Şimdi Ara

Rusya Yasağı ile ilgili tüm Detaylar İçeride!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Rusya artan koronavirüs vakalarından dolayı Türkiye'ye uçuş yasağı getirdiğini açıkladı. Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Türkiye'ye dönük uçuşların 15 Nisan'dan 1 Haziran'a kadar durdurulduğunu açıkladı. Rusya, Türkiye ile birlikte Tanzanya'ya da (Zanzibar) uçuş yasağı getirdi.

    Yasağın detayları

    Rusya, İstanbul-Moskova hariç, Türkiye’ye dönük tüm charter ve tarifeli uçuşları 15 Nisan’dan 1 Haziran’a kadar iptal etti. Bu dönem içinde sadece Moskova-İstanbul arasında haftada iki sefer yapılacak.

    Turizm Güncel’e açıklama yapan tur operatörü temsilcileri, 15 Nisan’a kadar yolcuların Türkiye’ye getirilmeye devam edeceği, 15 Nisan’dan sonra ise uçakların boş gelip dolu döneceğini belirttiler.


    Nisan turları ne olacak?

    Nisan’daki turların aradaki büyük fiyat farkından dolayı ücretsiz olarak haziran-temmuz aylarına ertelenmesinin mümkün olmadığını belirten tur operatörleri, şirketlerin ya fiyat farkını alarak rezervasyonları erteleyeceğini ya da iade yapacağını kaydetti.

    Rus turistlerin ülkelerine dönüşleri ise normal uçuş planı dahilinde gerçekleşecek, turistler için herhangi bir 'acil kurtarma' uçuşu yapılmayacak. Uçuşların yasak olduğu dönemler için Türkiye'ye ve Tanzanya'ya tur alanların seyahatlerini başka bir destinasyona kaydırmalarını veya ileri bir tarihe ertelemelerini tavsiye eden Tatyana Golikova, kararın tamamen salgınla ilgili durumun kötüleşmesi nedeniyle alındığını duyurdu.

    Uçuşların yasaklanması ile birlikte Rusya’daki tur operatörlerine destek sağlanması da planlanıyor ancak bu konuda henüz detay bulunmuyor.








  • Türkiye'deki korona vakalarındaki artış nedeniyle Rusya Türkiye'ye 1.5 ay sürecek uçuş yasağı uygulama kararı aldı. 15 Nisan'dan 1 Haziran'a kadarki süre içinde, sadece Moskova-İstanbul arasındaki haftada karşılıklı iki sefer yapılabilecek.

    533 bin rezervasyon etkilenecek

    Uçuşların 1,5 ay yasaklamasından dolayı Türkiye'ye rezervasyon yapan 533 bin Rus turistin etkileneceği açıklandı. Rus Tur Operatörleri Birliği'nin (ATOR) bülteninde yer alan bilgde, bu yolcuların yüzde 40'ının çocuklu aileler olduğu ifade edildi.

    Kayıp en az 354 milyon euro

    Aynı haberde, 45 günlük yasak dönemini kapsayan 533 bin tur satışının parasal karşılığının ise 354 milyon euro olduğu ifade edildi. Bu miktarın, Avrupa, Güneydoğu Asya, Karayipler'in yokluğunda niş tur operatörleri aracılığıyla Türkiye'ye yapılan rezervasyonları kapsamadığı, dolayısıyla bu tutara yüzde 20 (en az 100 milyon euro) daha eklemek gerektiği kaydedildi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 13 Nisan 2021; 9:8:55 >




  • Rusya'nın, haftada karşılıklı iki Moskova-İstanbul seferi hariç, Türkiye'ye dönük uçuşları durdurduğu gün, Mısır'da bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov bir açıklama yapmış, ''Şarm El Şeyh ve Hurghada'nın yakın gelecekte Rus turistlere yeniden açılacağına inandığını belirtmişti.

    Konuyla ilgili ATOR'un bülteninde yer alan haberde, ''Bay Lavrov'un açıklamasının üslubu oldukça sadıktı. Mısır'daki tatil beldelerini birçok Rus için 'gözde tatil yeri' olarak değerlendirdi. Lavrov ayrıca, Mısır'ın ekonomisinde turizmin ne kadar önemli bir yer tuttuğuna da dikkat çekti.'' denildi.

