Şimdi Ara

Akım koruyucu priz alınmalı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyla alakası yok ama bugün TV servisi kullandığım TV için akım korumali priz önerdi. Hatta satmaya kalkti da almadım. Siz kullanıyor musunuz. Marka model de belirtirseniz sevinirim.



  • Hiç kullanmadım.


    Yanlız TV 'yi geceleri sabaha kadar stand by konumunda beklemesin diye, kullanmayacağım süre için, anahtarlı prizden kapatırım.

    (gündüzleri tv yi kullanmadığım da stand by da bekler, sadece geceleri tv nin güç kartı çalışmaması için, enerjiyi keserim.)

    Yıllardır böyle kullanırım.

  • muhsin kamer kullanıcısına yanıt
    Sadece kısa süreli seyretmedigim zaman dilimlerinde stanby da bırakıyorum. Akşamlarlarin yatmadan fişi çekerim. Dediğim gibi servise gelen arkadaş TV için kullanın diyince araştırmak istedim. İnternette de kullananda var kullanmayanda. Kararsız kaldım.
  • İyiki almamışsınız para tuzakları bunlar.Bir zamanlar altın scart olayı vardı iyi para götürdüler.

  • Alacak olsam da servisin sattığı ürünü hayatta almazdım. TV servisleri bu işi üstlerine vazife olmamasina rağmen yardım amaçlı olarak! Tamamen kar amaçlı yani bunu Yapıyorlar. Prizi de biraz daha nette araştırıp karar vericem.




  • Melih Albayrak kullanıcısına yanıt
    Sağol aldım msji
  • Akım korumalı prizlerin çoğu piyasada adam tokatlama amaçlı dandik kısa ömürlü varistörler kullanır.


    Burada kullanılacaksa illa Alman tipi markalar veya sanayi tipi akım korumalı prizler kullanılmalı.


    Ancak şöyle bir yanılgı var Akım korumalı prizler akımı stabil yapar hayır, ani voltaj çıkışlarına karşı içinde ki varistör kendini feda eder ve priz kendini kitler gücü keser cihazınız kurtulmuş olur ama priziniz normal bir prize döner.


    Akım korumalı prizlerin bazıları hat üzerinde ki gürültüyü ve paraziti keser ancak bu şu demek değildir topraksız hat üzerinde koruma sağlar bu kesinlikle yanlıştır. Ev hattınızın topraklı olması tüm elektronik cihazlar için buna prizler dahil sağlıklıdır.


    Akım koruması tam anlamıyla sağlanmak isteniyorsa ev sistemi şehir geriliminden beslenmemeli güneş panelleri ile kendi enerjisini kendisi üretmeli ve depolamalı ama illede şehir elektriğinden beslenecekse kullanıcağınız cihazın maaliyeti ve önemi kadar UPS, regülatör veya jerenatör gibi sistemler alınabilir ancak sadece televizyon gibi cihazlar için evin geneline regülatör almanız yeterli olacaktır ha içinize yinede kurt düştüyse kaliteli bir akım korumalı prizi önemli cihazlarınızın olduğu yere koyabilirsiniz.


    Dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan birisi prizinizi başka prizlere bağlaya bağlaya uzun hat haline çekmeyin prizlerin birinde bozukluk varsa akım korumalı priziniz ne kadar sağlam olursa olsun hem akım korumalı prizinizi hemde cihazlarınızı bozarsınız.


    Ve başka bir dikkat edilecek husus, kesinlikle anahtar açıkken prize fiş takmayın çocuk kilitleri zamanla bükülür ve sokete değerse 220 voltluk gerilim o soketinizi kullanılmaz hale getirmekle kalmaz elektronik cihazınızada zarar verir. Bu sebepten anahtarı kapatın kapalıyken fiş takın ve yuvaları çok zorlamayın. Geçen 3 ay önce açıkken televizyonun bağlı olduğu prize şarj adaptörünü taktım adaptör küle döndü telefonu şarj edecektim... Televizyonda şu an yatay panel arzası var bir anlık dikkatsizlik şu an televizyonun ekranında çizgili desen hatalarının oluşmasına neden oldu üstüne akım korumalı prizde öldü.


    Son olarak akım korumalı prizler sizi yıldırım çarpması sonucunda oluşan hasarlardan asla korumaz bunun için binanızın çatısında paratoner olması ve tüm bina hatlarının topraklı olması gerekmektedir. Yıldırımdan koruduğunu iddia eden regülatör, akım korumalı priz varsa tamamen tokatlama amaçlıdır uzak durunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 11 Nisan 2021; 15:36:18 >




  • Uzun uzun yazmışsınız teşekkür ederim.

    TV bozuldu 2 kez aynı sekilde ses vardı görüntü Yok. Her seferinde de TV fişi uzatma kablosunda takılıydı. Gerci 1 senedir hep böyle kullanıyorum hiç böyle bir arızalar olmamıştı.

    Evde o Kadar elektronik alet varken TV nin bozulması hem de 2 kere bozulması acaba elektrik prizi den mi dedirti.

