Şimdi Ara

Xiaomi Mi Band 6 vs Xiaomi Mi Band 5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar. İlk çıktığı günden beri mi band 5 kullanıcısı olarak sizlere mi band 6 ile olan farklılardan bahsedeceğim. Öncelikle daha önce hiç akıllı bileklik kullanmamıştım ilk bilekliğim mi band 5 oldu önceki modeller ile arasında uçurum farklar olduğunu söyleyebilirim mi band 1 den mi band 4 e kadar olan geliştirmeler oldukça fazla ta ki mi band 4 ile mi band 5 arasında bu fark biraz azaldı mi band 5 ile 6 arasında aman aman bir fark yok diyebiliriz. Gelelim farklılıklara;


    1. Full ekran boyu : Mi band 5 te dokunmatik bir orta tuş bulunmakta ve üst çerçeve var mi band 6 da full ekran mevcut tüm kontroller yukarı aşağı sağ sol ve dokunma hareketleriyle yapılmakta.
    2. Daha fazla aktivite takibi : Mi band 5 te 11 adet fitness takibi yapılıyorken üst modelde bu sayı 30 a çıkarılmış.
    3. Spo2 ve uyku sırasında nefes kalitesi analizi : Spo2 ölçümü için aslında ekstra bir sensöre gerek yok HRS ile ölçülmekte. Note 8 kullananlar bilir samsungun kendi sağlık uygulamasında spo2 kısmını güncelleme ile kaldırdılar sonra kullanıcılardan yoğun tepki gelince yeni güncelleme ile spo2 geri geldi. Xiaomide istese mi fit e band5ler için spo2 getirebilir ama fark olsun diye böyle bişey yapmayacaklardır. Nefes kaliteside nekadar hatasız orasıda tartışılır. ( Mi band 5 te olmayan bir özellik )
    4. Aktivite geçmişi : Bu veriyi mi fit uygulaması üzerinden ulaşabilrken mi band 6 modelinde artık bilekliğin içinde de yer almakta ve kolay ulaşılabilmekte.


    Genel olarak: Eğer mi band 4 ve öncesi modeller kullanıyorsanız mi band 6 ya geçiş mantıklı olabilir ama hali hazırda mi band 5 kullanıcısı iseniz 6 ya geçmek çokta gerekli değil.








  • Merhaba arkadaşlar, internette bulamadığım bir bilgiyi size sorayım. Bende mi band 3 var, bildirim olarak 5 bildirim sınırı var, bildirim bir text mesaj ise yanlış olmasın 100 karakter civarı bir içeriği sunup kalanı üç nokta yapıyor.


    Mi Band 5 kullananlar ve Mi Band 6 kullananlar bu eş zamanlı bildirim sınırını ve mesaj karakter içeriğini yazabilirler mi?


    Malum bazen sessize alınan konuşmalar haricinde bile baya mesaj akışı olabiliyor, hiç yoksa mi band 6 ile onlar telefonu ele almadan kısmen takip edilebilir mi merak ediyorum. Mi band 3'te 5 bildirim bunun için çok yetersiz, e-posta bile takip edilmez kolaylıkla. Ama üst donanımlar daha iyi olmalı diye düşünüyorum.

  • Mi Band 6 ile araçta seyahat ederken adım sayısı anormal şekilde artıyo mu?


    Mi Band 3'de en uyuz olduğum şey bu, arkadaşım da aynı zamanlarda Huawei Band A2 almıştı, o adım saymıyodu araçta.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: UML

    Mi Band 6 ile araçta seyahat ederken adım sayısı anormal şekilde artıyo mu?


    Mi Band 3'de en uyuz olduğum şey bu, arkadaşım da aynı zamanlarda Huawei Band A2 almıştı, o adım saymıyodu araçta.

    Hocam bu olayı bir kere yaşadım mi band 5 te otobüste giderken 42 km yol gittiğimi göstermişti bi gün otobüsle gittiğim yol ise toplasan 10 km falandır, normalde böyle bi durum yaşanmıyor ama adım sayma konusunda sıkıntılı diyebilirim mesela telefon ile sonuçlar farklı oluyor her seferinde samsung note 8 var onda 9 bin adımsa mi band 5 te 8400 falan sebebi ise şu ben yürürken ellerim cebimde yürüyom bazı adımlarımı hesaplamıyo doğru sonuç için eli kolu sallayarak normal yürümek lazım diye düşünüyorum. Herhangi bir taşıta bindiğinde adım saymıyor.





  • Mi band serileri, samsung gear fit serileri, amazfit ve huwei watch da dahil pek çok cihaz kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki aktivite takibi açısından en iyisi rakipsiz samsungtur.