    Mısırlı Al Ahram gazetesine demeç veren Sergey Lavrov, Rusya ile Mısır'ın tatil beldeleri arasındaki uçuşların yeniden başlatılmasına ilgili duyduklarını açıklamıştı. Ancak 2015 yılından bu yana kapalı olan Mısır'daki turizm destinasyonları için uçuş yasaklarının ne zaman kalkacağına, ya da kalkıp kalkmayacağına ilişkin net bir bilgi yok.

    Türkiye'ye getirilen uçuş yasağı sonrası turizm sektörü, Mısır'ın Türkiye'ye alternatif olup olamayacağını tartışıyor. Sektördeki kimi uzmanlar, Mısır'ın en azından mayıs tatili için Türkiye'ye alternatif olabileceği görüşünde. Ancak normal sezonda Mısır'ın hem kapasite hem hizmet/kalite ve hem de sıcaklık bakımından Türkiye'ye alternatif olamayacağı görüşü hakim.





  • Rusya hükümetinin resmi yayın organı olan Rossiyskaya Gazeta'da yer alan bir haberde, şu anda alternatif aday olarak Mısır'ın öne çıktığı belirtildi.

    2015'de Sina Yarımadası'nda düşen Rus yolcu uçağının bomba ile düşürülmüş olma şüphesi üzerine, Mısır'a tüm uçuşlar durdurulmuştu. St. Petersburg kentine gitmek üzere Mısır'ın Şarm el Şeyh kentinden havalanan ve kısa süre sonra düşen Metrojet uçağında, mürettebat dahil toplam 224 kişi hayatını kaybetmişti. Rusya 2018'de sadece Kahire'ye uçuşlara yeniden izin vermiş, Mısır'ın tatil beldelerine charter izni verilmemişti.

    Şimdi pazar Şarm El-Şeyh ve Hurghada ile doğrudan uçuşların yeniden başlaması bekleniyor.


    Bir gün önce Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya ile bu tatil köyleri arasındaki hava trafiğinin yakın gelecekte yeniden başlayabileceğini söylemişti.


    Uzmanlar, eğer Rusya hükümeti seferlere balama kararı ilan ederse, tur operatörlerinin bir hafta içinde Mısır'a tur satışlarını başlatmaya hazır olduklarını belirtiyor.


    Mısır'da günlük koronavirüs vaka sayısının 900'ün altında olması nedeniyle, "hızlı bir açılım"ın gündeme gelebileceği vurgulanıyor.


    Mısır, Türkiye'ye gidemeyen turistlerin bir bölümünü "yasak döneminde" ve Mayıs tatilinde ağırlayabilir ama uzmanlara göre Türkiye'nin yerini alması hem hizmet kalitesi hem de aşırı sıcaklar nedeniyle zaten mümkün değil.


    Diğer yandan bazı turizmciler de Mayıs tatili için Türkiye yerine Bulgaristan ve Güney Kıbrıs'ı pazarlamaya çalışıyor.


    Sonuçta Türkiye'nin kapasitesi ile kıyaslanamayacak bu alternatifler bakıldığında, yerli turizm destinasyonlarında da hem yer kalmadığı hem de fiyatların arttığı hesaba katıldığında, yüz binlerce Rus'un Mayıs tatili Türkiye yerine evlerinde geçirecekleri yorumu güçleniyor.





  • Sektör, elde kalan ve tek damlayan pazar konumundaki  Rusya ile nefesini yutmuş bugün açıklanacağıbildirilen kararı bekliyor.

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un gittikleri Arnavutluk’tan sonra geçtikleri Rusya’da konuyla ilgili yapacakları görüşme bugün yapılacak.

    Doğrulayan ve yalanlayan açıklamalar

    Rusya’nın Türkiye’ye uçuşları yasakladığına ilişkin karar aldığı ancak resmen açıklamadığı haberlerin çıktığı Cuma gününden beri konuyla ilgili doğrulayan ve yalanlayan yorum ve değerlendirmeler yapılıyor.

    SHGM doğru diyor, ama…

    Örneğin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) yaptığı açıklamada uçuşların devam ettiğini duyurdu.

    SHGM’nin uçuşların devam ettiği açıklaması doğru ancak Rusya’nın karararı pazartesi (Bugün) açıklanmak üzere alınmış. Cumartesi Pazar günler uçuşlarda bir değişiklik sözkounusu değil ama durumun açıklama yaptı. Kesin durum bugün belli olacak.

    Türkiye’nin Ukrayna politikası

    Bu arada kararın alnıp açıklanmasının pazartesiye (Bugüne) bırakılmasının Türkiyenin Ukrayna konusunda kızışan ortamda alacağı tutum ile ilgili olduğu belirtiliyor.

