Şimdi Ara

Sanırım diski bozdum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Günaydın. Direkt sorunuma geçeceğim. Baştan anlatayım olayı.


    Bende Arch Linux yanında Windows 10 bulunuyor. Ancak Windows 10 (HDD'ye sahibim) aşırı yavaşladığı için Windows 8.1'e geçmeye karar verdim. USB'yi falan hazırladım, kuruluma geçtim. Disk seçme yerine kadar güzel gidiyordu. Windows 10'un bulunduğu disk bölümünü biçimlendirip devam ettim. Ama 0xC0000005 gibi bir hatayla karşılaştım. Tekrar denedim, bu sefer Windows 10'un bulunduğu kısmı silip yeni butonuna basıp yeniden biçimlendirdim. İleri dedim, yine aynı şey. Sonra birkaç küçük disk daha sildim, yine aynı şey. Sonra vazgeçip Arch'a döneyim dedim. Bir de ne göreyim? GRUB Rescue hatası. Sanırım EFI bölümünü silmişim. Ama şu an Arch'ı manuel olarak komutlarla açabiliyorum.


    Bu arada EFI bölümü silinmemiş olarak görünüyor kontrol ettiğimde. Var ama sanırım Arch görmüyor. Neyse, bu da sorun değil dedim. USB'ye Windows 10'u yazdırdım ve BIOS'a geçtim. Windows 10'u kurup, Arch'ı tamamen silip yeniden kuracaktım. Bu sefer de şaka gibi, USB görünmüyordu BIOS'ta. Çıkarıp taktım, oynattım falan ama nafile. Ayarlarında da bir sorun yok. Vallahi delireceğim. Görmüyor USB'yi.


    Sonra geri Arch'a döndüm. Şu an arkada diskleri test ediyorum. sudo pacman -S testdisk -y ile kurdum programı. Onunla test ediyorum yani. Biraz uzun sürecek sanırım ama sizce bu sorunumu düzeltir mi?


    Ha bir de şöyle söyleyeyim, Arch'ı her açışımda disklerin isimleri değişiyor. Mesela önceki açışımda (hd0,gpt9) olan şey, sonraki açışımda (hd1,gpt9) oluyor. Tekrar açtığımda ise (hd0,gpt9) olarak görünüyor. Yani isimleri değişiyor. Bu arada açmak derken bilgisayarı açtığımda anlamında. Yardım ederseniz çok sevinirim, cidden çok sinir bozucu bir durum oluyor.








  • Hiç cevap yok mu?

  • EFI diskini yeniden oluşturup grub kurulumunu yenilemeyi denemediniz mi halen ? windows konusunda ise iso eksik hatalı da olabilir onlara da göz atmak lazım

  • loradona kullanıcısına yanıt

    Hocam sorunu çözdüm.şimdiki sorunum EFI bölümünü tekrar kurmak. Nasıl kurabilirim EFI bölümünü geri? Bu arada Arch Linux'un EFI'sine ihityacım var.

  • Hocam Wiki aracılığı ile düzeltmeye çalışın hata vs alırsanız o zaman daha sağlıklı ilerleriz. Arch linux wikiden kurulması gereken bir dağıtım. Scriptler vs aracılığı ile kurmaktansa veya bilmeden archman veya Manjaro öneririm ben size inanın hiç bir fark hissetmeyeceksiniz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aaron-Smith

    Hocam sorunu çözdüm.şimdiki sorunum EFI bölümünü tekrar kurmak. Nasıl kurabilirim EFI bölümünü geri? Bu arada Arch Linux'un EFI'sine ihityacım var.

    öncelikle HDD in bozulmadı sadece dosya bölümü tanımlamasını diğer işletim sistemi görmüyor.


    Kod

    Yığını:
    https://gparted.org/livecd.php


    al bunu live usb yap sorunlu HDD i bul ve silmek istediğin bölümü tam sil !


    yanlız Efi hdd i birden fazla parçalara böldüğü için


    sda1 sda2 sda3 ,, gibi birden fazla alan var ise bunları sırasıyla silmeniz gereke bilir ( sürücü içindekiler silincek !!! )

  • linux kullanacaklar atavsiyem 120 gb bir ssd alın linux u oraya kurun . artık hdd ler para etmiyor . aksi halde çok uğraştırır.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    adam gibi sd-kart üzerinden ram disk yapısallı üzerinde boot ederek kullanmak daha verimli.


    tabi kullandığın sistemi tanıyorsan 1gb sd kart ile 2gb ram yeter.


    ama sistemi bilmeyen biri gidiyor indiriyor full iso'yu sonra sisteme olmayan donanımlar için


    gereksiz yere 40 GB veri çöplüğüne dönüyor bu iş !

  • ProjectMan kullanıcısına yanıt

    senin dediğini herkes yapamıyor . ortalama windows kullanıcısını soğutmadan zorlamadan tanıştırmak için en basit yol budur.

  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

    sistemin ne olduğunu öğrenince !


    sistemde neyin yanlış gittiğini öğreniyorsun !


    işin garibi ! MS bile artık neredeyse exfat a kadar bir çoğunu açık kaynak yaptığı halde


    linux iso dağıtımcıları hala daha linux un eski alışkanlıklarını dayatan bir yaklaşımdan


    ne zaman vazgeçecekler !?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.