Şimdi Ara

Epic Games Store'un zararı ortaya çıktı: Yüz milyonlarca dolar kaybediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
7.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Epic Games Store'un zararı ortaya çıktı: Yüz milyonlarca dolar kaybediyor



    Epic Games Store'un Steam'e açtığı savaş biraz pahalıya mal oluyor gibi. Apple-Epic davasında ortaya çıkan rakamlara göre Epic Games Store bugüne kadar yüz milyonlarca dolarlık zarara uğramış durumda. Son iki yılda kaybedilen paranın 450 milyon doları aştığı belirtiliyor.



    Epic Games Store Aralık 2018'de servis vermeye başlamıştı. Geride bıraktığımız iki yıllık süreçte mağazayı her hafta ücretsiz dağıtılan oyunlar ve Epic-özel yapımlarıyla tanıdık. Epic'in bu iki kozu Steam'e açtığı savaşta en büyük silahları olmuştu. 



    Apple-Epic davasında paylaşılan rakamlara göre Epic Games Store 2019 yılında 181 milyon dolar zarar etmiş. 2020 yılında ise 273 milyon dolarlık tahmini zararı olduğu belirtiliyor. Mağaza 2020 yılında 700 milyon dolarlık rekor gelir elde etmesine rağmen zararı yine de önemli oranda artış göstermiş.



    Özel oyunlara 444 milyon dolar ödendi



    Epic Games Store'daki kayıpların önemli bir kısmının mağazaya özel olarak yayınlanan oyunlarda görüldüğü belirtiliyor. Dava belgelerinde yer alan ifadelere göre Epic Games, özel oyunlar için yapımcılara sadece 2020 yılında 444 milyon dolarlık "minimum garanti" ödemeleri yapmış. Minimum garanti ödemesi burada Epic'in yapımcılara ödediği avans ücreti ifade ediyor. Örneğin Control oyununun bir yıl boyunca Epic Games Store'a özel olması için 10,45 milyon dolar ödeme yapılmıştı.



    Apple ise Epic'in bu kayıplarını davada bir koz olarak kullanmak istiyor. Epic Games Store'un 2021 yılında da 139 milyon dolar edeceğini belirten Apple, üç yıllık süreçte toplam kaybın 600 milyon doları geçeceğini ve mağazanın 2027 yılından önce kârlılığa ulaşamayacağını belirtiyor. Apple burada iOS App Store ve Epic Games Store'un kesinlikle birbirleriyle karşılaştırılamayacağının altını çizmiş.



    Diğer taraftan Epic Games ise 600 milyon dolarlık zararı büyük bir kayıp olarak değil yatırım olarak görüyor. Dava belgelerindeki ifadelere göre Epic Games Store'un 2023 yılı itibarıyla yıllık kâr elde etmeye başlayacağı tahmin ediliyor.



    Epic CEO'su Tim Sweeney, hızlı bir şekilde pazar payı elde etmek için yatırımlarını ilk aşamaya yoğunlaştırdıklarını ve mağazanın bu nedenle henüz kârlılığa ulaşmadığını belirtiyor.



    Epic Games ve Apple, geçtiğimiz yıl başlayan App Store davası için 3 Mayıs 2021 tarihinde hakim karşışına çıkacak.





    Kaynak:https://www.eurogamer.net/articles/2021-04-10-epic-is-burning-hundreds-of-millions-of-dollars-on-epic-games-store-exclusives-in-its-war-against-steam







  • Microsoft rakibi olan hiç bir konuda başarılı olamıyor ki zaten. Hani internet explorer pazar payında da batırdı. Senelerce tekeldi, sonra os avantajı, ısrarla varsayılan olsun popup avantajına rağmen kimse kullanmak istemedi.


    Youtube ise 2005 te başlayan, 2006 de google tarafından satın alınan. 2015'e kadar 1 milyar izleyici sayısına ulaşana kadar kâra geçemeyen bir firma. Rakiplerin önünü tamamen kesmek istediler. Dailymotionlar, arada çıkar diğer rakipçikler oluyordu ama 1 milyar kişinin videolarını barındırma, onca bandwith sağlama inanılmaz bir sunucu maaliyeti çıkartıyordu. Kimse ben buna rakip olurum bile diyemedi. Google bile 10 sene zarar da kalmayı kabul etti. Hatta bir röportajda sorulduğunda, daha add gelirleri bile başlamamışken, adamlar biz youtube'u geleceğin tv si olarak görüyoruz, yatırımımız bu yüzden demişlerdi.


    Epic'in dediğiniz gibi bu süreçte yatırım yapması şart. Yani henüz tam platform bile sayılamayacak kadar dandik, basit bir store uygulamaları var. Ben bunca yatırımla daha hızlı geliştirirler diyordum ama hala yenilenemedi. Güzel bir atılım yapmazlarsa dediğiniz gibi bedava bitse kolay kolay kimse yüzüne bakmaz.