    Rusya ile ilgili kararın açıklanmasının beklendiği ortamda Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşjanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra yapılan açıklamada Türkiye’nin Rusya’ya karşı Ukrayna’yı destekleyen politikasında bir değişiklik olmadığı nın açıklandı. Bu açıklamanın Moskova’daki iki makanın bugün yapacağı görüşmeye nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

    SHGM açıklaması

    Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Rusya ile Türkiye arasında yapılan uçak seferlerinin durdurulduğu, Türkiye’ye girişlerde Rusya vatandaşlarından özel PCR testi isteneceği haberleri üzerine şöyle bir açıklama yaptı:

    Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) açıklama yaptı.

    * Konuyla ilgili Rusya makamları ile yapılan görüşmeler neticesinde, uçuşların durdurulması yönünde herhangi bir resmi kararların olmadığı ve haberlerin asılsız olduğu bildirilmiştir.

    * Bu bağlamda, Rusya devletinden ülkemize yapılan uçak seferleri ve girişlerde herhangi bir değişiklik olmayıp, daha önceki uygulamamız aynı şekilde devam etmektedir.





  • Türkiye için turizmde damlayan tek Pazar konumundaki Rusya’nın uçuşları durdurması ile ortaya çıkan durum 2021 yılına kaybı olarak değerlendirilirken gözler Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün yapacağı toplantıdan sonraki açıklamasına döndü.


    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yapacağı kabine toplantısında artan korona vakalarına önlem olarak alınacak önlemler arasında turizm ile ilgili kararların da olması bekleniyor.


    Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı kararlar arasında Türkiye genelinde tam kapanmanın olacağı, ancak tam kapanmada bölge ve şehirlere göre mi,bazı işyerlerine öre mi olacağı merak ediliyor.


    Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada Ramazan’ın ilk haftasından sonraki üç haftada kapanmaya gidilebileceğini üstü kapalı biçimde söylemişti.


    Bu arada iç turizmde oluşabilecek turizm merkezlerinden Antalya, İzmir, Aydın ve Muğla gibi illerin sıkı bir kapanma yapılabileceği belirtiliyor.


    Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Enfeksiyon Hastalıktan ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Kemalettin Aydın, Türkiye'nin önümüzdeki günlerde 'tam kapanma diye tabir edilen kapanmayı yapmasının mümkün olmayacağını, ancak tam kapanmaya yakın geçtiğimiz nisan, mayıs ayındaki gibi kısıtlamalar yapabileceğini söyledi.


    Prof. Dr. Aydın, bugün Türkiye'nin hemen hemen yüzde 80-90'ının kırmızıya döndüğünü, belirterek şunları söyledi:


    'Avrupada aşılannı tamamlayan ülkeler, örneğin İngiltere mayıs ayının ortalarında seyahat konusunda açıklama yapacak. 


    Bugünden bakarsak İngiltere'nin seyahat açıklaması içerisinde Türkiye'nin olma ihtimali çok düşük. 


    Türkiye'ye seyahat izni vermeyecek. 


    Vermediği zaman siz İngiliz olarak gelebilirsiniz ama dönüşte 14 gün karantinaya alınacaksınız. 


    Öyle olunca da gelmezsiniz. 


    Turizm penceresinden bakarsak bizim önümüzdeki süreci yönetme adına tüm Türkiye'nin ve turizm bölgelerinin belirli bir rakamın altına inmesi gerekiyor.


    Belki aykırı bir öneri gibi gelebilir ama yoğun olan kentler ile beraber, turizminde yoğun hizmet vereceği İzmir, Aydın, Muğla. Antalya gibi iller bir makro bakışla 4 lü. 5'li il potansiyelinde değerlendirilebilir. Buralarda 10-15 gün. ramazan süresince çok sıkı bir kapanma yapılabilir. Orada rakamlar dip yaptırılabilir. sonra da o bölgelere giriş çıkışlarda HES kodu ve PCR istenebilir. Buna tersten karantina' diyorum. İyi olan bölgeyi koruma adına da karantina yapabilirsiniz.


    Belki önümüzdeki günlerde böyle bir akıl tartışılabilir. Turizmin yoğun olacağı kentlerde belirli bir başarın elde edilerek onların tersten karantina ile korunması sağlanabilir ve önümüzdeki yaz döneminin turizm avantajı kaybedilmez."





