Şimdi Ara

Banka/Kredi/Çeşitli Hesap Bilgilerimin Patlatılması [BONUS ÖRNEK SAVCILIĞA DİLEKÇE ÖRNEĞİ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
4
Favori
3.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Başınıza gelenler için geçmiş olsun...


    Bilişim suçlarının hangi boyutta yapıldığını kestiremiyoruz.Dikkatli olmak lazım. Kesinlikle internet alışverişlerinde sanal kredi kartı kullanmak, ihtiyaç olduğunda anlık internet bankacılığından limit belirlemek, bilmediğiniz cihazlardan (bilgisayar/telefon) giriş yapmamak, kişisel bilgileri paylaşmamak, bilinmedik her uygulamayı yüklememek gerekir.


    Bilgisayarlar için eskiden keylogger programlar vardı, klavye girişlerini, mouse imleç konumlarını, açılan pencerleri uygulamaları vs kaydı tutan ve log kaydı tutar ve belirli periyotta yönlendirilen adreslere gönderirlerdi. Bu tarz programların çalıştığını dahi sıradan kullanıcılar anlayamıyordu. Şu an hangi düzeyde bilmiyorum. Bunların mobil telefonlar için de uygulamaları mutlaka geliştirilmiştir. Bilinmedik uygulamalar trojanlarla arka planda açık kapılar oluşturarak, bilgileri dataları yönlendirilen numaralara gönderirler.


    Uyanık olmak lazım...





  • @yuzyirmi


    Gerçekten garip. Bu eleman yurt dışında mı peki sizce? getirden teslim alınan yemek kime gitti? adamın tüm hesaplarını patlattım tüm sonuçlar rus olduğunu gösteriyor.


    Yada öyle olmak istiyordur kim bilir?


    yada bu hesapları çalmıştır.


    Biz şimdi gerekli tüm aksiyonları attık. Numara değiştirmek şart mıdır?


    @kadobay


    kesinlikle ama eski nesil sanal kartı bile bilmiyor anlatmak bir dert. Hepsini geçtim mobil veriyi kapatmanın ne anlama geldiğini bile anlatamıyorum.


    Zor yani...

  • TheGladio kullanıcısına yanıt

    İşte dediğim gibi yukarıdaki site TR numaralarını satıyor. Tek kullanımlık olmak üzere TR numaralarını discord gibi servisleri doğrulamak için kullandırtabiliyor. Sizin numaranız da böyle bir yere düşmüş olabilir.

    Kısacası bir kişi sizin numaranızı bu virüs vasıtasıyla getir'e kayıt olmak için kullanmış olabilir.


    Her neyse umarım anlatabilmişimdir. Tavsiye vermek gibi olmasın ama ben olsam bahsettiğiniz şikayetçi olma/savcılık vs. durumlarından sonra (önünüz açıldıktan sonra) numara değiştirirdim.

  • Meraklısına up

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.