Şimdi Ara

Bakan Nisan’da sezonu açarız demişti, ama oteller açılışlarını erteliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başta artan vaka sayıları ve kaynak pazarlardaki son gelişmeler ve kısa çalışma ödeneğinin kesilmesi olmak üzere peş peşe gelen olumsuzluklar üzerine daha önce Nisan ayıda açılmayı planlayan oteller açılışlarını erteliyor.

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, 11 Ocak’ta, Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde medya temsilcileriyle bir araya geldiğinde, mart ayı itibariyle etkinliklerin başlayacağını, nisan ayında da sezonu açmayı planladıklarını, turizmin bu yıl ikiye katlanacağını söylemişti.

    Dünya Gazetesi’nden Selenay Yağcı’nın haberine göre tesislerin birçoğu açılışlarını nisandan, haziran-temmuz dönemine erteledi.

    Açılışların ertelenmesi yurt dışından misafir gelişlerinde yaşanan belirsizlikler etkili oldu. Otel açılışlarının büyük oranda mayıs ayına ertelendiği belirtiliyor.

    “Sektörün elinde olmayan durumlar oluştu. İyi giden tablo kötüye döndü” diyen Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu şunları söylüyor: " Olumlu tablo bir ayda terse döndü. Kaynak pazarlarımızda yaşanan gelişmelerle gördük ki öngörülerimiz tutmadı. Nisanda başlar demiştik mayısa kaydı belki o da kayacak. Nisan ve Haziran arası sıkıntılı günler devam edecek gibi görünüyor. Çalışanlarımızı ücretsiz izne yollayarak haziran-temmuza varmamız zor. Bu sefer özellikle 2020'nin de yükü omzumuzda. Borçlanmıştık, daha da borçlanırsak sektör batacak duruma gelir. KÇÖ'nün uzatılmasını talep ediyoruz." 








  • vdeki hesabı çarşıya uyduramayan turizm sektörü diken üstünde. Yeni sezona umutla hazırlanan turizmci hem olağanüstü biçimde artan vaka sayıları hem de kısa çalışma ödeneğinin bitmesiyle gol yedi. Turizmde senaryolar, yaşanan gelişmelerle, 1 ayda değişti. Bu yıl, geçen yılın aksine tam kapasite açılmaya hazırlanan oteller, nisan ayında hüsrana uğradı. Vaka artışı ve kaynak pazarlardaki yeni gelişmelerle rezervasyonlarda durağanlık yaşayan tesislerin birçoğu açılışlarını nisandan, haziran-temmuz dönemine erteledi. Arkalarında 2020 gibi bir enkaz sezonun olduğunu da vurgulayan sektör, kısa çalışma ödeneğinin sonlanmasıyla işletmelerin borç batağına sürükleneceğini savunuyor. Sektör temsilcileri, turizmin acil ve öncelikli sektör olarak belirlenmesini ve kısa çalışma ödeneğini 2 ay daha uzatılmasını talep ediyor.

    İşler: Açılışlar Haziran-Temmuz'a kaydırıldı

    Dünya'dan Selenay Yağcı'ya değerlendirmelerde bulunan Ege Turizm İşletmecileri Derneği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler Mart sonundaki rezervasyon akışı da geriye döndüğünü söyledi. İşler, " Önümüzü görememeye başladık. Nisan-mayısta açmayı planlıyorduk. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim, Avrupa ülkelerinin pandemi dolayısıyla seyahat izinlerinde renk uygulamalarına geçecek olması da rezervasyonları yavaşlattı. Türkiye’nin aşılamada da ağır gidiyor olması iyi giden rezervasyonları durdurdu. Açılışlar da haziran-temmuza kaydırıldı." diye konuştu.

    Otel açılışları Mayıs'a sarktı



    Jolly Pazarlama Direktörü Yasemin Develioğlu, “Yaz sezonu için özellikle Temmuz dönemi ve Kurban bayramı için Ege ve Akdeniz bölgelerine yönelik taleplerde bir yoğunluk var. Taleplerin Ağustos ve Eylül ayları için de gelmeye başladı” dedi. Tatilsepeti.com Genel müdürü Koray Küçükyılmaz ise şu ana kadar, otellerden kendilerine sezon içinde hizmet vermeme gibi bir bilgi ulaşmadığını vurgulayarak, “Sezon için tüm otellere rezervasyon alıyoruz. 2020’de otellerin yaklaşık yarısı açılmıştı. Bu sezon için ise, bütün otellerin sezon içinde açılacağını öngörüyoruz. Oteller, sezon açılışlarını Nisan ayı içinde yapacak şekilde planlamıştı; ancak yurt dışından misafir gelişlerinde yaşanan belirsizlikler, bazı otel açılışlarının ertelenmesine neden oldu. Ortalamaya bakıldığında, otel açılışları mayıs içinde gerçekleşecek” diye konuştu.


    Geçen yıl yalnızca 3 ay kapalı kalan Titanic Beach Lara ve Titanic Golf Deluxe Belek’in nisan itibariyle hizmete başladığını belirten Titanic Hotels Group COO, Gökhan Özbatır, Titanic Deluxe Bodrum’un ise 1 Mayıs itibarı hizmete açılacağını bildirdi. Özbatır, “Bu yıl yaz sezonunda otellerimizde yaklaşık ortalama % 40 oranında bir doluluk gözüküyor, bu oran salgının seyrine göre değişebilir” dedi.


    2 otelini nisanda açtığını söyleyen Kilit Grup Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Kilit “Bu sezon 20 otelimizin tamamını açmak için çaba göstereceğiz ve planlamamızı bu doğrultuda yaptık. Pandemi koşulları daha kötüye gitmediği sürece umut ediyoruz ki otellerimizin hepsini tam kapasite açacağız” dedi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 9 Nisan 2021; 9:38:5 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.