Şimdi Ara

SpaceX'in bir Starship prototopi daha patladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SpaceX'in bir Starship prototopi daha patladı



    SpaceX'in yeni nesil gezegenler arası uzay gemisi Starship'in fırlatma testleri son sürat devam ediyor. Yeni prototip roketi SN11'in merakla beklenen kalkışı da dün gerçekleşti. Deneme uçuşunda Starship prototipi başarılı bir iniş gerçekleştiremedi ve dev bir ateş topuna dönüştü.



    SpaceX'in Teksas'taki fırlatma sahasından kalkışa geçen SN11 prototipi yaklaşık 10 kilometre yüksekliğe ulaştıktan sonra yüzeye geri dönüş yapmaya çalıştı. SpaceX'in canlı yayını yarıda kesildiği için iniş anlarını göremedik. Kısa süre sonra açıklama yapan şirket yetkilileri ise SN11'in yüzeye dönemediğini ve havada patladığını söyledi.



    Konuyla ilgili Twitter üzerinden bazı açıklamalar yapan Elon Musk,"SN11'in ikinci motoru alçalma sırasında bazı problemler yaşamış gibi görünüyor. İniş ateşlemesinde işlevsel hazne basıncına ulaşamamış, ancak teoride buna zaten gerek yoktu. İniş ateşlemesinden kısa süre sonra ciddi bir sorun yaşanmış. Detaylarını bugün ilerleyen saatlerde öğreneceğiz." ifadelerini kullandı.






    SpaceX bu ayın başlarında fırlatılan SN10 roketinde başarılı bir iniş gerçekleştirmeyi başarmıştı. Ancak roket inişten birkaç dakika sonra aniden patlamıştı. Yine SN10'un inişi Starship'in geliştirme sürecinde bir ilk oldu. SN11 de ise aynı başarı maalesef tekrar edilemedi.



    SpaceX'in Starship geliştirme sürecinde adım adım hedefe ulaşma planı var. Falcon 9 roketinin prototip testlerinde de de tıpkı Starship'te olduğu gibi bolca patlama anları görmüştük. SpaceX tüm bu hataları en iyi şekilde analiz ederek roketin tasarımını kusursuzlaştırmaya çalışacak.



    Starship'in nihai halinin tam 50 metre yüksekliğinde olması ve 6 Raptor motoruna ev sahipliği yapması bekleniyor. Starship ayrıca Super Heavy isimli devasa bir iticinin üzerine yerleştirilecek. Starship'i yüzeyden yörüngeye taşıyacak olan Super Heavy'nin, tam 72 metre uzunluğunda olması ve 28 Raptor motoruna ev sahipliği yapması bekleniyor. Yani Starship ve Super Heavy'nin toplam uzunluğu tam 122 metre olacak.



    SpaceX bu yıl içerisinde Starship'i uzaya ulaştırmayı ve ilk Starship resmi görevlerine başlamayı planlıyor. Daha sonra 2023 yılında Ay'a, 2025 yılında ise Mars'a insan taşıma hedefi var.  iniş gerçekleştirmiş olmasına rağmen dakikalar sonra yine patladı.




    Kaynak:https://www.space.com/spacex-starship-sn11-rocket-launch-2nd-attempt







  • yer çekimine meydan okuyamadıkdan sonra hepsi fosss, elon musk bu konuya yatırım yapmalı devrim olur o zaman o bilim kurgu filmlerindeki araçlar olur yoksa bir ileri 2 geri

  • Hatalardan artık ders çıkarılmalı

  • 15 gün de roket yapıp test ediyorlar, nasıl bir üretim bandları var acaba?

  • Murat.Ak M kullanıcısına yanıt
    okumadan herhalde türk mühendisi haberlerde.. batıy ahayran enayi mühendileri beyinleri bir adaya tıkıp uçak dan yiyecek atarak balık besler gibi çalıştırıyorlarmış daha neler neler

  • bu sözünü elon mask a bildirelim :d

  • Ders çıkarıyorlar zaten? Prototiplerin mükemmel çalışacağını düşünüyorsanız çok safsınız derim.

  • Doymadınız mı başarısızlık fırlatmalara

  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt

    he anladım, üretim teknolojisi falan yok, mühendisler gece gündüz uğraşarak yapıyorlarmış 15 günde.

    Demek ki güldür güldür deki olayı gerçekmiş, bizim ustalar zaten amele yaparlar

  • Büyük proje yolda. Hatalar olsun ki büyük proje kusursuz olsun

  • Çok çok zor bir basamak.Bunu aşarlarsa kimse karşılarına çıkamaz bunların.Gelecek tartışmasız uzayda.

  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar üzerinden bana ait "TARTIŞMA" sayfasını takip ederseniz ulaştığım aşamayı öğrenebilirsiniz. Palavracı ve sahtekar olmadığımı zamanı geldiğinde tüm Dünya öğrenecek.

  • İnsanlar kısa sürede paraya ulaşabilmek için sadece bilinen teknolojileri geliştirme çabası içindeler. Bu nedenle itki teknolojisine yeni bir bakış açısı getirmeleri mümkün değildir. Ben 7 yıllık deneylerime ve prototip testlerime dayanarak ısrarla söylüyorum kapalı sistem itkisi kesinlikle mümkündür ve ayrıca enerji kullanımı açısından da avantajlıdır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: antigravity74100

    Bilgisayar üzerinden bana ait "TARTIŞMA" sayfasını takip ederseniz ulaştığım aşamayı öğrenebilirsiniz. Palavracı ve sahtekar olmadığımı zamanı geldiğinde tüm Dünya öğrenecek.

    baba yanlış birini etiketledin galiba?

  • ................




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 31 Mart 2021; 22:58:38 >
  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt

    Hayır, amacım etiketlemek değil, sadece bilgilendirmektir. Ben size karşı değil, ortaya konuştum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: antigravity74100

    Hayır, amacım etiketlemek değil, sadece bilgilendirmektir. Ben size karşı değil, ortaya konuştum.

    tamam reis büyüksün SpaceX'in bir Starship prototopi daha patladı  dünya 5 den büyüktür

  • Yok yani firma Falcon9 gibi tıkır tıkır çalışan bir roket yapmamış olsa, o roketi geliştirirken de onlarca başarısız denemeden sonra istediği seviyeye ulaşmamış olsa şu cahilleri anlayacağım da...

  • Elon'un biraz daha hızlı Bitcoin gazlayıcı twitler atması şart, yoksa bu patlayan roketlerin maliyetini yatırım yaptıkları bitcoinin maliyeti ile karşılamaları zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 1 Nisan 2021; 10:07:20 >
  • Bidaha patlar bidaha patlar elbet patlamayanı ateşlerler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.