Şimdi Ara

LEGION 2020 GTX1660TI VS LEGION 2021 MODELLERİ

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selam,

    Amazon.com da legion 2020 var. 2021 modeli çıkana kadar beklemek mi yoksa gtx1660ti ve ryzen7 4800H olan modelini almak mı?


    Siz ne yapardınız?




  • Beklemekten kastınız 4 ay falansa bekleyin derim ama yok o kadar bekleyemem diyorsanız 2020 alın. 2021 versiyonlarına inanılmaz yüksek talep var. Amazon bütün dünyaya gönderim yaptığı için oradan almak çok da kolay olmayacaktır tahminindeyim. Çünkü her taraftan alıcısı var

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Beklesende 20-25 bin altında çıkmayacak.Yurtdışındaki gibi 1799$ satılmaz ülkede.Minumum 2300$ diyorum.Gücün yoksa bekleme şu anda hepsiburda da indirimde legion yapıştır al
  • Legion prolar yoldaymış. Ne zaman piyasaya sürülür Türkiye'de bilmiyorum tabi. Ama pro model olduğu için net 23-25 bin liraya satacaktır bizim çakallar.


    Normal legion 5 için ise bir haber yok henüz Türkiye'ye yola çıktı mı çıkmadı mı.


    Duruma göre ben de 2020 alıp geçeceğim gibi. Pro'da ekran çok iyi ama maalesef ona para yetmeyecek anlaşılan. Monster düşündüm bir ara. 13 binlik bir üründe karar kılıyorsun taksit sekmesine bakıyorsun 3 bin lira biniyor üstüne   Monster almama sebebim nakit para bağlamak istememem. Mantıklı taksit olsa şimdiye kadar almıştım ama sayelerinde başka markaları da araştırma fırsatım oldu. Yoksa AMD yi görmeden bodoslama i7 10750 alacaktım. Saçma sapan taksitlendirmelerine teşekkür ediyorum  

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Tamamen aynı durumdayız. Legion 2021 ler Eylül gibi amazon.com a ya da tr pazarına girerse çok iyi olacak. Siz yurt dışından almayı mı düşünüyor musunuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yurt dışından almaya sıcak bakamıyorum maalesef. Ülke sınırları içinde bile 13 14 binlik bir ürünü online olarak almaya gönlüm el vermiyor ama mecbur kalıyoruz maalesef.


    Yurt dışından aldın, problem çıktı ne yapacaksın geri gönderme aşamaları, garanti ne olacak nasıl halledecen bir ton soru işareti.

  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Bazı pclerde 2 bin liralar oynuyor. Keşke vergiler daha az olsa. Umarım Legionlar en kısa sürede makul bir fiyattan pazara girerler. Legion5 759 dolardan başlayacak demişlerdi. Eğer rtx ve ryzen 5800 modeli de 1000 dolar civarında olursa mükemmel olur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beligte5

    Bazı pclerde 2 bin liralar oynuyor. Keşke vergiler daha az olsa. Umarım Legionlar en kısa sürede makul bir fiyattan pazara girerler. Legion5 759 dolardan başlayacak demişlerdi. Eğer rtx ve ryzen 5800 modeli de 1000 dolar civarında olursa mükemmel olur.

    Ek vergi yok ki. %18 KDV + %2 oranında TRT bandrol ücreti var. Bizi distribütörler ve satış yapan firmalar öpüyor. Tertemiz %30 ekliyorlar fiyatlara...

  • beligte5 B kullanıcısına yanıt

    Arkadaşın dediği gibi ek bir vergi yok aslında. Lenovo forumunda bundan yakınan biri vardı. Neden siz Lenovo Türkiye olarak satış yapmıyorsunuz diye. Ticari anlaşmalar ülkeden ülkeye değişir maalesef satamıyoruz falan yazmışlardı.


    Yani ülkedeki satış politikası sanırım direkt getir sat şeklinde olmuyor diyeceğim ama samsung nasıl satıyor mesela telefon vs .


    %18 kdv gümrükte ekleniyor zaten bir de %2-3 mü ne trt payı var. Daha ötv yok, akıllarını kurcalıyor şu anda ama getirirler mi bilinmez. Online eğitimler falan olmasa ötv gelmişti bu sene bence bilgisayarlara da.


    İşin en kaymaklı ve şerbetli kısmını rafa koyan satıcılar yiyor. Deli gibi hem de.

  • Elinizde laptop için ayırabileceğiniz parayı, kullanım amacınızı ve cihaza ne zaman ihtiyacınız olduğunu yazarsanız net bir yorumda bulunulabilir. Yine de yeterli bütçem var ise yeni modelleri beklerdim(Legion 5 Pro alınamıyorsa alternatif markaları zira Lenovo' da fazlasıyla stok sorunu mevcut.) Yeterli bütçem yoksa da Hepsiburada' daki RTX 2060 ekran kartlı ve Ryzen 7 4800H işlemcili Legion 5' i satın alırdım.

  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Öğrenciyim, üniye başlayacağım. Mühendislik okumayı hedefliyorum. Şu an hali hazırda 1000$ bütçem var buna ek yaklaşık 500$ daha çıkabilirim. Şu an ihtiyacım yok ama 2022 ye kadar da almak istiyorum. Teşekkürler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1500 Dolar' a kadar bütçeniz ve 2022' ye kadar da vaktiniz varsa birkaç ay/hafta sabredin derim. Parasınızı Dolar' da tutun böyle bir imkanınız varsa, edeceğiniz zarar minimuma inmiş olur.


    Bunun dışında elinizin altında eğer 4/8 çekirdekli bir işlemciye, ortalama bir ekran kartına(minimum 2 gb vram) ve minimum 16 GB belleğe sahip bir PC var ise herhangi bir mühendislik bölümünün ilk yılı için rahatlıkla yeterli olacaktır. Sadece içinizi rahatlamak, asıl satın alım nedeniniz bu ise bolca vakitiniz olduğunu belirtmek için bunları söylemek istedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SaveMartha S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.