    Servis de akım koruma alın demişti. İlk seferinde bu konuyu açtım ve almaya gerek duymadim. Ama 1 haftası dolunca 2.kez aynı şekilde arıza yapınca Aldım bir tane tuncmatik tekli. Bir işe yarar mı bilmiyorum ama var mı var olacak. Bu arada alman dediğiniz sanırım schneider olanlar. Onlar da tuzlu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mitescere -- 11 Nisan 2021; 18:13:14 >
  • TV de ses var görüntü yoktu. bugün TV servisi geldi led arızası var dedi. akım korumali priz önerdi.

    serviste bulunan Dıgıworld Elite Akım Korumalı Priz Tekli 250v 1400 joule 400 TL dedi

    servisteki prizi internetten araştırdım en ucuzu 849 tl (servisteki prizi ucuz olmasından dolayı şüphelendim almadım)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 11 Aralık 2023; 18:52:28 >
  • Evde 11Kw tommatech solar inverter ve 4kw güneş paneli takılı. Evin tamamı inverter üzerinden besleniyor.


    Geçenlerde fırtına koptu ve bir ağaç yıkıldı, elektrik direklerindeki telleri kopardı. Teller koparken fazın biri nötr hatta yapışmış, nötr hat faza dönüştü. İnverterimin online kayıt sistemi var, cep telefonunda uygulamasını açıp baktığımda elektrik kesilmeden önce 15 dakika kadar süre hattan 380v geldiğini kaydetmiş ve sonra elektrik kesilmiş. Elektriği tekrar vermeye çalıştıkları zaman yine 10 dakika kadar 380v hatta girmiş. Eğer arada inverter arada olmasaydı evde ne var ne yok gitmişti.


    Öncelikle, akım korumalı prizden önce kontrol etmeniz gereken ilk unsur prizinizdeki toprak, nötr ve faz hatlarının düzgün olup olmadığını kontrol etmek. Eğer prizinizde düzgün bir toprak hattı yoksa akım korumalı priz hiçbir işe yaramaz. Adam gibi tasarlanmış bir akım korumalı prizde faz, nötr ve toprak girişi vardır. Eğer akım korumalı priz direkt prize takılan bir modelse her durumda sizi korumaz.


    Evde buzdolabınız mutlaka vardır. Buzdolabının motoru çalışmaya başladığında veya durma anında prize binlerce volt geri tepme verir. Bu geri tepme sizin hassas cihazlarınızı yakar. Sadece sizin buzdolabınız da değil, komşunuzun dolabı bile aynı problemi yapar, size bu geri tepme voltajını hattınız iletir.


    Endüstriyel bir akım korumalı prizde filtre bobini, Cx, Cy kondansatörleri, NTC ve kırpma diyotları vardır. Mutlaka faz faza, nötr nötüre, toprak hattı toprak hattına bağlanır. Eğer alacağınız akım korumalı prizde bu bileşenler yoksa kısmi korumalıdır ve bağladığınız cihazınızı çöp eder.


    Çoğu ülkenin prizi fişi ters takamayacağınız şekildedir ama bizim prizler ters düz takılabilen prizler malesef. Ters takarsanız nötr ve fazın yeri değişir ve akım korumalı priz işlevsiz hale gelir.


    Eğer bir akım korumalı priz ihtiyacınız var ise "Sıva Altı Akım Korumalı Priz" olarak arama yapın ve duvardaki prizi değiştirebileceğiniz bir model bulup alın.





  • goçhisar kullanıcısına yanıt

    Sıva Altı Akım Korumalı Priz leri biraz inceledim

    Joule değerleri düşük

  • 600 joule üzeri birçok model var. Size ne kadar gerekli? Endüstriyel cihazlar mı kullanıyorsunuz? Sanayi bölgesinde bir eviniz mi var?

  • goçhisar kullanıcısına yanıt

    Link verirmisin

    tv için kullanacağım

  • Münebbih kullanıcısına yanıt
    Ben konuyu açtıktan sonra bu ürünü aldım tabi o zamanki fiyat 350 liraydı şimdi artmış. Herhangi bir sorun yaşamadım sadece TV de kullanıyorum. Devamlı açık olarak kullanıyorum.

    https://www.hepsiburada.com/schneider-electric-apc-6-li-akim-korumali-priz-pm6-gr-p-HRSPM6-GR

    Koruma konusunda birşey diyemem uzmanları yorumlasın. Fiyatı daha da uygun sitelerde olabilir bir bakarsın.
  • mitescere kullanıcısına yanıt

    teşekkür ederim ben joule değeri yüksek Sıva Altı Akım Korumalı Priz arıyorum

  • Münebbih kullanıcısına yanıt

    Örnek ürün:

    https://cata.fra1.cdn.digitaloceanspaces.com/media/41/ct-3004-manual.pdf


    918 Joule olarak satıyorlar. USB şarj çıkışları da olduğundan kendi devresini korumak için ek bileşenler var. 150₺ civarına satıyorlar.

  • goçhisar kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 14 Aralık 2023; 12:3:21 >
  • İşe yarar mı yaramaz mı diye araştırırken bu konu çıktı karşıma :) aldım bakalım.

    https://www.amazon.com.tr/dp/B09Y5VH14K?tag=dh-forum-on-ug-21&ie=UTF8&language=tr_TR
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.