Şimdi Ara

Boeing 737 Max serisi uçaklar, ülkemizde de gökyüzü ile buluşmaya yaklaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Boeing 737 Max serisi uçaklar, ülkemizde de gökyüzü ile buluşmaya yaklaştıKarıştığı ölümlü kazalar nedeniyle 12 Mart 2019’da yere çekilen Boeing 737 Max serisi uçaklar için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) bir duyuru yayımladı. Federal Havacılık Dairesi’nin (FAA) 18 Kasım 2020 tarihinde kaldırdığı uçuş yasağının ardından yavaş yavaş gökyüzüyle buluşmaya başlayan Max’lar artık ülkemizdeki havayolu şirketlerince de kullanılabilecek. SHGM, havayolu şirketlerinin Uçuşa Elverişlilik Direktifi’ni yerine getirmesi durumunda Max serisi uçaklara yeniden uçuş izninin verileceğini belirtti.



    Ayrıca Bkz.Apple, yenilenebilir enerji depolama tesisi için Tesla’yla anlaştı



    SHGM’nin yayımlanan Direktif ile ilgili açıklamaları şöyle:



    Boeing B737-8 ve B737-9 MAX tipindeki uçakların yeniden hizmete alınması öncesinde uygulanması gereken süreçlerin yer aldığı uçuşa elverişlilik direktifi (UED-2021/0001) Yayımlanmıştır. Bilindiği üzere, 29 Ekim 2018 ve 10 Mart 2019 tarihlerinde yaşanan iki ölümlü kaza sonrası Boeing B737-8 ve B737-9 MAX uçaklarının uçuşları tüm dünyada olduğu gibi 12 Mart 2019 tarihinde ülkemizde de durdurulmuştur.



    Sonrasında, ilgili hava araçlarının yeniden hizmete alınması amacıyla hava aracı tasarımı sahibi Boeing şirketi ile ABD Havacılık İdaresi (FAA) tarafından ülkemizin de arasında bulunduğu ilgili hava araçlarının hizmette olduğu ülke havacılık otoriteleriyle gerekli tedbir ve uygulanması gereken işlemlere yönelik çalışmalar yapılmıştır.



    Bu kapsamda, yürütülen çalışmalar neticesinde Genel Müdürlüğümüz tarafından Ek’te yer alan Uçuşa Elverişlilik Direktifi (UED-2021/0001) hazırlanmıştır. Bu bağlamda, anılan Uçuşa Elverişlilik Direktifi (UED)’nin uygulanması koşuluyla ülkemiz ilgili operatörlerinde bulunan Boeing B737-8 ve B737-9 MAX tipindeki uçakların yeniden hizmete alınması Genel Müdürlüğümüzce uygun olarak değerlendirilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”



    SHGM’nin yayımladığı Direktif, 15 maddeden oluşuyor. Direktif içinde, pilotların eğitimi, yazılım güncellemesi ile operasyonel ve bakım el kitabı değişiklikleri bulunuyor.




    Kaynak:https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/dunya-genelinde-ucuslari-durdurulmustu-turkiyeden-boeing-737-max-karari-6351823/



  • airbus neyine yetmiyor aslında bir an önce kendi uçagımızı yapmalıyız kur farkından talep çok olur piyasayı ele geçiririz kuru fırsata çeviririz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVisör -- 4 Nisan 2021; 23:59:32 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bir an once ne yapiyorsun oyuncak ucak mi??

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuperVisör

    airbus neyine yetmiyor aslında bir an önce kendi uçagımızı yapmalıyız kur farkından talep çok olur piyasayı ele geçiririz kuru fırsata çeviririz..

    Kuru fırsata çeviririz deyince Boeing 737 Max serisi uçaklar, ülkemizde de gökyüzü ile buluşmaya yaklaştı 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu uçakların tamamını aktif olarak kullanacaklardir diye düşünüyorum. Bir önceki modeli Boeing 737-800NG (next generation) serisine göre hem daha ekonomik. Hem menzilleri daha uzun. Hem de daha konforlu. Kabin kısmında da ciddi yatırımlari olan uçaklar bunlar. Ife dediğimiz eğlence sistemi yani koltuk arkası ekranları ve internet bağlantısı var. Ses yalıtımı ve basınçlandirma sistemi çok iyi.
    Rakibi olan Airbus 321neo serisini thy şu an aktif olarak kullanıyor. Max uçakları da havalandirilip bir önceki seri olan Boeing 737-800NG leri yere indirecekler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SuperVisör kullanıcısına yanıt

    Cem Yılmaz'ın dediği gibi biz zıplayalım ancak çıkarız uzaya, şuanda geliştirmeye başlasak en az 15-20 sene sürer sıfırdan uçak üretmek. Dünyada Çinliler, Japonlar, Ruslar bile adam akıllı Airbus-Boeing rakibi bir uçak çıkartamamışken biz nasıl fırsata çeviriyoruz hocam allasen?

  • Bizim uçak yere hiç inmiyor.Yere sert iniş yapıyoz .Aynen Ay'a gideceğimiz gün gibi...

  • Az kaldı ara sıra max'ler test uçuşu yapıyorlar Atatürk Havalimanı'nda. Yakında operasyonlara başlayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.