Şimdi Ara

Kızların bilgisi az olmasına rağmen iş bulması (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
4
Favori
16.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
185 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kızların bilgisi az olmasına rağmen iş bulması




    Konu üzerine Facebook'ta önüme çıktı. Kızların bilgisi az olmasına rağmen iş bulması  Kadınlara özel staj programı yapmışlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 7 Nisan 2021; 23:24:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scientia




    Konu üzerine Facebook'ta önüme çıktı.   Kadınlara özel staj programı yapmışlar.

    Bir kadın mühendis olarak girişe bak cümleye . Tam bahsettiğim şey bu işte abi yapın herkese girelim . Hiç erkeklere özel böyle bir şey görmedim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realexile -- 8 Nisan 2021; 0:37:50 >




  • realexile R kullanıcısına yanıt

    Bilgisayar mühendislerinde durum nasıl bilmiyorum ama kimya mühendisiyim ve üretim bazlı işlerde erkekler daha çok tercih edilirken satış-satınalma tarafında kadınlar daha cok tercih ediliyor.

    Ne kadar basarılı olursan ol referans-tanıdık yoksa yeni mezunun iş bulması gerçekten zor.Kolay gelsin.

  • Hocam bende pc mühendisiyim yeni mezun oldum 7 aydır is arıyordum sonunda ne kadar istemediğim bir departman olsa da garanti gel dedi. Bu 7 aylık sürede mülakatlar neler neler yaşadım valla anlatsam kitap olur. Mülakat sırasında canlı kod yazdırırken dalga geçeni mi dersin, mülakatı geçtin tebrikler deyip 2 gün sonra senle ayni maaşı isteyen 1 sene tecrübeli bulduk o yüzden onu aldık diyeni mi dersin valla çok garip Bir dönemdi. Sirf şu yeni mezun algısını kırmak için bile golünden evet dedim. Cidden bende bu kadar zorlanacagimi sanmıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patronlar erkek çalışanla baş edemediği için almak istemiyor.

    Genelde erkekler ev geçindirme derdinde olduğu için daha hırslı oluyor ve daha iyi fırsatların peşinde koşuyor

    Yeni mezun adam giriyor işe azimli bir şekilde 2 yılda işi kavradıktan sonra yüksek maaşla başka yere transfer oluyor.

    Patronlar, rahat hareket edebileceği ne akan ne kokan beklentisi olmayan ne fazla iş yapan ne de az iş yapan elemanlar arıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel sektörde kadınlara pozitif ayrımcılık var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: macorono34

    Hocam bende pc mühendisiyim yeni mezun oldum 7 aydır is arıyordum sonunda ne kadar istemediğim bir departman olsa da garanti gel dedi. Bu 7 aylık sürede mülakatlar neler neler yaşadım valla anlatsam kitap olur. Mülakat sırasında canlı kod yazdırırken dalga geçeni mi dersin, mülakatı geçtin tebrikler deyip 2 gün sonra senle ayni maaşı isteyen 1 sene tecrübeli bulduk o yüzden onu aldık diyeni mi dersin valla çok garip Bir dönemdi. Sirf şu yeni mezun algısını kırmak için bile golünden evet dedim. Cidden bende bu kadar zorlanacagimi sanmıyorum.

    Sizinle aynı alanda olmasam da ben de 1 aylık yeni mezun mühendisim. Okulda hocaların psikolojimizi bozmasını bırak, iş verenin bile mülakatlarda seni eziklemesi insanda geleceğe umut bırakmıyor. Yaşama sevinci sönüyor. Daha 1.ayda olmama rağmen yüzüm sivilce doldu stresten. Ne yapacağım bilmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

    Sizinle aynı alanda olmasam da ben de 1 aylık yeni mezun mühendisim. Okulda hocaların psikolojimizi bozmasını bırak, iş verenin bile mülakatlarda seni eziklemesi insanda geleceğe umut bırakmıyor. Yaşama sevinci sönüyor. Daha 1.ayda olmama rağmen yüzüm sivilce doldu stresten. Ne yapacağım bilmiyorum.