  • Bu Haber'de 12 Nisan Sabah Tarihli. Bu haberi bu ülkede işlerin ne şekilde işlediğini göstermesi ve Rusya'nın Uçuşları kapatması olayları ile ilgili sürecin bizim yetkili mercilerimizde yansımalarını görmek adına paylaşıyorum.


    Bu arada İstanbul - Moskova Haftada 2 karşılıklı sefer verilmesinin sebebi Akkuyu Nükleer santrali inşaatı başta olmak üzere bunun gibi önemli ve devam eden inşaat, ticaret vs. ler için açık tutuldu. Bu uçağa sadece bu şekilde seyahat etmesi gereken kişiler yetkili mercilerin izin vermeleriyle ayrıca İstanbul Hava Limanından bağlantılı uçuşları bulunan transit yolcular kabul edilecek.



    Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), "Rusya makamları ile yapılan görüşmeler neticesinde uçuşların durdurulması yönünde herhangi bir resmi kararların olmadığı ve haberlerin asılsız olduğu bildirilmiştir" açıklamasında bulundu.

    SHGM, Rusya ile Türkiye arasında yapılan uçak seferlerinin durdurulduğu, Türkiye'ye girişlerde Rusya vatandaşlarından özel PCR testi isteneceği haberleri hakkında açıklama yaptı.

    Aynı şekilde devam ediyor

    Söz konusu haberlerin asılsız olduğu belirtilen açıklamada, "Konuyla ilgili Rusya makamları ile yapılan görüşmeler neticesinde, uçuşların durdurulması yönünde herhangi bir resmi kararların olmadığı ve haberlerin asılsız olduğu bildirilmiştir. Bu bağlamda, Rusya devletinden ülkemize yapılan uçak seferleri ve girişlerde herhangi bir değişiklik olmayıp, daha önceki uygulamamız aynı şekilde devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

    Açıklamada, "Tüm ülkelere ait uçuşlarla ilgili mevcut uygulamalar, SHGM web sayfamızda sunulmuştur" denildi.





  • Dün Bilim Kurulu'nun toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Koca'ya Rusya'nın Türkiye uçuşlarını durdurmasıyla ilgili soru da yönetildi.

    Rusya turizm illerimize heyet gönderecek, tedbirlerimizi görünce farklı karar alacaklar

    Koca bu soruya şöyle cevap verdi: " Rusya’da mevkidaşımla 2 defa görüşmüştüm. Yakın zamanda heyet göndereceklerini; bazı bölgelerde, Muğla, İzmir, Aydın gibi bölgelerde aldığımız tedbirleri görme noktasında incelemeler yapacaklarını belirttiler. O yüzden değerlendirmenin daha rahat yapılacağını söyleyebilirim. Sertifikasyon ve aldığımız tedbirleri gördükleri takdirde daha farklı karar alacaklarını söyleyebilirim."

    Kabine toplantısında alternatifli öneriler sunulacak

    Bulaşıcılığın daha arttığı yeni bir pik dönemi yaşandığını belirten Bakan Koca, "Yakın temas ve hareketliliği azaltıcı bir döneme girmek durumundayız. Ramazan ayını özellikle tedbirler noktasında çok önemli bir dönem olarak görmeliyiz. Kabine Toplantısı'nda kapsayıcı, alternatifli önerileri sunacağız" ifadesini kullandı.

    Yeni vakaların yüzde 85'i İngiltere mutasyonu kaynaklı

    Koca, yeni vakaların yüzde 85'inin İngiltere mutasyonu kaynaklı olduğunu söyleyerek, "Güney Afrika varyantı 11 ilde 285 kişide, Brezilya varyantı ise 9 ilde 166 kişide görüldü. Yüzde 59 olan yatak doluluk oranı ve yüzde 67,4 olan yoğun bakım doluluk oranında dramatik artış yok ama gelişmeler ciddi, veriler ikaz edici. Şayet yükümüz önü alınamaz derecede ağırlaşırsa örneğini daha önce yaşadığımız gibi bir düzenlemeye gitmek zorunda kalabiliriz" açıklamasında bulundu.





  • Rusya'nın önde gelen gazetelerinden İzvestiya, Rusya'nın Türkiye'ye uçuş yasağı getirmesinin ardından seyahat pazarında yaşananları sayfalarına taşıdı.

    ‘’İki seçenek’’

    Yüksek sezonda Türkiye'de tatil yapmanın nisan-mayıs aylarına kıyasla yüzde 25 daha pahalı olduğuna dikkat çeken İzvestiya, ''Bahar tatilinden mahrum kalan Ruslar ya daha fazla ödeme yaparak rezervasyonların yaz aylarına kaydıracak ya da gelecek sonbahar dönemine kaydıracak.'' ifadelerini kullandı.

