağıttığı 100 hissenin değeri 25 bin dolara tekabül ediyor. 



    Üstelik bu hisseler herhangi bir kısıtlamaya tabii değil. Çalışanlar isterlerse hisselerini satabilir veya geleneksel varlıklarını kripto paraya dönüştürebilirler.



    Ayrıca Bkz.Binance, Coinbase’in (COIN) tokenize edilmiş hisse senedini listeleyecek



    Coinbase’in tartışmalı IPO’sunun gerçekleşmesine çok kısa bir süre kaldı. Şirketin belirtilen fiyat seviyesinde halka arz olması durumunda Coinbase, çok kısa bir süre içerisinde en değerli şirketler listesine adını yazdırabilir. 



    Bununla birlikte CNBC tarafından yayınlanan bir raporda, Coinbase’in piyasa değerinin sürpriz olmayan bir şekilde 100 milyar dolara yükseltmeyi başarması durumunda popüler kripto para borsasının ABD’nin en değerli 85 şirketi arasına katılacağı belirtildi. 




    Kaynak:https://www.coindesk.com/coinbase-gifts-100-shares-each-to-1700-employees-ahead-of-public-listing







  • Coin dağıtsaymış , halka arz olup hisse dağıtmış. Bizim ki gibi ülkelerden yoldukları enayilerle köşeyi dönüp konvansiyonel yatırım araçlarını çalıştırmışlar.
    Bravo .

  • Coin şirketi neden coin değilde hisse senedi dağıtıyor

  • mavitonunda M kullanıcısına yanıt

    Belki de işin içinde olunca coin okadar da anlamlı gelmeyecekti çalışanlara.

  • Habere tutar olarak bakmak gerekiyor. Hisse senedi ve coin olmasının önemi yok. Hisse senedini saniyeler içerisinde coin'e çevirebilir.


    Halka arz edilen ve değeri büyük ihtimal artacak bir emtianın çalışanlara verilmesi çalışanların şirkete aidiyetini arttıracaktır. Şunun onda birini yapan firmalar bile ne kadar büyüyor. Ama şu an şirketlerin başında olan X kuşaklar olduğu sürece bizim bunu görmemiz pek mümkün değil.


    " Kazan / Kazan " kültürünü hala tam olarak algılayabilmiş değil Türkiye gibi ülkelerdeki işverenler...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.