    Alıntıları Göster

    Ben pişmanım açıkçası bu mesleğimi seçtiğime. İş bulsam bile zihinsel olarak çok yorucu. Ekrana bakmaktan gözlerim mahvoldu bıktım.





  • Gerçek olmasa keşke. İğrenç bir durum, hayatına igren kadınlar sana uzun uzun anlatacaklar zaten nasıl tacize uğradıklarını. Bir yerden sonra iyiki kadın değilmişim ne iğrenç bir ülkede yaşıyoruz falan demeye başlıyorsun. Zaten flört sırasında ister sitemez taciz olaylarını anlatırlar. Travmatik olaylardır çünkü.

  • Bunu bende fark ettim ybs mezunu, bilgisayara program kurmaktan bile aciz sınıf arkadaşım kızlardan çoğu büyük şirketlerde çalışıyor.

  • Kesinlikle sonumuz iyiye gitmiyor. Bu amerika, avrupada yayılan feminizm bize de sıçradı. Malesef ki kadın çıkarına bir çok şey yapılıyor/ kadınlar yapıyor. Üstelik doymuyorlar daha da tepeye çıkmaya çalışıyorlar kendilerini haklı gösteriyorlar ya ben ona yanarım.. Kadın erkeğin eşit olmadığını herkes anlamalı bilenler de kızlara yaranmak için meriçlik yaparsa sonumuz dediğim gibi iyi gözükmüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birden çok firmanın IK çalışanından duyduğum bir şey, yeni mezun kızları şirketler potansiyel eş olarak alıyolarmış. fiziğe de bakıyorlar tabi. yani seçerken adayın kız ve fizik olarak da kötü olmayan bir kız olması mühendislik alanında bile avantaj sağlıyomuş çünkü firmadaki mevcut bekar erkek mühendisler için.

    bu söylediğimde mantık arayıp bana itiraz etmeyin çünkü bu benim iddiam değil, sadece bunun yapıldığını duydum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grkwnxs

    Bunu bende fark ettim ybs mezunu, bilgisayara program kurmaktan bile aciz sınıf arkadaşım kızlardan çoğu büyük şirketlerde çalışıyor.

    çok yakın bi arkadaşım, altında çalışan iki mühendis verdiler ikisi de kız ikisi de işten anlamıyor, iş yapmıyor, öğrenmiyorlar, arkadaş resmen kan ağlıyor ve direktöre 500 kere söyledi bunları benden al başkasını ver diye, direktör diyo ki "onlara sorduk seninle çalışmak istiyolar" arkadaşım sorumlu pozisyonda olmasına rağmen tüm iş arkadaşıma kalıyor. sonunda pandemi sürecinde zor bela kızlardan birini kovdurmayı başardı.

    Şimdi diyeceksiniz ki bunun kız olmaları ile alakası nedir? alakası şu, bahis mevzu firma teknik iş yapan bir mühendislik firması ve normalde çalışanları eşşek gibi çalıştırıp eziyolar. bu firmada işini gayet de yaptığı halde ezilen erkek tanıdıklarım var ve adamlar haklarını aramak için iş hukuku kitabı alıp okudular. firmanın IK sorumlusunu da tanıyorum ve kendisi cadoloz bir kadın, normalde çalışanlara işkence çektiren bu kadın söz konusu hiçbir iş yapmayan iki tane kız olunca nedense yıllarca onlara katlandı ve birine hâlâ katlanıyor.

    bu olay sadece kız erkek mevzusu değil aslında. erkekler arasında da aynısı oluyor, sen çakalsındın üst yönetimi kafalarsın adamlar seni tutarlar ama diğer yanda işini yapan Anadolu insanı tipli çalışanı dışlarlar. özel sektörde deneyimi olan herkes bunlara şahit olmuştur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • bir şirketin patronu, bilgisi ve tecrübesi olan beni değil; bilgi yoksunu ve tembel fakat güzel seksi bir kızı işe alıyor. neden çünkü sekreteri yapıp istediği zaman sevişebilmek için.

  • Dünya kadar malın olacağına fındık kadar beynin olsunKızların bilgisi az olmasına rağmen iş bulması , her türlü işe girilir.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.