Şimdi Ara

Trafikte Hayat Kurtarıcı 9 Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayat Kurtarıcı 9 Tavsiye





    Trafikte Hayat Kurtarıcı 9 Tavsiye




    Klimayı yaz aylarında kullanmanın en etkili yolu nedir ? Çamur veya kuma saplandığınız da nasıl kurtulursunuz ? deneyimli bir sürücü olsanız bile daha önce bilmediğiniz bazı bilgileri öğrenmenin hiçbir sakıncası yoktur değil mi ? o halde bunlar nelermiş gelin birlikte bakalım.  Çorum Çekici trafik tavsiyeleri Hayat Kurtarıcı 9 Tavsiye yazı dizimiz başlıyor.

    • 9- Güvenli şekilde Sollama yapın gideceğiniz yere daha hızlı ulaşmak için arası da olsa iki şeritli bir yolda Sollama yapmanız gerekir ve sıklıkla arabanızla manevra yapmak için Seçtiğiniz şeritte bir anda önünüzde size doğru gelen bir araç çıkar.
    • Sollamak için yeterli zamanınız olmadığını her istediğinizde ilerleyeceksiniz yönü gösteren Sinyali çalıştırın bu Muhtemelen bir kazadan korumanızı sağlayacaktır.
    •  Çünkü bu tip durumlarda her iki araçta olası bir kazayı önlemek için genellikle Yolun kenarına doğru hareket eder ama bu gibi durumlarda en iyi yöntem Yolun kenarına yönelmek değil kendi şeridinize geri dönmektir.
    •  8 sileceklerinize iyi bakın sileceklerinizin eskisi kadar verimli çalışmadığını ve ön camdaki bazı kısımları ulaşamadıkları gördüğünüzde silecekler Büyük olasılıkla artık yıpranmış haldedir.
    • Çoğunlukla sileceğin üstündeki lastiğin plastiği aşınır ve “C” şeklini alır bunun sonucunda silecek ön camın ortasına temas etmeden çalışır silecekleri değiştirmeden önce yapılacak ilk şey tersine güç uygulamak olabilir. 
    • Sileceklerin Daha uzun dayanması için ön camı her zaman temiz tutmalısınız. Yakıt almak için benzin istasyonunda her durduğunuzda ön camı temizlemeyi alışkanlık haline getirin yalnız camı temizlemek için kullanılan her zaman temiz olmasına ve üstünde hiç toz toprak bulundurmaması da dikkat edin.
    •  Hava çok soğuksa ve Her Ayaz’a çektiğinde sileceklerin lastiklerini geceleyin yerinden çıkarın ki donup cama yapışmasın. Sileceklere çekici kuvvet uygulamayın. Bu lastiklerin yaralanmasına sebep olacaktır.
    • Son olarak silecekleri Asla cam kuruyken çalıştırmayın silecekler ıslak bir yüzeyde iş görmek üzere tasarlanmıştır. Bu nedenle Örneğin düşen polenlerden kurtulmak için kuru haldeki ön camı temizlemek zorunda kalırsanız önce cama su fışkırtın.  Çorum Çekici trafik tavsiyeleri Hayat Kurtarıcı 9 Tavsiye yazı dizimiz devam ediyor.
    • 7 Klimayı yaz aylarında akıllıca kullanın sıcak bir yaz günü saatlerce güneşte kalmış bir arabaya bindiğinizi düşünün doğal olarak ilk yapacağınız şey Klimayı sonuna kadar açmak olur.
    •  Ancak bunu yapmayın klima sistemleri hiç solumak istemeyeceğiniz toksik maddeleri içinde biriktirir .
    • O yüzden Aracınıza binmeden önce içerideki sıcaklık azalsın diye Arabayı doğal yolla havalandırın . Klimayı en üst seviyede 30 saniye ila 5 dakika çalıştırıp ve aracın içine Biraz temiz hava girmesi için bekleyin.
    •  Klimaların sürüş esnasında çok daha verimli olduğunu unutmayın. Çünkü bu kompresörün daha hızlı çalışmasını sağlar kabin içi havalandırma fitresini düzenli olarak temiz olup olmadığını kontrol edin içinde kir varsa bu aracın içindeki hava sirkülasyonunu azaltır. Ayrıca aracın klimasını otomatik modda kullanmayın. Klimanın bu özelliğini sıcaklarda kullanmayın motor çalışmazken otomatik olarak kapandığından yakıttan tasarruf etmenizi sağlar ancak trafik sıkışıklığında sizi deli gibi terletir . Çorum Çekici trafik tavsiyeleri Hayat Kurtarıcı 9 Tavsiye yazı dizimiz devam ediyor.
    • 6 kışın klimanıza dikkat edin mevsimlerin değişerek Karlı ve soğuk geçtiği bir iklimde yaşıyorsanız büyük ihtimalle klimanızı sadece yaz aylarında kullanırsınız .
    • Çünkü dondurucu bir günde en son isteyeceğiniz şey havayı soğutmak tır değil mi ? Aslında kışın Klimayı en az ayda bir kez ortada sıcaklıkta birkaç dakika açmanız gerekir.
