Şimdi Ara

Yeni Port ve Interleaved Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 gün önce Pazar günü Türknet'in sitesinden ikinci bir internet aboneliği şeklinde sıfırdan kurulum başlattım. Hali hazırda Comnet VDSL kullanıyordum fakat Fifa'da yaşadığım problemler nedeniyle pek memnun kalmadım.

    Bugün TT ekibi gelip port bağladı. Ev müstakil dışarı telefon direğinden direkt siyah telekom kablosu geliyor. Gelen kablonun içerisinde 4 adet renkli kablo var. Siyah-kırmızı demet boşta olduğu için onu yeni porta bağladı.

    Mavi beyaz comnet'i kullandığım porta ayrılmış durumda kırmızı siyah ise Turknet için ayrılan port. Saçmalık şu ki iki portta farklı saha dolaplarına bağlı durumda gibi bir durum var. Comnet'in bağlı olduğu kabloyu takıp Turknet'in modem şifresini girince hat fast path modunda çalışırken yeni bağlanan portun olduğu kabloyu takınca interleaved modda çalışıyor ve ping epey artıyor (yaklaşık 20ms). Modemin ip alma süresi de epey arttı resmen 3-4 dakika beklemek gerekiyor.


    Bu eski portun olduğu hat değerleri. Fast Path ve Broadcom dslam dolabı.


    Yeni Port ve Interleaved Problemi



    Bu da yeni port DSLAM bilinmiyor ama ilk bağlandığında Infineon (Lantiq) yazdığını gördüm sonradan reset atınca kayboldu.


    Yeni Port ve Interleaved Problemi

    Fast Path modunda tracert.


    Yeni Port ve Interleaved Problemi


    Interleaved modunda tracert.


    Yeni Port ve Interleaved Problemi


    Yani kafam epey karıştı Turknet online işlemler menüsünden destek kaydı açtım ama bakalım ne sonuç çıkacak. Aynı kablo aynı direkten gelen hat nasıl olurda iki farklı dolaba bağlanabilir çok ilginç.








  • Merhaba, destek kaydı numaranızı PM üzerinden paylaşır mısınız? Bende teknik ekibimizden bilgi alarak size yardımcı olmak isterim.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    42870626. Lütfen bir an evvel çözülsün. Turknet'e sırf oyunlarda yaşadığım sorunlardan dolayı geçtim. Bu olay oyun oynama olayını tamamen bitiriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • simos35 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, inceleme yapmaları için network ekibimize bilgi verdik, network ekibimiz kontrollerini tamamladığında size bilgi vereceğiz.
  • Arada bir bağlantı kopuyor. Modem 4 5 dakikada ancak ip alıyor. Port arızalı gözüküyor. Aynı hattan gelen diğer internet aboneliğimin olduğu bağlantı sorunsuz çalışırken bu sıkıntı çıkartıyor. Lütfen bunu görmek için günlerce inceleme yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. @TurkNetDestek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • simos35 kullanıcısına yanıt
    Ben hattın kontrolü için tekrardan bilgi verdim. Size dönüş yapacaklar.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müşteri hizmetleri epey yardımcı oldu fakat eve gelen TT ekipleri fast path ya da interleaved modu nedir hiçbir fikirleri yok. 3 kere port değiştirdiler ama mod yine aynı. "TT dışında başka bir firma kullanırsanız olur öyle. Gidin firma ile konuşun bizim yapacak bir şeyimiz yok. Biz yıllardır bu sektördeyiz. Fasth Mode falan bilmeyiz" dediler. Benim evimde kullandığım diğer internet aboneliği başka firma ama onda sorun yok Fasth path dedim. Şimdi taktığımız portun kartı son güncel vdsl2 kartı yeni bu, senin kullandığın eski kart dediler.
    Bunlara laf anlatmak zor olacak gibi gözüküyor. Ben eski portu kaybetmeyip Turknet'i iptal ettireyim en iyisi.

    İptalde kurulum ücreti iadesi yapıyor musunuz? @TurkNetDestek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • simos35 kullanıcısına yanıt
    modları nasıl tanımlıyolar bilmiyorum ama saha ekibinin pek bilgisi olmuyo onlar birini arayıp ona ayrlattırıyo aslında hani çok zor bişey olsa neysede ahada kodu vdsl channel-profile quickadd 3 path-mode ptm fast-delay 0 0 inp 0 0 rate 128 100000 128 50000 99999 8191
    aralıklı mod koduda
    vdsl channel-profile quickadd 3 path-mode ptm interleaved-delay 8 2 inp 4 2 rate 128 10000 128 10000 2048 2048

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Djdy D kullanıcısına yanıt

    Hocam modemle alakalı bir durum olabilir mi? Birisi modem değiştirince düzelmiş dedi ne alaka hiçbir fikrim yok. Bazen dslam kısmında unknown yazıyor bazen infineon(lantiq). Eski hattı takınca ise direkt broadcom yazıyor. Zor bir şey olduğunu ben de düşünmüyorum ama işte bilmiyorlar. Adam elindeki cihazı açtı oradan portuma hız tanımladı açtı kapattı baktık olmadı başka bir porta yönlendirdi daha sonra gidip araçla o porta bağladı geri geldi yine olmadı. Benden bu kadar gerisi Turknet'te dedi Yeni Port ve Interleaved Problemi .

  • simos35 kullanıcısına yanıt
    modemle alaklı olcağını sanmıyorum ama yinede elinize başka modem geçerse test edin derim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • simos35 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, sizi aramızda göremeyeceğimiz için üzgünüm. Maalesef vae altyapısında fast path moduna güncelleme yapamıyoruz. İptal durumunda kurulum ücreti iade edilmemektedir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.