    Epic launcherın gelişmesi lazım tabi fakat çok boş eleştiriler olduğunu görüyorum. Microsoftun pc gamepass launcherını kurdum o da berbattı. Originde bana göre baya kötü. Uplay bir tık hoşuma gidiyor arayüz görseliyle o kadar. Yani hepsi birbirinden kötü bir tek steam yılların tecrübesiyle sosyal medya gibi oyun platformu kurmuş. Millet ss paylaşıyor birbirine like atıyor. Epicin beleş oyunlara artık ara verip launcherı geliştirip mağazaya daha çok oyun eklemesi lazım. Epic sayesinde konsol oyunları olan beyond two souls deoteit gibi oyunları bile pc de gördük. Verdiği beleş oyunlarla bir sürü oyun oynadık.
    Epic doğru söylemiş bu bir yatırım. Bu tarz kemikleşen monopoly'leşen pazarlara girip bende büyük oyuncu olacağım diyorsan çok sağlam yatırımı, başta zararı göze alman gerekir. Youtube'da ne zararlardan buralara geldi. Hatırlıyorum bundan seneler önce yıllık zararları bir kaç milyar dolardı. Yine epic'in yatırım işi daha ucuz, daha kolay. Video sağlayıcı olmak demek devasa sunucular, devasa boyutta harddiskler, bandwithler demek. Şu reklam olayı başta youtube da yoktu. Adamlar önce herkesi alıştırdı, yayıncılara destekler verdi. Bu süreçte deli paraları yatırıma harcadılar.
  • Epic doğru söylemiş bu bir yatırım. Bu tarz kemikleşen monopoly'leşen pazarlara girip bende büyük oyuncu olacağım diyorsan çok sağlam yatırımı, başta zararı göze alman gerekir. Youtube'da ne zararlardan buralara geldi. Hatırlıyorum bundan seneler önce yıllık zararları bir kaç milyar dolardı. Yine epic'in yatırım işi daha ucuz, daha kolay. Video sağlayıcı olmak demek devasa sunucular, devasa boyutta harddiskler, bandwithler demek. Şu reklam olayı başta youtube da yoktu. Adamlar önce herkesi alıştırdı, yayıncılara destekler verdi. Bu süreçte deli paraları yatırıma harcadılar.

  • Bu paranın milyonda biri ile uygulamasının bilgisayarlarda fazla işlemci ve ram yemesinin durduracak bir yama yapsaydı çoktan kara geçerdi, uygulaması ile oyunları bedava versen de oynayamıyorsun.

  • Bu adamlar Launcher e mining uygulaması yüklemiş milletin işlem gücü ile zararın bir kısmını kapatıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epic'in yatırımının çocuk oyuncağı olmadığı bu rakamlarla kanıtlanmıştır. PC'ye gelmeyecek oyunları bile getirtti. İleride zarar ettiklerini misliyle alır, sonuçta "bir" markete bağımlılık artık kalmadı.
  • Sony abin gelsin de kurtarsın epic.


    unreal engin oyunları nedense ! ilk çıkan konsol versiyonlarında Series X tarafında hep drop yaparken, gelen ufak bir güncelleme ile bu sorun ortadan kalkıyor. ama bu süreç aralığında hep "xbox series x outperformed" algısı oluşturuluyor. Sony boşuna epic games'e 250 milyon dolar gömmemiş! umarım ikisi de batar!

  • Eurogamer'ın kaynak gösterdiği metinin neresinde bu zarar yazıyor bir türlü bulamadım. Haberi yapan arkadaş bilgilendirirse sevinirim. Malum kaynaktan değil kaynak gösteren eurogamer'dan haber yapmış. Orijinal kaynakta nerede diyor bunu.

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Yalnız Youtube örneği bunu tam karşılamıyor. Çünkü daha kimse video ve abonelik sistemi gibi şeylerle uğraşmazken ilklerinden oldu. Bence bu yüzden başardılar. Ben Epic'in durumunu; Twitch'e karşı Microsoft'un açtığı Mixer gibi görüyorum. Twitch'ten oyuncu çekmek için o kadar yatırım yaptılar ama başarılı olamadılar. Çünkü herkes alıştığı gibi Twitch'e devam ediyordu. Bu durumda da Epic gerçekten büyük sükse yapması lazım ki Steam'i milletin kafasından silmesi gerekiyor. Bugün Epic dese ki "Artık bedava oyun vermiyorum, oyunlara da indirim yapmıyorum." kimse yüzüne bakmaz. Çünkü millette bir alışkanlık yaratmamış. Sektörün eskileri zaten var. Oyuncuların bu konuda acıması yok. Kaldı ki bugün bir platform kapatılacaksa hangisi kapatılsın dese Epic der. Steam'daki kütüphanesini düşünen adam, şimdi bile "Bilgisayarımda iki tane oyun platformu istemiyorum." diyor. Ondan çıkıp ona mı geçeceğim bir oyun oynamak için diyor. Epic devrim yapmazsa işi çok zor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: michael01