    Örnek vereyim mesela samsungta yürüyüş yaptığınızı koşu yaptığınızı yüzdüğünüzü veya bebek arabası sürdüğünüzü, bisiklete bindiğinizi otomatik algılıyor ve bunları aktivite kaydı olarak ekliyor. Sizin saat menüsüne girip ben biaiklete biniyorum yürüyorum vs şeklinde aktivite başlatmanıza gerek kalmıyor. Eski gear fit 2 de bile bu özelliğe hayran kalmıştım (bebek arabası moduna). Ayrıca samsunglar kalori hesabını çok doğru hesaplıyorlar. Uygulama entegrasyonu falan çok iyi yeediğiniziçtiğini kaydettiğinizde gerçek bir kalori takibi yapabiliyor. Wigi özlliği olduğu için telefon çekim alanında olmasada bildirimleri wifi ile alabiliyorsunuz ki bu da efsane bir özellik. Whatsapp ve benzeri uygulamalra saat üzerinden yanıt verebiliyorsuınuz. Tabiki samsung cihazların da en büyük eksiği "pilleri" ve "satış sonrası desteği" hiç bir parçasaını düzgün bulamıyorsunuz. Hele ki bir iki sene sonra mümkün değil. Cihazlrın piileri çabuk bitiyor. Bt üzerinden müzik dinleyim de şöyle iki saat yürüyüş yapayım deseniz 6 sylık bir cihaz sizi yarı yolda bırakabilir. Eve varana kadar %15-20 lere kadar inebilirsiniz. Mesela gear fit 2 nin pilini bulamıyorsunuz zamanla şarj olmasını sağlayan arka kısmındaki metal pinler eriyor ve bozuluyor. Hemen hemen tüm modelleirnde bu sorunlar oluyor ve fiyatları rakiplerine göre tabiki yüksek.


    Amazfit ve xiaomi modellerde ise dediğiniz gibi doğru düzgün adım saymıyorlar. Bazen bakmışsınız takılmış adım saymamış oluyor (buna deep sleep hatası deniyor saat uyku moduna giriyor ve adımları saymıyor) Diyorsun ki kardeşim adım da saymayacaksa ne işe yarayacak bu cihazlar? Bilkeliklerde gps özelliği yok. Ama artı yönleri örneğin amazfit bip kullandığımda 40gün şarj ömrü görmüşüğüm var.Gerçi Mi band ların yeni versiyonları öyle uzun bekleme süreleri de vaad etmiyor. Herhangi bir saat kayışı ile saatçide değişim yapabiliyorsunuz. Band serileri için kayışları internnete istediğiniz fiyata bulmak mümkün. 3.parti takip uygulamaları var xiominin bulutuna bağlanmdan bu cihazları kullanabiliyorsunuz bu artı bir özellik.


    Huawei kısmıın ise biraz enteresan watch gt aslında değerini bilenler için bir nimet. Çok sağlam bir kasası var denize göle havuza toza toprağa kumsala soktum nokta çizik yok. Şarjı çok iyi gidiyor. Amoled ekranı çok mükemmel. İlk zamanlar saat yüzleri çok sınırlıydı şimdi zilyon tane var. sonradan çıkan gt2 gt2 pro vs. aslında aynı arayüzün gelişmiş halleri. Bu modellere müzik dinleme vs de eklendi güzel oldu. Bu spo2 olayı ilk zamanlar watch gt de vardi sp02 vo2Max sonradan kapadılar. Yoksa yukarıda bir arkadaşın yazdığı gibi sensörler aynı gibi görünüyor. yeni modelde stres ölçümü vs ile geri geldi. huaweinin de yani kalori takibi vs yetersiz. Taktığınız saat 7/24 isizi takip ediyor ama size çok az bilgi paylaşıyor gibi geliyor.


    Konuyu başka yöne çekmek istemem ama henüz bir bileklik almayan arkadaşlara önerim samsung fit2 leri denemeleridir. donanım dan ziyade yazılım (samsung health) ve ***bu yazılımın size verdikleri de çok önemli*** Bende ilk fırsatta yeniden samsunga geçmeyi planlıyorum. Mevcut cihazım (huawei gt2) biraz eskisin diye bekliyorum. Selamlar.





  • matrixrio kullanıcısına yanıt

    Selam yorumunu hepsini okudum baya bilgilendirici ve kararsızlığımı daha da arttıdı :) Hali hazırda Huawei band4 kullanıyorum Uyku takibi çok güzel fakat dediğin gibi kalori ölçümleri çok dengesiz. Şimdi yeni bir saat arayışındayım senin fikrini almak istedim Huawei gt sport şuanda indirime girdi 750 tl alabiliyorum. Bu saat hakkında görüşün ney sağlamlığı dışında egzersiz çeşitliliği(çok ip atlayan ve halat ile çalışan birisiyim crossfit ağırlıklı spor yapıyorum) ve ölçüm doğruluğu önemli kıstasım. Yada bunu al dediğin saat yada bileklik önerin var mı yardımcı olabilirsen sevinirim bütcem 600 800 arası değişiyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasancan003 -- 29 Haziran 2021; 21:14:58 >
  • matrixrio kullanıcısına yanıt

    hocam benim siz kadar deneme veya test etme şansım olmadı. O yüzden direk cihazlarda durum nedir bir bilgim ve deneyimim yok. Ama yakın arkadaşımda garmin descent mk var 15 binlik saat, sporcu olduğu için onu almış onu kullanıyor onunla versus yaptığımda mi bandın zaten doğru analiz yapmasını beklemiyorum çünkü ne kadar ekmek okadar köfte .200 liralık bileklik vs 15binlik saat. Evde mi body composition scale 2 var mesela oda doğru analiz ve veri vermiyor tuvalete oturmadan tartılınca kas kütlem 55.70 çıkıyo sifonu çekip yeniden tartılınca 55.0 çıkıyo klozette 70 gr kas kaybımın olması imkansız :D xiaominin çoğu ürünü böyle bileklikte bunlardan biri veriler doğru değil ama seni yerinden kaldırıyo aktiviteni takip ettiriyo veya spora zorluyor. Tartı ise doğru analizi vermiyo ama sana bi referans oluyor mesela aksi halde 150 liralık tartının vücut analizini %100 doğru göstermesini beklemek biraz yanlış olur. Adamlar algoritma yazmış o algoritma üzerinden yürüyor herşey.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.