Şimdi Ara

Yakıt alırken sabit marka mı kullanmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benzinli bir golfüm var. Çok uzun zamandır hep opetten alım yapıyorum. Bilindik olsun olmasın bütün her yerde de 3 aşağı 5 yukarı benzin fiyatları hep aynı. Özellikle dizelde olan oynaklık yok. Haliyle Türkiye gibi bir ülkede de ekonomi yapmak önemli. Bazen başka akaryakıt markalarında kampanyalar oluyor ama opetten devam ediom diye onlara katılmıyorum. Dizelde nerden aldığının farkı olduğunu düşünüyorum ama benzinde de bu fark var mı? Habire marka değiştirmemizin araca vs bi sıkıntısı ya da hatırı sayılır bir durumu olur mu? Fikriniz nedir?



  • Hurafeler olucaktır elbet ama hiçbir önemi yok. Ailecek yıllardan beri kredi kartı kampanyalarına göre yakıt alıyoruz hiçbir sorun yaşamadık. Zaten yaşayamazsın da istisnalar hariç.

  • bilindik ve kalabalık işleyen bir istasyon olsun yeter

  • Ben lpgde dahi farklı istasyondan alınca yakıt artışını hissediyorum. Şu anda opete döndüm iş güzergahında olan bir petrole. Şu an hem yakıtta sorun hissetmiyorum hem de yakıtım neredeyse 1 litreden fazla düştü. Sürekli aynı istasyondan ve aynı pompadan alırım ki yakıtı da hesaplamak adına daha sağlıklı olsun.

  • Passat’ım var. Kartlar nerede indirm veriyorsa oradan alıyorum.
  • Bende önceden hep shell'den alırdım. Yakıtı daha kaliteli zart zurt diye söylentiler yüzünden. Geçen sene temmuz gibi Oyak Total'de %5'lik indirim kampanyası başlattı. O tarihten beri Totalden alıyorum. Çekiş olarak shelle göre bi tık artış var diyebilirim. Konuya dönecek olursa yakıt karıştırma fikri benimde aklıma pek yatmıyor. Sabit bi yerden almak daha mantıklı gibi.

  • ben shellden başka biryerden almıyorum, opete geçmeyi düşünüyorum, geçersem onuda kolay kolay değiştirmem

  • Lpg'yi shell-opet istasyonlarından alıyorum. Bazen de Total ve Bp'den. Bu dörtlünün dışına arkadaşın ısrarıyla bir kez çıktım araba çekmedi gaz yemedi resmen. Moil gibi Milangaz gibi bir şeydi yalan da olmasın da. Aldığıma bin pişman oldum. Çekmemesini geçtim arabaya zarar verecek diye korktum. Ula araba gitmez mi gitmedi işte. Dip gaz yapıyorum tam gidecek gibi oluyor pat gaz kesiyordu. Rezillikti vallahi. Hangisi ucuzsa oradan. Fiyatları aynı veya yakın olursa Shell 1. tercihim Opet 2. Bp veya Total son seçenekler. 100km benzinde giderim başka yerden almam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinanakgl kullanıcısına yanıt
    Benim de aynı şey başıma geldi 30 lt LPG ile 400 km üzeri giden aracın Moil/Milangaz istasyon nun dan 180 km de gazı bitirdi 😂 cekmem tekleme cabası bu arada 😉 LPG kullanıcısı olarak
    1.Aygaz/mogaz
    2. Shell
    3. Bp

    Harici pek katmam en ucuzunu alır gecerim sorun yaşamadım hiç bi istasyon da

    Benzinde ise Petrol Ofisi Shell OPET sunpet Bp LUKOIL hepsinden yıllarıdır alırım ucuzuna göre bir sorun görmedim benzinde ucuk kalite farkı yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aynı marka aynı istasyondan alırım
    Şehirdışı yolculuk hariç

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

    Deneyim oldu işte almazken bir bildiğim varmış  

    Galiba arabanın lpg sistemi ile alakalı bir durum. Arkadaşın arabada sorun olmuyormuş bizimkinde oldu  

  • sinanakgl kullanıcısına yanıt
    Bende almıyorum kesinlikle zaten ⛽ artık LPG zaten ucuz kalitesi şüpheli olanı 10/20 kr aşağıya almıyorum sorun cıkıyor 😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Duzgun isleyen her istasyondan benzin alirim. Hic sorun yasamadim. İndirim kampanya kimdeyse ondan alirim ama abuk sabuk yerlerden almam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinde işleyen istasyon olduğu sürece fark görmedim bende. Zaten ince yakıt. Dizel gibi değil.
    Çekil farkı oktan ile alakalı. Ne kadar oktan o kadar çekiş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hem benzini mi hemde lpg mi bp ve aytemizden alırım. fiyat avantajı olursa shell den de alırım .bu üçlüden şaşmam.

  • Devamlı aynı yakıt istasyonunda alındığında yanılmıyorsam akaryakıt firması kendi yakıtından kaynaklı motor vb arızalarda mesuliyeti üzerine alıyormuş. Netice devamlı aynı marka kullanımı sıkıntının yakıt kaynaklıysa nerden olduğunun tespitini kolaylaştırır.
    Bir kuzenimizin crosland x’ine yanlış yakıt katılmıştı firma ile mi ne halletmişlerdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matador_mirkhan

    Devamlı aynı yakıt istasyonunda alındığında yanılmıyorsam akaryakıt firması kendi yakıtından kaynaklı motor vb arızalarda mesuliyeti üzerine alıyormuş. Netice devamlı aynı marka kullanımı sıkıntının yakıt kaynaklıysa nerden olduğunun tespitini kolaylaştırır.
    Bir kuzenimizin crosland x’ine yanlış yakıt katılmıştı firma ile mi ne halletmişlerdi

    her markada olmuyor hocam hocam o dediğin.genellikle koç gurubu araçlarda fiat,ford markalarında oluyor .kendi gurubundan opet den alım yaptırıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.

    Biz şirketçe opetten shell'e geçtik, bu yaşadıklarınız olmadı.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.