Şimdi Ara

Babamın ve Annemin Borçlarından Doğan Hacizle İlgili Birkaç Sorum Olacaktı.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle hepinize iyi geceler.


    Benim annem ve babam yaşıyorlar ve bende ailemin tek çocuğuyum. Yıllar önce hem annemin hem babamın çektiği banka kredilerini ödemediklerinden dolayı haciz işlemleri olmuş ve arada bir annemi, babamı, hatta bazı aile üyelerini arayıp rahatsız ediyorlar. Babam bana bazı şeyler anlattı fakat, ben yinede buraya konu açıp sormak istiyorum.


    Öncelikle lüzumlu eşya konusundan haberdar olduğumu söyleyerek, odamda tamamen kendim çalışıp aldığım masaüstü bilgisayar, yatak, masa, dolap, komodin, ikili koltuk ve odamda daha önceden alınmış ama artık çalışmayan 2 tane dizüstü bilgisayar var. Sormak istediğim soru ise şu. Haciz etmek için yakında gelecekler ve ben görevlilere nasıl davranacağımı bilmiyorum.


    1 - Gelen görevlileri odama sokmama ve üniversite okuduğumdan dolayı bu eşyalar benim için elzem ve bunların hepsini ben kendi paramla aldım deme hakkım var mı?


    Kafamdaki çok önemli soruyu cevaplarsanız sevinirim. İyi forumlar herkese.




  • Odaya sokmamazlık yapamazsın. Bu saydıklarından zaten bazıları haczedilebilir mallar arasında. Kendim aldım dediklerinin faturasını ibraz etmen gerekebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi adınıza kayıtlı faturaları varsa ibraz edin. Aksi halde haczedilebilir.

  • Aldığın eşyaların tüm faturaları senin üstüne kayıtlıysa haciz etmemeleri lazım ancak kayıtlı değilse ya da kaybolduysa söz konusu eşyaların sana ait olduğunu ispatlayamayacağın için eşyalar borçlularınmış gibi işlem görüp haciz edilebilir.Ancak faturaları gösterdiğiniz halde haciz işlemine devam ederlerse haciz esnasında istihkak iddiasında bulunup haciz tutanağına hangi eşyaların size ait olduğunu kaydettirip daha sonra eşyaların üzerindeki icrayı kaldırabilmek için ayrıca icra mahkemesinde istihkak davası açmanız gerekir.


    Kısacası eşyaların size ait olduğunu gösteren faturalar varsa çekinmenize gerek yok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 11 Nisan 2021; 20:17:28 >
  • Görevlilere direnme odaya sokmamak için cebir uygularsan Tck 265 e göre suç işlersin.

    Faturanın hacizde pek bir anlamı yok ben faturaya rağmen taşınır haczettirdim. Fatura istihkak davasında önemli olur ama her fatura önemli değil. Birkaç istihkak davası takip ediyorum. Araştırdığım hususlarda yüksek mahkemeninde birçok içtihatı borcun doğumundan sonraki faturaların birlikte bulunulan eşya karinesini ortadan kaldırmadığını söyler.

    Benim yakın zamanda kazandığım davada haczedilen elektronik aletlerin faturası sunulmuştu ama faturalarda seri numarası vs cihazı net ayırt eden ibareler yoktu davayı kazanamadılar.

    Haciz olursa iistihkak iddiassını tutanağa çeçersiniz istihkak davasında ayrıca ödemelerini ispat eder belge vs (kendi kartından çektiğin ödeme gibi) faturaya ek sağlam deliller sunmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.