Şimdi Ara

Lenovo Garanti REZALETİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. geçen ay bilgisayarım eskidiği için bilgisayar bakıyordum. Hepsiburada 14 inç bilgisayar bakarken Lenovo İdeapad 5 82fe00k7tx modelini beğendim. Diğer gün parayı ayarladıktan sonra 26 mart tarihinde sipariş verdim. Cihaz elime geçtiğinde cihazın stokları hepsiburada üzerinde bitmiş gözüküyordu. Cihaz çok hoşuma gitmişti fakat kullanmamın 2. günü steam programının arkasında dalgalanma fark ettim. Sonra aynı dalgalanmayı skype konuşma arayüzünde gördükten sonra cihazı kullanmamın 3. günü yetkili servisi aradım. Uzaktan bağlantı yapmalarına karşın çözüm olmadığı için garantiye verebileceğimi söylediler. Leptop fiyatlarının artması ve stok olmaması nedeniyle bende bunu kabul ettim. Çünkü iade yapacağım zaman alacağım cihaz yarısı özelliklerinde olacaktı. Cihazı 29 mart sabahı aras kargo ile kargoladım. Sorunumuz olduğu yerlerin ekran resimi ise mail olarak lenovoya attım. Konuştuğum yetkili kişi ismini verip resimleri yollamamı söylemişti. Cihaz 31 mart sabahı ellerine ulaştı. O gün ellerine ulaştıklarına dair mesaj ve mail ile bilgilendirildim. O gün içerisinde cihazın sorun tespit çalışmasına başlandı. saat 16.23 gösterirken cihazınızın onarımı devam etmektedir, parçalar yurtiçi stoklarımızda olmadığı için yurtdışı stoklarımızdan sipariş edilmiştir denildi. Bu mesajdan sonra 5 nisan pazartesi günü bilgisayarımın durumu merak ettiğim için yetkili servisi aradım. Bana bilgisayarımın onarımının tamamlandığı ama diğer sistemde yurt dışından parça beklendiğini söyledi. Muhtemelen güncellenmemiştir kargo bölümündedir denildi. 5 nisan kargo mesajı gelmeyince 6 nisan bidaha aradım. Bu sefer bana ürünün parça beklemesinde olduğunu ve onarımın devam ettiği bilgisi verildi. Cuma yada perşembe tekrar aramam söylendi. 9 nisan cuma günü aradığımda ürünün onarımının tamamlandığı ve kargo bölümünde olduğu bilgisi verildi. Pazarteside böyle söylenildiği fakat yanlış bakıldığını söylememe rağmen 2 kere onayladı yetkili servis. O gün kargo bilgilendirmesi gelmeyince bugün 12 nisan tekrar aradım. Saat 11 gibi bana ürünümün kargo bölümünde olduğu yoğunluk sebebiyle bazen geç yollanabildiği söylendi. Bu sırada bilgisayarı kargoda olan başkası ile görüştüm ve onun ürünün onarıldığına dair mesaj geldiğini söyledi. Bende 12 nisan öğlen tekrar aradım. Konuştuğum kişi hala parça beklendiğini fakat onarımın tamamladığını söyledi. Bende bu nasıl oluyor dedim. Durumu anlattım ve bunun sonucunda şikayet kaydı oluşturuldu. Demin 5 gibi tekrar aradığımda ise gündüz sistemde sorun olduğunu ve yarın sabah döneceklerini belirttiler.



    Sonuç olarak özet: Garantiden 3 yanlış bilgi aktarıldı. Cihazımın 3 kere onarıldığı ve kargo bölümünde olduğu söylendi. Fakat cihazın ne durumda olduğuna dair hiçbir bilgi alamıyorum. Koskoca yetkili servisin 3 farklı çalışanı yanlış bilgi veriyor. Zaten uzaktan yolladığım için kargonun gidiş geliş süresi 4 gün sürüyor. yaklaşık olarak 2 haftadır cihazımı kullanamıyorum.



    Arkadaşlar garantiye yollarken dikkatli olun genelde insanların sorununu 2-5 günde çözüyorlar fakat dediğim gibi böyle bir olayı yaşamak bile çok saçma.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F79B393CF -- 13 Nisan 2021; 12:39:11 >



  • Bugün oluşturduğum şikayete cevap geldi. Ürünün onarıldığı ve kargo bölümünde olduğu bilgisi verildi. Dedim iade istiyorum. Onarımı yapıldığı için iade yapılamaz dendi. Dedim o zaman cihazımı yollayın bu seferde kargo sırası var dendi. Hayır internette benden sonra yollayıp cihazına kavuşan insanlar var banamı sıra işliyor ? Cidden rezalet bir servis


    Edit: aramamdan bıktıkları için sanırsam ürünüm kargoya verildi eğer servise ürün yollamak isteyen olursa diye uzun uzun anlattım iyi günler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F79B393CF -- 13 Nisan 2021; 15:9:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.