Şimdi Ara

AB, İflas Eşiğindeki Air France'ı kurtaracak 4 milyar Avroluk yardımı onayladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
63
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AB Komisyonu Air France’ı kurtarma paketini onayladı

    AB komisyonunundan yapılan açıklamaya göre Fransa şirkete 1 Milyar Avro'luk sermaye koyacak ve farklı enstrümanlarla şirkete 3 Milyar Avro'luk kredi tahsis edilecek. Bununla birlikte şirket Paris dışındaki Orly havalimanındaki 18 slotundan vazgeçecek.

    Plana ilişkin değerlendirmelerde bulunan Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire planın parçası olarak Fransa'nın şirkette en büyük hissedar olabileceğini ifade etti.

    Air France-KLM ortaklığında Fransa ve Hollanda'nın yüzde 28 kombine payı bulunuyor 

    Daha önce Le Maire, Air France-KLM ortaklığına yeni mali destek için Avrupa Birliği ile prensipte anlaşmaya varıldığını belirtmişti.

    Air France-KLM ortaklığında Fransa ve Hollanda'nın yüzde 28 kombine payı bulunuyor. Ülkeler, şirketin geçen yıl doğrudan krediler ve devlet destekli garantilerle 10,4 Milyar Avro'luk destek almasının ardından yeni bir fonlama planı üzerinde görüşmeler yürütüyordu.

    Pandemiden diğer havayolu şirketleri gibi sert etki gören Air France-KLM ortaklığından geçen yılın son çeyreğinde 2,1 Milyar Avro'luk nakit çıkışı olmuştu. Air France-KLM ortaklığının Kovid-19 salgının etkisiyle 2020'de 7,1 Milyar Avro zarar ettiği belirtilmişti. Şirketin cirosunun 2020'de bir önceki yıla kıyasla yüzde 59 azalarak 11,1 Milyar Avro olduğu aktarılmıştı.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.