    Münferit gelenler zor durumda kalacak

    Şu anda en zor durumda olanların da Rusya'dan münferit olarak Türkiye'ye gidenler olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, İstanbul'dan yapılacak haftalık 2 uçuşun bu insanların ülkesine dönmesi için yeterli olmadığına dikkat çekiyor. Hava yolu şirketleri, 15 Nisan - 1 Haziran arasındaki Türkiye biletlerinin parasını iade edeceğini belirtiyor

    Yaz ayları daha pahalı olacak

    Rus Tur Operatörleri Birliği İcra Direktörü Maya Lomidze, seyahatçilerin toplu halde iade talep etmeleri durumunda turizm işletmelerinin büyük zorluklarla karşılaşacağını söyledi. Lomidze'ye göre, Rusya'da 15 Nisan - 1 Haziran tarihleri için 533 bin tatil paketi satıldı ve bunların yüzde 40'ı çocuklu aile. Satılan palet turların tutarı ise 32 milyar ruble (420 milyon dolar)

    Yaz aylarında Türkiye yüzde 25 daha pahalı olacak

    Bu turistlerden ne kadarının iade talep edeceğini bilmediklerini kaydeden Maya Lomidze, ''Genellikle gezginlerin yüzde 10-15'i rezervasyonunu iptal eder. Ancak burada uçuşlar zorunlu olarak durdurulduğu için rakam farklı olacak. Öte taraftan, turunuzu iptal ettiğinizde, hızlı bir şekilde paranızı almanız da olanaklı değil. Ayrıca, 15 Nisan'dan sonra Türkiye'ye boş gidip dolu gelecek uçakların da bir maliyeti olacak. Mevcut rezervasyonların yüzde 15'i iptal olsa bile bunun sektöre zararı 5 milyar ruble (70 milyon dolar) olacak. Yüksek sezonda Türkiye turları nisan veya mayıs ayına kıyasla yüzde 25 daha pahalı olacak.'' dedi.

    Son dakika tatilleri satan bir işletmenin yöneticisi, ''1.5 aylık periyotta Türkiye'ye dönük turların hacmi oldukça yüksek. Türkiye'nin kapanması pazarda büyük bir negatif etki yarattı. Rusların tatil satın aldığı ama gidemediği 2020'deki durum yeniden tekrar ediyor.'' dedi.

    Seyahat sektörünün uzmanları, ''Eğer Ruslar tatillerini temmuz veya ağustos ayına ertelerse yüksek sezon olduğu için ek ücret ödemek durumundalar. Bir başka olası senaryo ise, döviz kurunu sabitleyerek mevcut rezervasyonları gelecek yılın aynı dönemine erteleme.

    Tez Tour bu yola giren şirketler arasında. Şirket, mevcut turları aynı koşullarda bu yılın sonbaharına ya da gelecek yılın bahar aylarına ertelemeyi teklif ediyor. Aynı rezervasyonu o günün fiyatlarıyla 1 Haziran sonrasına erteleme seçeneği de sunan Tez Tour, Türkiye'de veya Yunanistan'a rezervasyon değişikliği imkanı da tanıyor.





  • Türkiye tatil için en iyi seçeneğimizdi, şimdi zararımızı kim karşılayacak


    Söz konusu kısıtlamalar nedeniyle planlarını iptal etmek zorunda kaldıklarını anlatan Antonov, “Şimdi tatil için yaptığımız ödemeyi geri alıp alamayacağımızdan emin değiliz” diye konuştu. Uçuşların kısıtlanmasını beklemediklerine işaret eden Antonov, “Türkiye’de tatil çok az sayıda seçeneğimizden bir tanesiydi, gerçekten çok üzgünüz” yorumunda bulundu. Rusya’da gerçekleşecek mayıs tatil dönemi için Türkiye’ye bilet aldıklarını anlatan sosyal medya uzmanı Yekaterina Smirnova ise “Ailecek dinlenmek istiyorduk. Avrupa’daki durum ortadayken Türkiye tatil için en iyi seçenekti. Şimdi zararımızı kim karşılayacak?” ifadelerini kullandı.

