Şimdi Ara

Şehir hastanesi ödemelerine sansür!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
2
Favori
5.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
135 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam lütfen içeriğini bilmediğiniz konuda yorumda bulunmayın. Zira komik duruma düşüyorsunuz. Abstract dediğiniz şeyin meali özet. Rica ediyorum hatrı sayılır dergide yayınlanmış H faktörü yüksek atıf almış böyle bir makale ekleyin.

    90 lardan öncesine bakarsak birçok ilde hastane yoktu. Hatta Osmanlı döneminde eczane yoktu. Evet sağlıkta son 20 yılda eskiye nazaran daha hızlı ilerledik. Bunu zaten kabul ediyoruz. Kabul etmemek mümkün değil. Ancak bir zahmet gelişme olsun. Suyu bile döksem zaman içinde bir tarafa akıp gidiyor.

    bakınız ben 2005-2010 şu yıllarda ekonomiyi eleştirmekte idim. Üretime önem verilmediği, tüm paranın rant için inşaata gömüldüğünü anlatmakta idim. Maalesef bu gün iş işten geçtikten sonra herkes üretime önem verilmedi diye veryansın ediyor. İyi de iş işten geçti, o işi yatırım zamanı tartışmak gerekli idi. İnşaat toplumun refahını hızlı bir şekilde artırıyordu ama refahın devamı gelmeyecekti. O zamanlar ehonomi çoğu iyi yeğenim sözünü çok duydum. Ekonomi popülizme kurban gitti. Sağlık da böyle popülizme kurban gidiyor. Birinci basamak güçlendirlmeli, ihtiyacı olmayanlar hastanelere bu kadar kolay gidememeli. İhtiyacı olanlar hizmete ulaşabilmeli. Acilde 100 hasta varsa en az 80 i acil hasta değil. Biz bu fazladan gelen 80 i 20 ye 10 a düşürmedikçe, acillere kongrelere katılmaktan bilim küpü olmuş hekimleri doldursak bile yeterli ve kaliteli hizmet alamayacağız. Acil sezeryana giden hekimin kolunu gebelik testi sonucu bekleyen hasta yakını tutup benim sonuca da bak öyle git diyecek. Örnek yaşanmış trajikomik bir örnektir.

    istersen yılın 365 günü kesintisiz kongre yap, tebabet usta çırak ilişkisidir, öyle kongrede öğrenilmez. Kongre işi iyi öğrenmiş insanın mesleki olarak kendini geliştirirken kullanabileceği bir enstrümandır. Senin fakültede ve asistanlık eğitiminde veremediğin tıp nosyonunu kongre veremez. Kongrelerin belki de ilk sıradaki amacı hekimlerin yaptığı çalışmalarda bizim ülkemizde şu hastalık diğer ülkelere nazaran az veya fazla görünüyor sebebi ise budur diyebilmektir. Bizim tıp kitaplarına azcık bakacak olursanız her hastalığın ilk cümlesi ABD ülkesinde insidansı şu prevelansı bu kadar diye olacaktır. Kongreler bahsettiğiniz kadar etkin olsa idi bu kitaplarda ABD ülkesi değil ülkemizde kelimesi ile cümleler başlardı. Bu arada ülkede mantar gibi tıp fakültesi açıldı. Yeni fakülteler mutlaka açılmalı idi ancak açılan Bu yeni fakültelerdeki eğitim ne kadar denetleniyor. Yani bina yaptık ama içeriği ne kadar dolu, Ne kadar yeterli. Peki yetersiz eğitim ile mezun olan Hekimi toparlayabilmek için yılda kaç kongre yapmamız gerekir veya kaç hasta telef etmek gerekir. Sağlık bu şakası ve acemiliği olmaz. Bedeli ağır olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Türkiye ve Türklerden bir cacık olmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kayihani K kullanıcısına yanıt

    Sorun değil hocam hayırlısı :)


    Katılıyorum tek çare bilinçlenmemiz. Hep surete ambalaja baktık, artık içine bakmak lazım.

  • adam güvenlik odasını hastane networku altyapısı diye koymuş, şaka gibi yemin ederim. hastane yol köprü benim paramla yapılıyor ama kullanmak için yine para ödüyorum ? he baktın verdiğin para yetmedi, hacı sen bi 500 daha ateşle de adamlara verdiğimiz sözü tutup ücreti tamamlayalım diyorlar, bunu da alkışlayanlar var. 1 e alınacak şey belki 5 e alınmış ama adam vay odalar otel odası gibi , yataklar kuş tüyü diye konuuşuyor hala.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.