    •  Sistemin aynı birimde kalmasını sağlamak için bu önemlidir bütün bir kış boyunca Klimayı hiç çalıştırmaz sanız yaz aylarında iyi çalışmasını sağlayamayabilirsiniz.
    • Aynı şey ısıtma işlemi için de geçerlidir yaz aylarında bile kaloriferi en az 30 saniye çalıştırmanız gerekir.
    • 5 hava donma derecesi deyken aracı çalıştırma
    • Dışarıda hava eksi 10 derecenin altındayken Aracınıza bindiğinizde hemen motoru çalıştırmaya çalışmayın. Bu Aküyü ve marş motorunu zorlar Çünkü arabanın içine girip motoru çalıştırmayı denediğinizde sistemde henüz voltaj yoktur.
    •  Aksi halde bu marş motoruna ve aküye çok fazla yüklenecektir.
    •  Bu yüzden aracı çalıştırmadan önce uzun farlarınızı 3-5 saniye açın bu akımın aracın sisteminden geçmesine ve motorun daha kolay çalışmasına yardımcı olacaktır.  Çorum Çekici trafik tavsiyeleri Hayat Kurtarıcı 9 Tavsiye yazı dizimiz devam ediyor.
    • 4 Çamur veya kuma saplandığında kurtulma çamura saplandığında paniğe kapılmayın ve her zaman bu gibi durumlardan kurtulmanın bir yolunun olduğunu unutmayın. Öncelikle lastiklerinize ve manevra yapacak kadar bir yer açın bunu yapmak için direksiyonu ileri geri hareket ettiririn.
    •  Ancak lastiklerin yere daha iyi tutunması için bunu çok yavaş yapın. Bunu yaparken vitesi hızla geriden 1. vitese alın ancak araca zarar vermemek için bunu en fazla 8 kez yapın lastiklerin yere tutuşunu arttırmak için havalarının yaklaşık yarısını boşaltın daha sonra lastikleri de etrafında biraz Kazın ve yere daha fazla tutulmaları için lastiklerin altına ağaç dalları varsa karton ve hatta arabanın paspaslarını sıkıştırmak için krikoyu kullanın. Aracınızı Başarılı bir şekilde yerinden kurtardıktan sonra lastikleri tekrar şişirmeyi ve yapışan çamurlar dan kurtulmak için aracınızı yavaşça sürmeyi unutmayın. 
    • 3 Karşından Gelen Aracın Tekerleklerine dikkat edin dar yolda ilerliyor sanız ve ters yönde de bir Şerit varsa genel olarak araçların tekerleklerine dikkat edin. Karşınızdaki aracın sürücüsünün garip davrandığını düşünüyorsanız dönüş sinyali vermelerini beklemeyin çoğunlukla bu tipler sinyal vermeyi unuturlar veya tekerlekleri girecekleri yöne çevirdikten sonra sinyal verirler.
    •  Yani bu gibi durumlarda dikkat etmeniz gereken şey sinyal değil tekerleklerdir.
    • 2 Aracın alarmını en verimli şekilde kullanın çoğu modern arabanın alarmı hırsızlık önleme moduna sahiptir. Bu tip araçlar çalınan araç hareket halindeyken motorun bloke edilmesini sağlar tek yapmanız gereken düğmeye basıp belli bir mesafeden kapatmaktır. Ama alarmı uzaktan kumandası o sırada üstünüzde değilse tabii bu bir işe yaramaz bu gibi durumlar Örneğin; Hırsızlar sizi durdurup aranızdan dışarı attığında ya da derslikleri kontrol etmek için siz dışarı çıktığınızda geri arabanıza bilip çaldığında meydana gelir bu nedenle uzaktan kumandayı diğer anahtarlarından ayrı tutup her zaman cebinizde taşımak Çok akıllıca bir hareket olur .
    • Yalnız eğlence olsun diye hırsızlık önleme modunu etkinleştirmeyi Çünkü bu mod etkinleştirdikten sonra bloke edilmiş motoru açmak için bu işin uzmanı gerekir. 
    • 1- Ayrıntılara dikkat edin Yan camları temiz tutun çünkü tozlar yapıştığın da yan camları zımpara kağıdı gibi çizer. Birkaç ay sonra tozlar camın üzerinde artık gidemeyeceğiniz derin çizikler bırakabilir.  Çorum Çekici trafik tavsiyeleri Hayat Kurtarıcı 9 Tavsiye yazı dizimiz sona erdi.

    İlgi Çekici Hayat Kurtarıcı Kurallar 

    Araç bakımı ile ilgili sizin aklınıza gelen başka ipuçları var mı aşağıdaki yorum bölümünde bana bildirin . Eğer bu kuralları bilmeden yola çıkan tanıdıklarınız varsa. Görselde ki bayan sürücünün yaptığı gibi diğer sürücüleri uyarmasını isteyin 


    Araç muayeneden ilk seferde geçmenin 10 kuralı isimli yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çorum Oto Çekici -- 6 Nisan 2021; 0:33:57 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.