    Kararın ardından Rusya'daki otellerde fiyatlarını yükseltmeye başladı

    Eşiyle 20 Nisan’da Türkiye’ye gitmek için plan yaptığını anlatan Bilgi İşlem Uzmanı Vladislav Mironov, “Rusya’da tatil yapmak için seçeneğimiz yok, burada her yer çok pahalı” dedi. Rusya çapındaki otellerin kararın ardından fiyatlarını da yükseltmeye başladıklarına işaret eden Mironov, “Şimdi nasıl tatil yapacağımızı bilmiyoruz. Zamanımız kayıp olacak” diye konuştu. Çok sayıda Rus sosyal medya kullanıcısı da karara ilişkin tepkilerini dile getirirken, Rus hükümetinin aldığı karar nedeniyle biletlerini ve rezervasyonlarını iptal etmek zorunda kalmalarından şikayet etti. Uzun süredir Türkiye’de tatil için hazırlıklar yaptıklarına işaret eden tatilciler, son dakikada alınan karar neticesinde zarara uğradıklarının altını çizdiler. Öte yandan, internet üzerinden imza kampanyası da başlatan Ruslar, aşı yaptırdıklarını veya antikorlarının olduğunu, dolayısıyla haklarının çiğnendiğini ifade ettiler. Geçen yıl ağırladığı 2 milyon 128 bin 758 Rus turistle Türkiye, Rus vatandaşlarının en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında ilk sıralarda yer alıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 14 Nisan 2021; 10:0:41 >




  • Rus basınına yansıyan haberlere göre, hükümetin Türkiye uçuşlarını sadece 3 gün mühlet vererek 15 Nisan’da durdurması yüzünden, Türk ve Rus havayolu uçakları ile başka ülkelere giden 60-70 bin kadar yolcu Rusya’ya dönememe problemi ile yüz yüze.

    Kommersant’ın aktardığına göre, Rus makamlarının Türkiye ve Tanzanya ile hava trafiğini kısıtlama kararı, İstanbul üzerinden Rusya’ya dönmeyi planlayan bağlantılı uçuşların yolcularını şoke etti.

    Türkiye'de aktarma yaparak uçmayı planlayan yaklaşık 60-70 bin transit Rus turistin, "eve dönerken" sorunlarla karşılaşacakları belirtiliyor.

    Bir yetkili, şu anda her gün yaklaşık 2 bin kişinin İstanbul üzerinden aktarmalı bir uçuşla Moskova'ya döndüğünü ancak 15 Nisan'dan itibaren bu koridorun gözle görülür şekilde daralacağını söyledi.

    Aynı kaynak, yalnızca Mısır tatil beldelerinde bağlantı uçuşları iptal edilen 5-7 bin Türkiye bağlantılı Rus yolcu olduğunu belirtiyor.





  • Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova’nın Türkiye ile Rusya arasındaki normal ve charther uçuşların 15 Nisan-1 Haziran arasında sınırlandırma kararını duyurmasının ardından Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR, Türkiye’de erken rezervasyonla tatil turu satın alanların durumu hakkında açıklama yaptı.

    Kısıtlamanın uygulanacağı dönemde 533 bin tur paketinin satıldığını açıklayan ATOR yetkilileri, Rus turizmcilerin zararının büyük olduğunu ifade etti.

    ATOR: Ruslar, Türkiye turlarını iptal ederse paralarını geri iade etmek zor

    Ator Başkan Yardımcısı Dmitry Gorin, söz konusu dönemde erken rezervasyonla tur sahibi olan Rusların iptal etmesi durumunda tur paketi harcamalarını tamamının karşılanamayacağını da vurguladı.

    Tur iptali durumunda, Türkiye destinasyonuna uçuşların geçici olarak sınırlandırılması nedeniyle operatörler tarafından iptal işlemlerinde ceza uygulanacağını söyleyen Gorin, tur paketi alanlara tavsiyelerde bulundu.

    “Rus tatilciler için iki net önerimiz var. Tur tarihini ertelemek,veya önceden satın alınan Türkiye tur paketini alternatif destinasyonlu bir tur paketi ile değiştirmek. Önceden alınan turu iptal etmek son derece karsız.” diyen Gorin, tatilcilerin tur paketini tamamen iptal etmeleri durumunda para kaybedeceklerini vurguladı.

    Bu arada Türkiye’ye alternatif olarak düşünülen Kırım Yönetimi Turizm ve Spor Komitesi Başkanı Aleksey Chernyak, Türkiye’de tatil yapamayacak olan Rusların Mayıs tatillerini Kırım’da geçirebileceğini, tatil beldesinin Rusları beklediğini söyledi





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.