Şimdi Ara

Pardus detaylı inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, öncelikle geliştirenlere teşekkür ederiz. Zaten geliştirilme amacı belli: Eğitimde tahtalarda vs kullanmak, kamu kurumlarında ofis işleri için kullanmak. O yüzden fazla beklenti içine girmeyin. Bu iş için yeterli. En az debian stable kadar iyi diyebilirim. Ne demek istiyorum?


    Backports ve deneysel depo(unstable gibi) çok sınırlı


    Deneysel ve backports diye depolar yapmışlar ama pek bir şey eklenmemiş. Bu depolarda hiçbir şey yok desem yeridir. Dişe değer bir şey yok. Kernel 5.10 var. Libreoffice 7.1 var. Bir de lutris son sürüm var. Wine 6.0 bile yok. Mesa 20 bile yok. Vulkan güncel versiyon bile yok. Biraz eski kalıyor haliyle. Oysa mesela debianda stable den unstable a geçince, bi update diyorsun 5 GB birden paket indiriyor. Burada öyle bir şey olmuyor, 3-5 paket anca. Yani sadece debian stable kadar iyi demek isterken bunu kastetmiştim. Ama insanlar zaten kurumsal amaçlar dışında kullanmadığı için böyle yapmış olabilirler. Yani onlar da haklı kendince. Niye uğraşsınlar ki?


    Kısmen eski oyunlar vs. oynanabiliyor


    Yani benim gibi age of falan seviyorsanız oynarsınız tabi. Ben lol oynadım mesela, gayet iyiydi. Yalnız mesanın eski kalmasından mı ne biraz kasma oldu ama nadiren.


    Reklamın iyisi kötüsü olmaz


    İyi kötü bir linux sistemleri tanıtmada etkisi olmuştur ama. Onu yadsıyamayız. Yani Türkçe bilgi kaynağı sunuyorlar. Ofis öğretiyorlar. Türkçe olarak linux rehberleri falan var. Bu da bir şey. Ne demiş Armstrong, one small step for a man, one big leap for mankind. Veya olmayabilir de.


    Türkçe destek ve yardımsever forumlar


    Bu da yeni başlayanlar için güzel bir olay. Türkçe kaynak malum çok sınırlı.


    Amaç belli: minimalist ve eğitim için yeterli ihtiyaçları karşılaması


    Evet, beğenmeyen başka arayışlara girebilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 9 Nisan 2021; 23:49:22 >







  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.