Şimdi Ara

Boeing 737 Max’larda ortaya çıkan elektrik sorunu, uçakların yere çekilmesini zorunlu kılabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Boeing 737 Max’larda ortaya çıkan elektrik sorunu, uçakların yere çekilmesini zorunlu kılabilirArka arkaya meydana gelen kazalarda 346 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından yere çekilen ve yirmi ay süreyle gökyüzü ile buluşamayan Boeing 737 Max serisi uçaklar, ABD Federal Havacılık İdaresi’nin (FAA) 18 Kasım 2020’de aldığı kararla yeniden uçabilme izni almıştı. Ancak söz konusu izin ardından yavaş yavaş yolcu taşımaya başlayan ve artık güvenli olduğu değerlendirilen uçaklarla ilgili olumsuz sayılabilecek bir gelişme yaşandı.



    Ayrıca Bkz.NASA'nın Van Gölü fotoğrafı finalde



    Uçağın üreticisi Boeing tarafından yapılan bir duyuruyla kamuoyunun gündemine düşen gelişmede, 737 Max’ların elektrik sistemiyle ilgili bir sorun olduğu belirtildi. Şirket tarafından yapılan duyuruda, “Boeing, filosunda 737 Max uçaklarını bulunduran 16 müşterisine uçaklarda potansiyel bir elektrik sorunu olduğunu ve sorun çözülene kadar uçakları yere çekmesini tavsiye etmiştir.” İfadelerine yer verdi.



    Üretim hattında fark edildi



    Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre uçaklarda sorun, Max’ların elektrik sistemiyle ilgili. Sorunu üretim hattında olan bir uçakta fark eden şirket, problem oluşturma ihtimali olan parçanın yeteri kadar topraklanıp topraklanmadığının kontrol edilmesini tavsiye ediyor.



    Sorunun giderilmesi ve gerekli incelemelerin yapılması adına FAA ile yakın temas içinde olduklarını ifade eden şirket yetkilileri kaç adet uçağın söz konusu sorundan etkilendiği bilgisini ise paylaşmamış.



    Boeing 737 Max’larda ortaya çıkan elektrik sorunu, uçakların yere çekilmesini zorunlu kılabilir



    Etiyopya Havayollarına ait Max’ın karıştığı kazada hayatını kaybeden yolcuların birinin avukatı olan Steven Marks Boeing tarafından yapılan paylaşım kapsamında yaptığı açıklamada, “Yaşanan son gelişme, Max’ların ne kadar güvenli olduğu sorusunu yeniden akıllara getirmiştir. Karşı karşıya kaldığımız durum, Boeing’in “anlayış değişikliği” ile ilgili sözlerinin samimiyetini de sorgulamamıza neden olmaktadır.” dedi.  



    Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), Max’lar için bir uçuşa elverişlilik direktifi yayınlamıştı. Bakalım SHGM, ortaya çıkan son durumla ilgili ne gibi tedbirler alacak.




    Kaynak:https://www.seattletimes.com/business/boeing-aerospace/boeing-alerts-about-possible-electrical-issue-in-some-737-max-jets/







  • Airbus yakında tekel olur

  • Uçakların bu kadar yatmasına karşın firmalara tazminat ödemeli, resmen defolu bi versiyon

  • ezicioyuncu kullanıcısına yanıt
    coni kime tazminat ödedi ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makine26 -- 11 Nisan 2021; 02:09:26 >
  • papazın biri gelsin bu şirketin günahını çıkarsın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezicioyuncu

    Uçakların bu kadar yatmasına karşın firmalara tazminat ödemeli, resmen defolu bi versiyon

    Ödüyor zaten

  • Ne .enabet bir uçakmışsın sen arkadaş!

  • Airbus varken bence mukayese edilmez hiç bir modeli

  • ZooZ kullanıcısına yanıt

    airbus in orta ve kısa menzilleri boeing in uzun menzilli olanları bence daha iyi

  • BalkanGöçmeniBirBey kullanıcısına yanıt
    Geçen yeni Airbus A350'ye binme fırsatım oldu dev gibi uçakta neredeyse motor sesi yoktu harikaydı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZooZ -- 13 Nisan 2021; 03:26:22 >
  • En ince ayrıntısına kadar kontrol ediyoruz tarzında göstermelik show yapıyor bence Boeing. Zaten hava yollarının bu uçaklara bu pandemi döneminde ihtiyacı yok. Bir çoğu hala ucurmuyor. Tüm uçaklar tekrar yere inse bile hava yolu şirketlerini zorlayacak bir durum olmayacak. Test ediyoruz kontrol ediyoruz sıkıntı varsa direk yere indirmekten bile çekinmeyiz tarzında bir takim gösteriler
    Lion Air kazasında iki aylık uçağa bakımsızliktan düştü diye açıklama yapan bir şirket de nasıl güven kazanacak tekrar merak ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 13 Nisan 2021; 4:21:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.