    Eurogamer'ın kaynak gösterdiği metinin neresinde bu zarar yazıyor bir türlü bulamadım. Haberi yapan arkadaş bilgilendirirse sevinirim. Malum kaynaktan değil kaynak gösteren eurogamer'dan haber yapmış. Orijinal kaynakta nerede diyor bunu.

    bu rapor apple ile olan davadan alinma.


    raporda 2027 ye kadar buyume beklenmiyor finansal olarak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: michael01

    Eurogamer'ın kaynak gösterdiği metinin neresinde bu zarar yazıyor bir türlü bulamadım. Haberi yapan arkadaş bilgilendirirse sevinirim. Malum kaynaktan değil kaynak gösteren eurogamer'dan haber yapmış. Orijinal kaynakta nerede diyor bunu.

    https://www.scribd.com/document/502037049/21-04-07-Apple-Proposed-Findings-of-Fact-and-Conclusions-of-Law


    Apple'ın iddiası ki haksız olduklarını da düşünmüyorum.


    Burada "Epic kral ağbi" muhabbeti çevirenlerin yüzde 90'ı kuruş harcamamıştır orada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Haberi duyan Steam(temsili)


    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yok kapatınca düzeliyor pasif çalışıyor. diğer türlü uplaydede aynısı var kapatmadinmi baya zorluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Charaznable kullanıcısına yanıt
    sapla samanı karıştırmayın

  • Böyle büyük bir şirketin Epic Games Store gibi berbat bir uygulama yapmasını, hadi yaptı düzeltmemesini anlamıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnsanı oyun oynamaya teşvik etmeyen, hatta "benden oynama" diyen bir mağaza yapısı var, çoğumuzun bilgisayarında olduğu gibi bende de yüklü ve verdiği onca bedava oyuna rağmen üzerinden oyun oynayasım bir türlü gelmiyor. Daha bir oyunu yükleyecekken indireceği veriyi ve yüklediğinde kaplayacağı alanı bile göstermiyor. Kütüphanesi tam bir rezalet.

  • Epic launcherın gelişmesi lazım tabi fakat çok boş eleştiriler olduğunu görüyorum. Microsoftun pc gamepass launcherını kurdum o da berbattı. Originde bana göre baya kötü. Uplay bir tık hoşuma gidiyor arayüz görseliyle o kadar. Yani hepsi birbirinden kötü bir tek steam yılların tecrübesiyle sosyal medya gibi oyun platformu kurmuş. Millet ss paylaşıyor birbirine like atıyor. Epicin beleş oyunlara artık ara verip launcherı geliştirip mağazaya daha çok oyun eklemesi lazım. Epic sayesinde konsol oyunları olan beyond two souls deoteit gibi oyunları bile pc de gördük. Verdiği beleş oyunlarla bir sürü oyun oynadık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt

    Buradan yola çıkıp zarar etti diyorlar ama ben bu yazıda o belirtilen zarar miktarlarını bulamadım. Bulduysanız sayfa numarasını yazarsanız ben de bakayım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: michael01

    Buradan yola çıkıp zarar etti diyorlar ama ben bu yazıda o belirtilen zarar miktarlarını bulamadım. Bulduysanız sayfa numarasını yazarsanız ben de bakayım.

    Epic Games Store'un zararı ortaya çıktı: Yüz milyonlarca dolar kaybediyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft rakibi olan hiç bir konuda başarılı olamıyor ki zaten. Hani internet explorer pazar payında da batırdı. Senelerce tekeldi, sonra os avantajı, ısrarla varsayılan olsun popup avantajına rağmen kimse kullanmak istemedi.


    Youtube ise 2005 te başlayan, 2006 de google tarafından satın alınan. 2015'e kadar 1 milyar izleyici sayısına ulaşana kadar kâra geçemeyen bir firma. Rakiplerin önünü tamamen kesmek istediler. Dailymotionlar, arada çıkar diğer rakipçikler oluyordu ama 1 milyar kişinin videolarını barındırma, onca bandwith sağlama inanılmaz bir sunucu maaliyeti çıkartıyordu. Kimse ben buna rakip olurum bile diyemedi. Google bile 10 sene zarar da kalmayı kabul etti. Hatta bir röportajda sorulduğunda, daha add gelirleri bile başlamamışken, adamlar biz youtube'u geleceğin tv si olarak görüyoruz, yatırımımız bu yüzden demişlerdi.


    Epic'in dediğiniz gibi bu süreçte yatırım yapması şart. Yani henüz tam platform bile sayılamayacak kadar dandik, basit bir store uygulamaları var. Ben bunca yatırımla daha hızlı geliştirirler diyordum ama hala yenilenemedi. Güzel bir atılım yapmazlarsa dediğiniz gibi bedava bitse kolay kolay kimse yüzüne bakmaz.





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.